"שכבת טוויל שוקולד לבן, שכבת ביסקוויט, שכבת מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב ומעל הכול שכבה דקה של רוטב שוקולד סמיך ופס שוקולד וניל..." אמיר נהרי לא ישכח את קינוחי השוקולד של בית הקפה אצטקה שביפו כל כך מהר
"אין הרבה סוגי דגים שמסוגלים לקבל רוטב כל כך עשיר וסמיך ועדיין להצליח לשמור על טעמם, ובמקרה של קפה בתיאטרון, הבחירה בדג הטונה התבררה כמתאימה ביותר..." יונתן שטרנברג – תרבות ואוכל בקפה בתיאטרון שבירושלים
יובל בלנקובסקי: "זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות אייכותיים" – כל מה שרציתם לדעת על היינות האדומים והלבנים החדשים – קברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ, ירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן ועוד ועוד
שפרה צח מבקרת במסעדת ניומנ'ס שברעננה: עיצוב ואווירה של דיינר אמריקאי, התמחות בבשרים ותנור רוטיסרי ענק, והכול ליד האוכלוסייה האנגלוסקסית של רעננה שחלקה הגדול גם שומר כשרות. ניומנ'ס זוכה באהדת הקהל המקומי
בבית הקפה שבמרכז נס ציונה תמצאו עיצוב אלגנטי, שירות איכותי ומנות מעולות. התפריט של פולה במושבה הוא מגוון - מארוחות בוקר עשירות ועד קינוחי שף בייצור עצמי, המרפסת מזמינה והאווירה נפלאה. ובצהריים – עסקית משובחת
מתברר שאכילת דגים משפרת את מצב הרוח, ואין פלא. פרוסים בקפידה ומגולגלים בתוך סושי, מבושלים בתוך חריימה חריף או פשוט צלויים על הגריל – איך שלא תסתכלו עליהם, מהראש או מהזנב, הטעם שלהם משמח. איפה אתם אוכלים דגים?
"אלו שלו, מתברר, כוללות גם שלוש שנים בטורינו, שם התאהב באוכל האיטלקי. אבל זה של גוסטו, כך אמר, אפילו טוב יותר..." שפרה צח פוגשת במסעדת גוסטו האיטלקית שבתל אביב חבר ותיק, שמבין באוכל איטלקי. הכול נשאר במשפחה
ארז שבת לוקח הפסקה מהאבק שמתלווה לבניית ביתו החדש, ונוסע למעלות תרשיחא. ברחוב כליל החורש במרכזה של העיר היפה נמצא לולה בר – בר ישראלי הממוקם מול נוף מרהיב. אבל לפני השתייה הוא אוכל במסעדת בלמיה הסמוכה
היא שוכנת בבניין מרשים עשוי אבן ירושלמית לצד אגודת הציירים והפסלים של ירושלים, נחשבת אחת המסעדות המוצלחות בבירה ועל כך יעידו המקומיים והעיתונאים הזרים שפוקדים אותה. יונתן שטרנברג, מסעדת מונא, ירושלים
זה היה שבוע קשה – ולנטיין, ספורטס אילוסטרייטד ואדי הפיאסקו בבית האח הגדול שעדיין לא הספיקו להתפוגג. הנה שתי המלצות לסוף השבוע שיעזרו לכם להירגע: מבצע סוף שבוע במסעדת פדריקו בתל אביב ושעה שמחה במולי בלומס
"בעודנו אוכלים להנאתנו את המנות העיקריות של קפה יפו, עלה לבמה הרבי המזמר מברוקלין, הרב ישראל לוטניק... שירים בעברית ובאנגלית המתובלים בהרבה הומור יהודי כמיטב המסורת..." אמיר נהרי בערב עם הרבי המזמר בקפה יפו
"בכל מקום שאליו הגיע ישב אבו סאלח עם זקני הכפרים ושאב מהם מידע אודות הכנת החומוס בימים ההם..." מכפר טורען ועד לירדן, ארז שבת לומד מאבו סאלח הכול על הכנת חומוס בתקופה שלפני הגז והחשמל במסעדתו שבצומת עמיעד
"מכיוון שאנחנו בחבורה גדולה – ההרכב המומלץ לארוחת טאפאס - יש לנו הזדמנות לטעום מכל סוגי הטאפאס, וכאלה יש בטאפאיה לא מעט..." שפרה צח נהנית לגלות טאפאס בר חדש – טאפאיה – שבאזור התעשייה הישן של ראשון לציון
"מי שלא מספיק להיכנס יכול להתקשר מראש ולבקש את הקפה שלו עד לאוטו – עוצרים ליד המסעדה, ואחד החבר'ה מקפיץ אליכם את ההזמנה עד לרכב. שכונתי על אמת..." עיינה גל נהנית משישי אחר הצהריים בבית הקפה שטרודל קפה, חיפה
מסעדת סאקורה, חבויה בסמטה קטנה בלב לבה של העיר ירושלים, היא שהביאה לירושלים בפרט ולישראל בכלל את בשורת האוכל היפני. מבין מנות יפניות משובחות הכוללות קומבינציות סושי למיניהן, תוכלו לבחור לכם עסקית נהדרת
חגיגת אהבה קלאסית מתחילה בבטן, ואין דרך ראויה לחגוג את ולנטיין מארוחה טובה במסעדה טובה. כדי לחסוך מכם התלבטויות, אספנו בשבילכם עוד ארבע הצעות ממיטב המסעדות, תוכלו גם להזמין מקום בקליק והכי חשוב - לחגוג באהבה
בכפר יש אווירה רומנטית. ציוצי ציפורים מזמרות וערימות חציר על פני קרקע חמה מפרות את האהבה. אבל בינינו, עיר מחוספסת עושה לכם את זה הרבה יותר. אספנו בשבילכם מקבץ ארוחות רומנטיות במסעדות אורבניות משובחות
ערב יינן ומטעמי שף אולי לא נשמע כמו חוויה מרתקת במיוחד, אולם הרצאתו משולבת הטעימות של הפרופסור עודד שוסיוב מיקב ברבדו במסעדת אדמה שבזכרון יעקב התבררה כערב מגרה, טעים ובמחיר משתלם. אורית איציק טועמת יין
אם לא שמתם לב, השוויון בין המינים כבר כאן. ולנטיין או לא, מתנה מתוקה היא תמיד רעיון טוב, ולא משנה מי קונה אותה – הגבר או האישה. בין אתם לבד, בזוג או לא בטוחים, הנה כמה מקומות שמציעים לכם אותם מתוקים ובאהבה
"דווקא יום האהבה הוא הזדמנות מצוינת לבחון את הכוח המוזר הזה שגורם להפכים להימשך זה לזה. ''מה ההבדל בין בנים לבנות?'' שאלנו את השפים, והם ענו לנו תשובות מעניינות, ממיטב המטעמים על הצלחת..." הכול באבולוציה?
קוסמוי, האי התאילנדי סמוי, " משלב שנטי שליו עם בתי מלון ואירוח בכל רמה שתתאים לכיסכם, בתי קפה ומסעדות ובילויים עד אור הבוקר..." ליאורה חוברה ממליצה על כמה פנינים קולינריות מקסימות. מי אמר תאילנד ולא קיבל?
"בנוסף, מדי יום נבחר נתח אחר לספיישל היומי. ביום ביקורנו, למשל, זה היה נתח פילה גדול ומשובח, שחמחם בחוץ ואדמדם מבפנים, בלוויית פטריות פורטבלו צלויות, שבשרניותן הלמה אותו מאד..." שפרה צח, בשר, לופט, ראשון לציון
"מנת הפיש בולז, אשר מוגדרת על ידי רבים כמנת הבית של החלבייה, הייתה מוצלחת אף היא. היא אמנם מכילה אטריות מסוג ספגטי, אך בזאת מסתכם הקשר שלה עם המטבח האיטלקי..." יונתן שטרנברג, החלבייה, ירושלים
"אל לומיטו הגעתי לאחר שבבוקר יום שישי צלצל הטלפון וההורים הודיעו שהיום הם באים לבקר, מה שלא הותיר לי ברירה אלא ללכת לקנות אוכל מוכן..." שירלי רחמים מגלה את לומיטו שבקריית עקרון, רחובות – אוכל מוכן ומשובח
מסעדת פאשה מצליחה לבלוט חרף מיקומה בלב תל אביב שופע המסעדות. זוהי מסעדה תורכית ביתית אמתית עם אוכל של סבתא, ואפילו מקור השם – פאשה - הוא תואר של כבוד. האוכל נעשה במקום ונאפה על הטאבון, ובצהריים יש עסקית שווה