מוזמנים לפתוח את השבוע עם אוויר צח, שדות ירוקים ואווירה רגועה במסעדה הכפרית לה פרובינציאל שבמושב גיאה. התפריט העשיר מציע מגוון מנות שמוכנות במקום, ובשעת צהריים מוצעת כאן כמובן ארוחה עסקית משתלמת
"אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי..." בביקור אצל ההורים בפתח תקווה, שירלי רחמים מגלה את אויאמה
איזה בקבוק תפתחו בדקה לחצות? מה תביאו אתכם הפעם למסיבה? ומהו המבעבע הלוהט של 2013? יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות מבעבעים לסילבסטר 2013
טעימה קטנה מהמיטב של סילבסטר 2013: כבד אווז חים ברוטב פירות יער, פטל, אוכמניות ודובדבנים בקימל, מרק ארטישוק וכמהין ביבנה מונטיפיורי, לוקוסים שלמים בהרברט סמואל וטרטר טונה על קרפצ׳ו בורי במאראבו. שתהיה שנה טובה
כבר הצענו לכם המון רעיונות למסעדות ולמסיבות בסילבסטר, אבל מה אם בא לכם השנה לחגוג אותו בבית? מה תגישו ליד השמפניה? ומה בעניין הקוקטיילים? הנה כמה הצעות מצוינות, שקיבלנו ממסעדות, למתכונים לסילבסטר
"תפריט האלכוהול המיוחד לערב הישראלי מבקש ממך להחליט איזה מין ישראלי אתה... קובי ואני כבר ידענו. אני מהרגישים והוא ישראלי אמתי..." אורלי פרש-אזולאי מעבירה ערב ישראלי שמח בשף-בר אלתרמן שבחיפה
מי רוצה לרקוד על הבר? איפה שותים כל הלילה? איזו מוסיקה הולכת להטריף אתכם הערב? לכבוד שנת 2013 אספנו בשבילכם לא פחות מ-13 מסיבות סילבסטר שוות. התחלתם לספור לאחור?
"הם התייצבו בעמדות, וברגע שהשגריר היפני נתן את האות פצחו בזריזות במלאכה: חותכים, מגלגלים, צורבים, עורמים ומגלפים. היתה להם סיבה טובה..." שפרה צח צפתה בתחרות קיקומן סושי-מאסטר 2012
פריים, ברחוב ראול ולנברג של רמת החייל בתל אביב, מציעה חלל גדול ואלגנטי, מוסיקת רקע, מסכים גדולים שבהם מועברים אירועי ספורט בשידור חי וקהל צעיר, שמגיע מאזור ההייט-טק בבניינים הסמוכים. ואם צהריים אז עסקית
"מרכיבי הרוטב המפורסם עטויים מעטה סודיות כבד ביותר. מפרסומים זרים נוכל לציין שהם כוללים פרחי תימין, כבדי עוף, חרדל דיז'ון ושלושה שאנסונים..." מוריס פייבוש מתענג על המטבח הצרפתי של ביסטרו ויין בהרצליה פיתוח
אם החלל קטן ונעים וכולם מצטופפים ליד הברמן – זהו בר מצוין לבלות בו גם את הימים הקרים ביותר בחורף. אספנו בשבילכם ארבעה ברים חורפיים
סוף שבוע חורפי במיוחד לפנינו, אבל אנחנו לא מפחדים, כי השף צ'ארלי פדידה, השף מוטי בוחבוט, השף שאול בן אדרת והשף מיקי סויסה הביאו לנו מתכונים למרק. שיהיה חורף חם
"דג מוסר ים הוגש יחד עם סרדין קטנטן שדאג להמליח את הטעמים, נצרב ונזרק אל מי הים החדשים שבהם יחיה מעתה ועד הרגע שנסיים לסעוד אותו - רוטב לימון שום ושמן זית, שנראה כאילו שחה בו כל חייו..." ענבל גרזון, נויה, ירושלים
סוף העולם מגיע בעוד פחות מיומיים, מספרות לנו השמועות על לוח השנה של בני תרבות המאיה. אספנו בשבילכם רשימה של דברים שאתם חייבים להספיק לפני שזה קורה, אז כדאי שתמהרו
"קבב איסקנדר הגיע לשולחן על צלחת ענק עם ארבע קציצות ריחניות המונחות על מצע עגבנייה טרייה ומשולשי לוואש שיצא מהטאבון, הטחינה שכיסתה אותם לא הצליחה להסוות את ריח הגריל והתבלינים..." שירי שקד, איסקנדר, נהר הירדן
למה אנחנו אוהבים טברנות בכלל ואת טברנות בתל אביב בפרט? כי החופשה בטורקיה זה כבר לא זה, כי אנחנו אוהבים ירקות טריים, שמן זית וגבינת פטה, כי אוזו גורם לנו להסמיק, ולפעמים גם לשבור צלחת ולצעוק "יאסו!"
פאפא'ס – טרטוריה איטלקית קלאסית ליד שוק הכרמל בתל אביב - מציעה תפריט שופע פסטות תוצרת הבית, פיצות דקיקות ומטעמי ים ויבשה. ובשעת צהריים, כמובן, ארוחה עסקית משתלמת, כדי שתיהנו מהחוויה האיטלקית התוססת בזול
"באנו בשביל ההמבורגרים, אז הזמנו שניים מנתח אנגוס. בשבילו עם גבינת אמנטל ובייקון ובשבילי בתוספת בצל מטוגן ופטריות..." אורלי פרש-אזולאי אוהבת את ההמבורגר האיכותי של סניף אגאדיר שבחיפה
זהו סוף השבוע השלישי של פסטיבל חמשושלים, ירושלים עדיין חוגגת את החורף, ובתי הקפה בעיר מציעים לכם ארוחות במחירים מיוחדים. בולט במיוחד הוא "תמול שלשום", שמארח במוצאי שבת את המופע "העולם מצחיק אז צוחקים"
בעבר, האטרקציה העיקרית של רחוב בן שטח בירושלים הייתה הבניין של ביטוח לאומי. אולם כיום מדובר במדרחוב שיקי, שבו לא מן הנמנע שתיתקלו בנגני ג'אז, כששולחנות עטויי מפות וכוסות יין של מסעדות פזורים מכל עבר
"בהחלטה של רגע צירפתי אליי את בן זוגי, מתעלמת מה"מה-כבר-יש-שם-לאכול" שלו. אז זהו, שיש..." שפרה צח מוצאת המון מה לאכול בסניף קקאו בשדרות רוטשילד, תל אביב
בתי הקפה של רחוב שינקין בתל אביב משקפים את התהפוכות התדמיתיות שהרחוב עבר במרוצת השנים מאז הקמת תל אביב. על בעלי המלאכה, על ה"וילאג'" התל אביבי, על אורנה ואלה, על קפה תמר ועל יאיר לפיד. גבירותיי ורבותיי – שינקין
מסעדה חדשה: מטעים הוא בית קפה-מסעדה שנפתח באחרונה בין זיכרון יעקב לבנימינה: תפריט חלבי וכשר, העסקת בני נוער, חללים יוקרתיים המיועדים לישיבות, סדנאות ופגישות עסקים. כל זה בתוך גני רמת הנדיב הקסומים
מאש: בהודו ובשאר המזרח הרחוק היא חלק בלתי נפרד מהתפריט, אצלנו היא בתהליכי התאקלות מתקדמים. הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מלמדת אותנו איך להנביט את הקטנייה המפורסמת וגם מציעה מתכון להכנת תבשיל מאש, בטטה ופטריות
פסטו – מסעדה איטלקית משפחתית בחיפה – מציעה לכם הזדמנות מצוינת ללמד את הילדים את כל מה שאתם יודעים על פסטה. זאת ועוד: בימים א'-ו' בשעות 11:30-17:30 מוצעים 25% הנחה על כל התפריט בישיבה במסעדה. חנוכה שמח