נמל, רשתות דייגים ושפע של סלטים שמוגשים אל השולחן. מסעדות דגים ביפו – מהבורי ועד הקלמארי, מהכרובית בטחינה ועד הפוקצ'ה, מהחמאה והפטריות ועד שמן הזית
באבאי
לא גורמה, לא חמאה ולא שמנת – אלא דגים ופירות ים פשוטים וטובים על בסיס שמן זית על הים של יפו. באבאי, הבעלים של המסעדה שמאחוריו עבר מפואר כדייג, מספר כאן לסועדים סיפורי דגים ויפו. בתפריט תמצאו מנות מעניינות כמו קלמארי ממולא בייבי שרימפס, דניס פתוח שנצלה על הגריל או נאפה או מטוגן לבחירתכם, וגם סלט פירות ים יפואי שמורכב ממולים, שרימפס, בייבי שרימפס וקלמארי על מצע חומוס עם רוטב צ'אטני ושבבי חציל פריך.
הדייגים
בנמל יפו המחודש, מסעדת הדייגים היא מהוותיקות, שנמצאות כאן כבר יותר משלושים שנים. באווירה חמה ומשפחתית, יחד עם אוכל טעים ואותנטי, תוכלו ליהנות פה משפע של חומוס, איקרא, טחינה, אנשובי, חלומי וצ'יפס, ואז להתחיל באוכל האמתי: שרימפס בשמנת ופטריות; צדפות בשום, חמאה ויין; פילה פלמידה לבנה עם תפוחי אדמה שנאפים בתנור; חריימה; סטייק לוקוס ועוד.
הזקן והים
אצל המינגווי הזקן אולי נאבק בים, אבל ביפו הזקן והים אחד הם. המסעדה הוותיקה מרחוב קדם מתגאה בסניף נוסף בנמל יפו, ובשניהם היא מציעה מטעמים שהיו גורמים להמינגווי לרצות לאכול משהו: פיתות חמות שיוצאות מהטאבון, שרימפס וקלמארי פיקנטיים שמוגשים במחבת לוהטת, דניס, בורי, מושט, פורל, מוסר, לברק, בס או ברבוניה שמוגשים בתוספת תפוחי אדמה שנאפים בתנור וקינוח של קרם חלווה.
קאסה נובה
מסעדת קאסה נובה שוכנת במבנה אבן עתיק בנמל יפו. השף ניר דגן מציע כאן אינטרפרטציה מיוחדת למסעדות הדגים של יפו, עם מטבח לטיני חדש. כך תמצאו כאן בתפריט מנות כמו "אהומדו" שהוא סלמון מעושן עם ליים, בצל סגול, כוסברה, צ'יפוטלה וחלפניו כבוש; "טירדיטו" שהן פרוסות דג נא דקות בליים עם קרם צ'ילי; ו"אנצ'ילדה פירות ים" שהיא טורטייה ממולאת שרימפס, קלמארי, מולים, עגבניות לחות ומוצרלה, שנאפית ברוטב עגבניות פיקנטי.
אפלוקה
אל מסעדת אפלוקה שברחוב קדם מביאים עם אור ראשון דגים טריים היישר מהים, וכאן משפחת הדייגים מכינה מהם מטעמים. פותחים שולחן עם סלט יווני, פטריות מוקפצות, פלטת פסטלים וסלט ערבי, ואז ממשיכים אל הפרידה, הלוקוס, המושט והלבראק, שמטוגנים או נצלים על גחלים. ויש גם צורות הכנה מיוחדות כמו פורל בשמנת ופטריות ופילה אינטיאס שמוגש ברוטב חמאה ושום.
סיפו מאכלי ים
בשוק הפשפשים, מסעדת סיפו מזכירה שוק דגים בארצות ים תיכוניות, ומציעה, כמובן, שפע של דגים ופירות ים. פותחים שולחן עם סרדינים כבושים על מחית סלק, יוגורט ועירית או עם סביצ'ה ים תיכוני שמוכו עם עגבניות, בצל סגול, צלפים, זיתים, זעתר טרי ויוגורט. ממשיכים עם קבב דגי ים שמוגש על תבשיל עגבניות פיקנטי וטחינה אתיופית, ואז עוברים לעיקריות: פילה דג ים על אורז בר וקרם דלעת או סרטנים על הפלאנצ'ה (אם יש). ואפשר לקנח בקרם ברולה בננה.
קלימרה
וחזרנו לנמל יפו, שם הכול קורה. קלימרה מציעה רוח טובה בסגנון יווני, על כוס אוזו או בירה. הקונספט הרווח והמוכר מציע מנות בפורמט "שרינג" שמאפשר לכל היושבים בשולחן לטעום מהכול – הדגים, הבשרים, הסלטים והפוקצ'ות. מהתפריט: פוקצ'ה עשויה בתנור אבן עם שמן זית, מלח ים ואורגנו; "מישל" – סקאלופס על קרם כרובית-קוקוס ושקדים קלויים; "אלינור" – טבעות קלמארי בציפוי פריך ואיולי סרירצ'ה; ו"סילביה" שהיא שרימפס במחבת עם קרם עגבניות, פרנו וקרם פרש.
בתיאבון
-
מסעדות דגים ביפו
-
הדייגים בנמל יפו - פשוט וטעים
-
קאסה נובה - מטבח לטיני חדש
-
דגים ופירות ים בנמל יפו