מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על בירות ממבשלות מקומיות לקראת תערוכת BEERS 2013

תערוכת BEERS 2013


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לקראת תערוכת BEERS 2013 שמתקיימת היום ומחר בפעם ה-3 בהיכלי נוקיה, שירלי רחמים יצאה לסבב טעימות מקדים של בירות ממבשלות מקומיות. שפירא, רונן, הדובים, מיידן, הגולן, הצפון, ג'מס ודנסינג קאמל – טוב שבאתן

תערוכת BEERS 2013 חוזרת להיכלי נוקיה בפעם השלישית. אירוע הבירה הגדול של השנה אמנם פותח את שעריו ב-8-9 בינואר, אבל אני יצאתי לסבב טעימות מקדים כדי לבדוק מה תוכלו למצוא שם, אתם, חובבי הבירות. במסגרת התערוכה יוצגו מותגי בירה רבים ומגוונים מכל העולם לצד בירות בוטיק מקומיות שלנו, כחול-לבן, לחלקן זו הופעת בכורה וחלקן כבר מנוסות וותיקות.

שפירא

את הטעימות שלי הפעם הקדשתי למקומיות ובחרתי להתחיל במבשלת "שפירא". הסיפור של שפירא מתחיל במטבח ביתי בירושלים, עם קערת פלסטיק וצינור מאולתר, ומסתיים במבשלה מאובזרת עם הציוד המתקדם בעולם. כיום שפירא מביאה לנו בירות חיטה קלאסיות איכותיות, שאת טעמן אני אוהבת במיוחד.

רונן

ממבשלת שפירא אל מבשלת רונן שבשריגים שבעמק האלה. כאן טעמתי את "החיטה המחוצפת", בירת בוטיק קלילה ומענגת שמוכנה מלתת חיטה ושעורה, שמתאימה לחובבי בירות עם נוכחות, גוף וטעם מורכב. השילוב של לתת החיטה עם השמרים והתיבול העדין יוצר טעמי פירות - תפוז, לימון ונגיעת בננה. מעניין.

הדובים

עם טעמה של "המחוצפת" ניגשתי אמיצה אל מבשלת הדובים כדי לטעום מהבירה הבהירה "אש" שזכתה לתיבול צ'ילי ופלפל שאטה התערב בתהליך תסיסתה. כמו באוכל, גם את חריפות הבירה הזו מרגישים רק כשנייה אחרי, והיא נשארת לזמן רב, ולכן מומלצת לאמיצים בלבד. "אש" יצאה רק בחודש נובמבר לשוק, ובמסגרת התערוכה תוכלו לטעום ממנה.

מיידן

התאוששות קלה מהחריפות, וסטייל שונה לחלוטין הוביל אותי אל בירת מידן נטולת הגלוטן, שעשויה מלתת כוסמת, קינואה אורגנית ודבש, ועדיין מצליחה לשמור על טעם קלאסי של בירה. שמחתי על היצירתיות ועל המקוריות.

הגולן

את בירת הלאגר הכהה "בזלת" של מבשלת הגולן אני מכירה היטב ואוהבת מאד. מותג נוסף שחדש לי הוא "מאגמה ביתית" שמגיעה אלינו ממבשלת הצפון. זוהי בירת חורף בסגנון פורטר, עם קצף קרמי וטעם של קפה עם שוקולד, שילוב שהתאהבתי בו מיד, שגרם לי אף להכתירה כאחת הפייבוריטיות שלי לפסטיבל זה.

ועוד

פגשתי גם ב"דאנסינג קאמל" המוכרת, בבירת "ג'מס 8.8" מפתח תקווה בעלת הסגנון הבלגי, ובחרתי לסיים עם "קסטיל רוז'" שהיא דווקא לא ישראלית. זוהי בירת קינוח מותססת עם דובדבנים, שאומרים עליה שהיא בירה של בנות, והיא אמנם קלילה ועדינה, אבל אני מזכירה לכם שהבת הזו שתתה את כל הבירות שהוזכרו עד כה.

מה עוד ב-BEERS 2013? לצד המבשלות הישראליות יוצגו מותגי פרימיום מכל העולם, עם למעלה מ-200 סוגי בירה שונים שאפשר יהיה לטעום בתערוכה. אבל בעיקר, התערוכה תחשוף את ההתפתחות העצומה של ענף הבירות הישראלי, ובמסגרת הזו היבואנים ומבשלות הבוטיק ישיקו בירות חדשות שחלקן אף בושלו במיוחד לתערוכה. מהפכת הבירה כבר כאן והיא תוססת במלוא הקצף.

BEERS 2013 מתקיימת בתאריכים 9-8 בינואר 2013, ימים שלישי ורביעי. בשעות הצהריים היא מוקדשת לקהל מקצועי מתחום הברים והמסעדות, והחל מהשעה 17:00 נפתחת לקהל הרחב. מחיר כניסה: 60 ₪ שכוללים 5 קופוני טעימה + כוס זכוכית.