הוא שחום, אקזוטי, מתוק ואהוב כמעט על כולם, ואין מתנה מוצלחת ממנו לכל חג ומועד. ארבע חנויות שוקולד מתמחות לרגל חודש תשרי המרובה בשמחות.
עוד פרק ביומן הבילויים הלילי של נועה שחר, שהפעם קפצה לפתיחה של סמואל, הבר החדש בנחלת בנימין המאיים להפוך למקום החם של החורף.
החגים מגיעים אלינו בתקופה סתווית למדי. לא תמיד אנחנו מוכנים אליהם פיסית ובעיקר, לא תמיד יודעים מה לבשל כדי להפוך אותם לחגיגיים כראוי: אוכל שלא יכביד על הבטן, לא ייאלץ אותנו לעמוד שעות במטבח, ועם זאת יהיה מיוחד ובלתי נשכח. לשפית אדר קפלן-מור יש כמה רעיונות יצירתיים.
לציון שלושים שנות פעילות לאימפריית ג'קו, הוציאו בני המשפחה את מתכוני המסעדה בספר שהוא חגיגה אמיתית לאוהבי דגים - ''דגים, קינוחים ומה שביניהם''.
אוצ'ה אומנות התה עם הסברים על תה ירוק, שחור, עם קפאין או בלעדיו, ועם תשובה לשאלה המטרידה: למה שותים הבריטים את התה עם חלב.
לצום או לא לצום? זו השאלה ששואלים את עצמם רוב מכריע של חילונים בערב יום כיפור. הדיאטנית ליאורה חוברה מרכזת את כל האמונות העממיות בדבר חשיבותו של צום לגוף ועונה עליהן אחת אחת.
לרונן סלמי יש יחסים טעונים וארוכי שנים עם המנגל ובכל זאת הוא הצליח להניח אותם בצד ולנסות את סיר הפחמים של א.קוב, ואפילו יצא מרוצה.
למנה ראשונה בחרנו בלחם הבית המרוקאי ובסרדין מוגדור. הלחם, דומה מאוד לג'בטה רק אוורירי ופריך יותר, נאפה על לבנים והוגש חם בתוספת מטבלים של זיתים ועגבניות מיובשות. סרדין מוגדור התברר כמנה מרתקת של סרדינים ממולאים, שטוגנו בציפוי פריך והוגשו עם לימונים כבושים וממרח פלפלים חריפים.
כ-40% מכלל כמות הדבש השנתית נמכרת במהלך אלול, בחודש שקודם לראש השנה. אבל מה בעצם אנחנו יודעים עליו? יורם פז ממכוורת עמק חפר עם כל מה שרציתם לדעת על דבש אבל לא ידעתם את מי לשאול.
לא חשוב מאיזו עדה אתם, דג יעלה על שולחנכם בשבועות הקרובים. איך יודעים שהדג שלכם טרי וממה חשוב להיזהר.
מסתבכים עם הגפילטע פיש? טוחנים שעות במטבח כשהפנטזיה לצאת גדולים בערב החג מתרחקת מכם מהר יותר משנת תשס''ה? השף ארז שטרן עם הצעה לתפריט חג מדהים ומתכונים שיעשו לכם חיים קלים.
רוצים לעשות לעצמכם חיים קלים? יש לא מעט בשלנים ובשלניות מומחים שמוכנים לעשות את העבודה בשבילכם, והמחיר עבור התענוג לא בשמיים. מהגפילטע פיש של קיטון, דרך צלי הבקר של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד ועד החריימה של גואטה.
להבדיל ממקומות אחרים, באורי בורי לא נעשה שום ניסיון להשקות אותנו לשוכרה כדי לגרום לנו לצחקק שבעי רצון. גרגורי הסיפוק והעונג היו תוצאה ישירה של האוכל. כשסיימנו, החלטנו שכדי לא לקלקל את הערב המושלם נדלג מיד לסיגריה שאחרי.
איזה יין כדאי לשתות עם אילו מאכלים? חיים גן, ''איש הענבים'' מיפו, מתאים יינות לסעודת ראש השנה.
כל ישראלי שני ייצא מהארץ בחגים הקרובים וימצא את עצמו שותה קפה באיזשהו מקום בעולם. אבנר מירב מקופישופ אונליין, ממפה הפעם את משקאות הקפה שמוגשים ברחבי הגלובוס.
הילדים רוצים אטרקציות ואוכל מהיר. אבא ואמא חולמים דווקא על טיול שישלב ביקורים בספא עם טעימות יין ביקבי בוטיק. הנה לכם הצעת פשרה: את ארוחת הצהריים אוכלים בבית הפנקייק. כך מתחילים שנה מתוקה.
אחרי שבע שנים טובות במונטיפיורי עובר מועדון הדיוה לרחוב הרכבת 72 ומתכונן לשבע שנים טובות עוד יותר. הצצה למועדון הדראג הכי לוהט במזרח התיכון.
בניחוח כפרי אפשר לשבת במרפסת הממוזגת, אבל אנחנו העדפנו את האופציה הכפרית והתיישבנו על סלע מבודד תחת עץ רענן. כמה דקות אחר כך הגענו למסקנה שדווקא אווירת מפלים מתאימה לנו יותר ומיד סידרו לנו שולחן בסמוך למפל המים.
על מה אתם חושבים כשאומרים לכם את המילה קפה? בטח לא על מנגל. השף אורן רון עם דרכים חדשות ליהנות מהנוזל החום והריחני שאנו מכירים כל כך טוב, ועם מתכונים לתבשילים בקפה.
אחד מזיכרונות הילדות הראשונים של רועי ראשוני הוא ארוחה שאכל עם אביו, השף יוסי ראשוני, כשהיה בן 6. רועי הזמין אנטרקוט וביקש מהמלצר לקבל אותו מדיום. ''מדיום לך?'' השתומם המלצר, ''כן, ענה אביו, ''ותיזהר שלא יהיה וול דאן כי הילד הזה יחזיר לך את הסטייק למטבח''.
''ברוכות הבאות'', קיבל את פנינו המארח במרקש. ''תרצו ערק או וורמוט?''. פתחנו עם וורמוט, והיינו יותר ממוכנות להתחיל בטעימה.
יש מי שסולד מסושי, אחרים מעבירים את חייהם ב מסעדות יפניות, או בפנטזיות על הקונוס הבא. אבל על דבר אחד אין ויכוח בין המחנות, מדובר באמנות קולינרית מרהיבה. ארבע קומבינציות סושי יפניות שמדגימות איך הופכים אורז לזהב.
קפה לא רק שותים, מסתבר. אפשר לדשן אתו עציצים ולתעתע בעזרתו כלבי גישוש, ואלו רק הדוגמאות הצנועות. אבנר מירב מקופישופ אונליין מדווח הפעם על השימושים הבלתי קונבנציונליים בקפה.
לנשנושי בר אנחנו זוללים טבעות קלמארי עם רוטב צ'אטני פלפלים ולימון וקרפצ'יו בקר בבלסמי ופרמזן מגורד. אלו מנות בר נהדרות, אבל כדאי מאד לדעת שננה מציעה תפריט מסעדה לכל דבר והיא פתוחה גם משעות הצהריים לארוחות עסקיות.