לחם בשר הרצליה

כל ארוחה חגיגה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     כנרת הראל נכנסה למיטה עם החדש של דידי דמרר ורצה לספר לחבר'ה.

מכל בחינה שהיא ספרי בישול הם תופעה מרתקת. ידעתם למשל שיש אנשים שקוראים אותם במיטה לפני השינה משל היו עלילתיים (אני למשל)? או הדרך שלהם לגרות אותנו. תראו לי אחד שמעיין בספר בישול טוב, כזה שהמתכונים בו מוצלחים והצילומים מקצועיים שלא מפתח תאבון של שלושה חזירי בר.
אבל התופעה המעניינת באמת בספרי בישול היא האינסופיות שלהם. ממש כמו היקום, נראה שגם לספרי בישול אין סוף, ואם חשבנו שהכול כבר נאמר על אוכל איטלקי נניח, תמיד יבוא מישהו שיוציא ספר על מתכוני בזיליקום וגם יקדים לו הסברים על תרומתו של הבזיליקום לבריאות ולריח הפה ואנחנו נרוץ ונקנה אותו.

גם ''כל ארוחה חגיגה'', הספר החדש של דידי דמרר, אדריכלית ואם לשלושה, שפעם, לפני שנים רבות, הוציאה עם חברה את ספר הבישול ''פשוט טעים'' הוא במבט ראשון שחוק. עוד ספר שמציע מתכונים לאירוח? האם המדף לא קורס כבר מכאלה? אבל כמו שקורה לי בדרך כלל עם ספרי בישול, אחרי קריאה קצת יותר מעמיקה, השתכנעתי בנחיצותו.

כבר בהקדמה האישית (והאנושית) שבה היא מתוודה שהיא לא נוסעת לחנויות אוכל מיוחדות מחוסר זמן, היא כבשה את לבי. ''אני לא מכינה אוכל מסובך אלא זורקת לסיר ואפילו בעוגות יש לי פטנטים לקיצורי דרך'', כותבת דמרר. ''הספר הזה מיועד לנשים כמוני, נשים עובדות ועסוקות'', היא מוסיפה. סחתיין אחותי.

הספר מחולק ל-12 פרקים שמכסים כך נדמה את כל אירועי האוכל שהמארח הממוצע יכול להיתקל בהם: מארוחה לילדים, דרך ארוחת יום שישי בערב עם חברים, ארוחה לאור נרות, ארוחה בג'קוזי! ארוחת יום שלישי בערב (כן, גם ביום שלישי צריך להאכיל את המשפחה), ארוחת פינוק חורפי, ארוחה ל-30 איש ''בלי פאניקה'', ושלושה תפריטים לארוחה רבת רושם.
המתכונים בכל הפרקים כתובים בפירוט ובבהירות ומדגימים איך הופכים בפשטות יחסית מוצרים פשוטים ויומיומיים לארוחה שהיא חגיגה.

עוף בתאנים
מצרכים ל6-8 מנות:
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
5 תאנים גדולות טריות, חתוכות לרבעים (אם אין, ניתן להשתמש בדבלים מבושלות מעט ביין)
2 כפות רוטב מייפל
חצי כוס יין אדום יבש
חצי כוס מים
עוף במשקל של כקילו וחצי מחולק ל-6
6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס''מ

אופן ההכנה:
1. ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה ומטגנים בה את חתיכות התאנים כ-2 דקות. מוסיפים את רוטב המייפל והיין ומערבבים.
2. מסדרים בתבנית חסינת אש את חלקי העוף כשהעור כלפי מעלה. מפזרים ביניהם את פרוסות תפוחי האדמה. יוצקים את רוטב התאנים על העוף.
3. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני גבוה (200 מעליות צל') במשך כשעה. מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים בכף את הרוטב שהצטבר על התבנית על העוף ואופים עוד כשלושים דקות ללא כיסוי, עד שהעוף משחים.

לחם בירה
מצרכים ל-2 כיכרות:
500 מ''ל בירה לבנה
500 גרם קמח תופח
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו יבש / זעתר / קורנית / 3 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק ויוצקים ל-2 תבניות מוארכות ומשומנות.
2. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות), כ-50 דקות עד שהחלק העליון של הלחמים שחום ופריך.
3. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן כ-10 דקות. מגישים עם סכין משוננת גדולה ורוטב לטבילה (חצי כוס שמן זית, 3 כפות חומץ הדרים, כפית חומץ בלסמי, כף זעתר).

כל ארוחה חגיגה
מאת: דידי דמרר, תצלומים: אבשלום לוי, הוצ' כנרת, 98 שקל.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש