מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הבשורה מיערות האמזונס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 האסאי הוא כנראה אחד הפירות הבריאים שיש. יש בו תכולה גבוהה של אנטי-אוקסידנטים, כמות גדולה של חומצות שומניות, המסייעות בשמירה על הלב והמערכת החיסונית והוא מכיל כמות סידן הדומה לזאת שבחלב.

אין מה לעשות אמא טבע משחקת אותה שוב בגדול. לא שזה חדש, אבל תמיד נחמד לקבל חיזוק לרעיון שהכי טבעי הוא גם הכי טוב.
כל ההקדמה הזאת באה כדי לפרוס שטיח אדום (או אולי יותר נכון סגול) לכבוד הגעתו של פרי האסאי לארץ הישר מיערות האמזונס בברזיל. האקלים המשובח ייצר פרי קטן אבל ממזרי, שנראה כמו אוכמנייה וגורם לי כדיאטנית להמליץ בשמחה על הטרנד הקולינרי החדש. אז בפעם הבאה שאתם מתרווחים לכם בכורסת בית הקפה ופוגשים בתפריט ''שייק אסאי'', מומלץ מאוד לטעום.

האסאי הוא כנראה אחד הפירות הבריאים ביותר שישנם. למרות שטרם נערך עליו די מחקר, ניתן כבר עכשיו להבין את הפוטנציאל הטמון בו. צבעו העז מלמד על תכולה גבוהה מאוד של אנטי-אוקסידנטים. אותם חומרים המגינים עלינו מנזקי עישון, זיהום אויר ומזון עשיר בשומן רווי, ומעכבים את השפעות ההזדקנות ומסייעים בשמירה על גוף בריא. כמו כן, נודעת להם השפעה חיובית על מערכת הלב וכלי הדם ומיוחסת להם גם תרומה במניעת היווצרות תאים סרטניים. היצרן מצהיר שפרי האסאי מכיל עד פי 30 נוגדי חימצון בהשוואה ליין אדום (וללא האלכוהול כמובן).

האסאי מצטיין בתכולה גבוהה של חומצות שומניות, המסייעות בשמירה על הלב, בחיזוק המערכת החיסונית ובהתפתחות והתחדשות תאי עצב, וכן בריבוי של חומצות אמיניות, המסייעות בהתפתחות השרירים, משפרות את הסבולת והכוח ומעניקות מרץ לאורך זמן.במפתיע, הפרי עשיר גם בסידן ומכיל כמות סידן הדומה לזאת שבחלב. הוא אף עשיר מאוד בברזל ולכן מומלץ למי שסובל ממחסור בברזל ומאנמיה.

על תחושת השובע משפיע האסאי לטובה כיוון שהוא עשיר בסיבים תזונתיים. אלה תורמים לתהליך העיכול ומסייעים בשמירה על רמות תקינות של סוכר וכולסטרול בדם.

ניתן להכין מתכונים המבוססים על האסאי בבית בעזרת מחיות הפרי הנמכרות בשקיות של 100 גרם בבתי הטבע במחיר של 6 שקלים האחת או כאמור, לטעום בבתי קפה. משקאות ומאכלים עם אסאי ניתן למצוא היום ברשת האספרסו בר, בארקפה, בסי בריז בנמל ת''א; בבית הקפה טצה ד'אורו בנווה צדק; ובשיין, ברח' פרישמן בת''א.

מתכון להכנת קערת אסאי מסורתית (באדיבות ''אסאי ברזיל'' – יבואן פרי האסאי לישראל):

החומרים הדרושים:
2 חבילות 100 גרם של ''אסאי ברזיל''
100 מ''ל מיץ תפוחים
בננה
2 כפות דבש
מעט גרנולה

אופן ההכנה:
1. מוציאים את חבילות האסאי מהפריזר ומניחים מתחת למים זורמים מספר שניות. מעברים לבלנדר.
2. מוסיפים את מיץ התפוחים ומערבבים בבלנדר כ-30 שניות.
3. מוסיפים חצי מהבננה ואת הדבש ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
4. מגישים בקערה בתוספת גרנולה ופרוסות בננה.

* ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא