היום, בעידן הקולינארי, לא מספיק להיות עדכני או יחודי. כדאי שיהיה לך ערך מוסף של "שיק וסטייל". לפניכם ארבע מסעדות שצמד המילים "שיק וסטייל" הולך לפניהן...הכל על סטייל, מסעדות, אוכל ומה שביניהם...
"הפרגיות של בן זוגי הגיעו מעוצבות בדום מתוח על צלחת מלבנית ולוו גם הם באורז ותפוחי אדמה צלויים. הפרגיות היו רכות, מתקתקות ועשויות במידה המדויקת..." אורלי פרש אזולאי מספרת על אהבה ואוכל כשר במיטבלים
"הזמנתי ספייר ריבס. אני בדרך כלל פחות מתחברת לבשר לבן, אבל הבשר הזה היה אחר. עסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ וכולו מליחות עדינה המגרה את החיך..." שיר כידן מבקרת בפרסקו ומרגישה שהגיעה לסניף של רומניה הקטנה
לימים עמוסים בעבודה, קפה Y מציע לכם עסקיות צהריים בשעות 12:30-16:30 הכוללות מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. המחיר נקבע לפי המנה העיקרית שהזמנתם. גם הקהל הצעיר יכול ליהנות מעסקית ילדים (המוגשת עד 19:00) במחיר 38 ₪
"אני מנסה להשתלט על מנת הרביולי – רביולי קטנים במילוי פיקנטי של גבינה, מכוסים רוטב עגבניות וגבינה מגוררת. עם העיקרית מקבלים את סלט הבית ..." בתה של שפרה צח מציינת שביטבתה מכינים את האוכל "כמו שילדים אוהבים"
קבלו את הטרנדים החדשים לשנת תש"ע מרשת The Cook Store: מתקן לייבוש חסה, מסחטת רימונים לסוכה ועוד. מעניין אילו הפתעות וחידושים נזכה בשנה הבאה? וגם 4chef מזמינה את ההורים והילדים לסדנאות בישול בחג סוכות
"לצד כוסות הפוך מצויירות מהקצפה (לי פרפר ולו דובי), נהנינו מעוגת גבינה פירורים נעימה, שבהחלט סיימה ערב, שכולו הנאה צרופה, איכותית ומשמחת..." קרן ויזנר מגיעה לאייר קפה בפעם השניה, ורק מחכה לפעם השלישית
יש הטוענים שצריך לאכול לשובע ויש הטוענים שצריך לאכול בסובה. מי שבוחר באופציה השניה, כנראה מתכוון למסעדת סובה האסיאתית, הממוקמת בפולג, נתניה, ומציעה עסקיות אטרקטיביות, הכוללות מבחר קומבינציות ב- 48 ₪ וב-57 ₪
בחג סוכות, המסורת היהודית היא ממש לגור בסוכה, לא רק למשך שעה, אלא מגורים קבועים: אוכלים, שותים ואף ישנים בה, לזכר הסוכות בהן ישבו בני ישראל במדבר. אז אם כבר מבלים בסוכה, אולי כדאי שהיא תהיה בתוך מסעדה טובה?
"אכלתי פילה בקר רך וטוב, שהחליק אל הבטן המלאה כאילו מעולם לא היו בה עשרים סוגי סלטים. הוא היה עדין, לא כבד ולא מפוצץ, עשוי כהלכה וטעים מאד. אסי העניק לפרגיות שלו את הציון "דה בסט".." עיינה גל מדווחת מהזקן והים
"לאחר שטעמנו מכל הסלטים התחיל מצעד המנות: סינייה- בשר עגל ברוטב טחינה אפוי בתנור, פלפל ממולא- באורז ועם רוטב עגבניות, עלי הגפן, מג'דרה, מקלובה ועוף..." אורלי פרש אזולאי נכנסת אל הבית בעין חוד ולא רוצה לצאת
החגים בתשרי הם הזדמנות נפלאה להעלות מעט את שיעור הכהל, הסוכר והעניין בנפח היינות שלנו. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, מציג את ההיסטוריה של תעשיית הפורט, המייצרת סוגים שונים של יינות בכל העולם
הידעתם שבימים שלפני הצום כדאי להפחית את צריכת הקפאין? ושלא רצוי לסיים את הארוחה המפסקת במאכל מתוק? ושחשוב לסיים את הארוחה המפסקת בתה צמחים? הדיאטנית ליאורה חוברה מרכזת את כל המידע החיוני לפני הצום
"הפינצ'ו, שיפוד אימתני עליו ננעצו נתחי אנטריקוט, רבעי בצל וחצאי עגבניה ופלפל הלהיב את הקהל הצעיר וגם היה טעים מאוד. האנטריקוט שלי הלהיב אותי לא פחות והיה משובח..." אדווה גן סתיו מספרת על הגאונות של אל גאוצ'ו
"הקינוח המנצח היה המסקרפונה. אין ספק שזהו אחד הקינוחים המפנקים שטעמתי בחיי. קרם שמנתי קריר, רך ומלטף את הלשון, שנוספה לו מתקתקות באמצעות זיגוג שזיפים..." אפרת רוזן מסכמת את הביקור בקפה פולה- כלא פחות ממושלם
"הצלחת התמלאה באטריות נודלס עם ירקות מוקפצים, רכות ועדינות כמו שאטריות צריכות להיות. וגם עוף חמוץ מתוק חתוך לרצועות ארוכות ומתקתקות של עוף עסיסי שניתן לנעוץ בו את השיניים..." שיר כידן מבקרת בתאי ווק בחולון
"הפיצה הוגשה על גבי מגש עץ עגול מסתובב. על השולחן הונחו גם בקבוקונים של טבסקו ירוק ואדום. הפיצה הייתה מעולה; בצק טעים, רוטב עגבניות עשיר, תוספות שהורעפו בנדיבות..." מיה בר מגיעה לדונאטלו המסעדה המשפחתית והחמימה
אדום או לבן? יבש או חצי יבש? בבית או במסעדה? מה יותר ממכר יין או שוקלד? אילו יינות תשתו בחג ולקראת השנה החדשה? בנימין, מרתף היין העתיק קשטוניו יקב כרמי יוסף ומאיולה, מספקים את התשובות והפתרונות
"הצ'ולנט הורכב מתפוחי אדמה קטנים ושחומים, בשר בקר רך שנמס מעט בתוך התבשיל ושעועית חומה ורכה. כל הרכיבים ספגו מן הרוטב הסמיך והטעם – חגיגה..." דניאל לוין ואמו אוכלים (וגם לוקחים הביתה) אוכל ביתי מהמסעדה היהודית
"קציצת הדג הייתה ענקית ושמנמנה ומעליה הונחה חזרת סגלגלה וססגונית עם קישוטי גזר מאודה. טעם הגפילטע היה משובח וניחן במתיקות קלה וחריפות (מהחזרת) שהשתלבו באופן מושלם..." קרן ויזנר חוזרת לשורשים בשטיבלע
"לתחילת הארוחה הייתי ממליץ לנסות ללוות את המאכלים המסורתיים דווקא עם משקה אלכוהולי חריף כמו וויסקי שיפתח לכם את התיאבון..." יובל בלנקובסקי מציג בטור היין אלו משקאות אלכוהוליים מומלצים לקראת החג
תכירו את הגפילטע פיש החדש: צעיר יותר, שרמנטי יותר ומגיע מכל קצוות תבל. אספנו 8 מתכונים של גפליטע ממיטב השפים בארץ. השנה הפולנים יכינו גפילטע טריפוליטאי, האמריקאים יכינו גפליטע אסיאתי וההודים יכינו גפילטע צרפתי
הידעתם שב – 100 גרם דבש יש 320 קלוריות? שהדבש משמש גם לצרכים רפואיים? שלחולי הסוכרת, הדבש מותר רק באישור דיאטנית? ליאורה חוברה מציגה את כל מה שלא ידעתם על דבש ונזכרתם לשאול בראש השנה
''למנות הראשונות הזמנו בהמלצתה של המלצרית, חציל בלאדי, פלטת אנטיפסטי סלט קורוסין וסלט פטריות מוקפץ (חם). החציל היה גדול ופתוח לרווחה (אחרי ניתוח לב) ושחה בגלי טחינה....'' קרן ויזנר נוחתת בקפה קורוס בירושלים
היום כבר לא צריך לבחור מתנה, פשוט צריך רק ''להקליק'' עליה. ממארז יינות מפואר ועד מערוך מידות ידידותי למשתמש, כל המתנות בהתאם לתקציב העומד לרשותכם. השנה מאחורי הצלופן השקוף והמרשרש מסתתרת מתנה מפתיעה