''עוד אנו שותות, ועל שולחננו נחתה מנת פירות ים, מורכבת מקלאמרי ושרימפס טריים, שוחים ברוטב שמנת ושום עשיר, שהקנו למנה את טעמה המיוחד...''. קרן ויזנר מודה למסעדת קאראס בבת ים, שהוכיחה לחברתה הצפונבונית שיש חיים מחוץ לבועה
''למנה עיקרית הזמנו מנה ספרדית קלאסית, קדרת פאייה פירות ים, שכללה כל טוב ימי, לרבות שרימפס, קלמרי, מולים וחצי סרטן על אורז, והעלתה ארומה משכרת...''. קרן ויזנר מצאה סיבה טובה להגיע לאשדוד: מאטץ' בוקס, טאפאס בר ספרדי חדש
''חזה העוף הטעים הגיע מתובל היטב, וכך גם נקניקיות הצ'וריסוס, שהיו פיקנטיות עם נטייה לחריפות קלה. הקבב המזרחי היה פריך ונעם לחיך...''. קרן ויזנר סיימה מסע קניות מענג בארוחה מענגת לא פחות בפאפאגאיו אקספרס שבקניון סביונים
''זיכרונות המרקים התאילנדים, שאכלתי בדוכני האוכל בתאילנד, העלו חיוך נוסטלגי על שפתי, עת טרפתי את קדירת הסופקיאו המצוינת...''. קרן ויזנר לקחה סיכון, ויצאה בעיצומה של תקופת החגים למסעדת למון גראס ברעננה. היה שווה כל רגע
''אני נהניתי ממנת הנודלס, שהורכבה מאטריות ביצים, ירקות, בוטנים ואגוזים קלויים, שהוקפצו ברוטב סויה חריף-מתוק, לכדי שילוב מצוין וערב לחיך...''. ארוחת צהריים במסעדת יטבתה בעיר גרמה לקרן ויזנר לסלוח לבן זוגה על כל שיגיונותיו
''קניידלו וופרו זלו היא מנה עסיסית, טעימה ונעימה לחיך, המורכבת מפרוסות צלי בשר לבן, ומוגשת לצד תבשיל כרוב עם קימל וקניידלקים - לחם צ'כי מאודה...''. קרן ויזנר נשטפה בפראג הקטנה בזיכרונות ילדות, מהמטבח של סבתה הצ'כית
''פתחנו עם קייפרינייה דובדבנים ושוט של ג'יימיסון. לצדם, הזמנו מנת נשנושים מיוחדת: שרימפס טנדורי - ראשי שרימפס ברוטב קארי, חלב קוקוס ובוטנים...''. בבלגו בר שבכפר סבא ראתה קרן ויזנר את האור: יש חיים מחוץ לתל אביב
''סלט אגס כחול הגיע בצלחת ענקית, והכיל עלים ירוקים, עגבניות שרי, חצילים קלויים, קוביות בטטה קריספי ואגסים מבושלים ביין, כשמעל כל הטוב הזה גוררה גבינת רוקפור עשירה...''. קרן ויזנר חוותה אחלה בוקר בקפה מסעדה יהל שבגדרה
''לשולחן הוגשו סלסילת נאצ'וס, חמוצים ומנצ'יס, לצד שני קוקטיילי מידורי סאוור, כמיטב המסורת, וריקוד אחד לוהט של פטריק סווייזי...''. קרן ויזנר יצאה לערב אחד מהסרט בו היא חיה, לטובת הסרטים (והקוקטיילים) של מקום מהסרטים
''פלטת מיקס בשרים עשירה כללה נתח אנטרקוט, פרגית, קבב, נקניקיית צ'וריסוס, ואסאדו. בלי שהיות מיותרות, נכנסנו למלאכת פירוק הבשר...''. הביקור במסעדת אסאדו דון לאון גרם לקרן ויזנר להבין מהי קבוצת השייכות שלה, בקרב בעלי החיים
''המנות היו נדיבות, ומעוררות תיאבון. הצ'יזבורגר הגיע עם סטייק צ'יפס, ובן זוגי טחן את המנה ללא רחם, ונהנה מכל נגיסה ונגיסה...''. קרן ויזנר לא הייתה באירלנד מימיה, אבל ביקור בפאב האירי מולי בלומס בהחלט שיקף את החוויה
''מאידך, טורטליני - כיסוני בצק פסטה, ממולאים בגבינת עיזים ובזיליקום, מוקפצים בעדינות בשמן זית, שום ועגבניות. מנה עדינה וטעימה...''. קרן ויזנר בילתה את יום שלישי, פעמיים כי טוב, במסעדת פפרדלה הכשרה שברחובות
''סלט בריאות חם ומלא בכל טוב: ברוקולי, כרובית, גזר, זוקיני ופלפל, שהוקפצו בשמן זית, שום ולימון על מצע עלים ירוקים, מלפפון ועגבניות שרי. מנה בריאותית ועשירה....''. קרן ויזנר סעדה באייר קפה, וכמעט הרגישה בחו''ל
''אוכף הטלה הינו הנתח המשובח ביותר, והוא מכיל הן את הסינטה והן את הפילה, ללא שומן. הנתח דורש בישול וצלייה קצרים וקלים...''. קרן ויזנר ביקרה באטליז הטלה המעולה בתל אביב, וזכתה לשיעור מאלף בנושא בישול עם בשר טלה
''בין שירת הזמרת לצלילי הגיטרה החשמלית נהניתי ממשקה המרטיני האהוב עלי, בחיזוק קל של סאוור, שהפך אותו לכייפי בעליל...''. קרן ויזנר ביקרה בקרסון בר ביפו, על הופעותיו החיות ואווירתו המיוחדת, והרגישה כמו במערב הפרוע
''הברמן החביב החליט להסתכן ולהפכני לשפן ניסיונות, ומזג לכוסי קוקטייל משוגע שכלל ג'ין, פסיפלורה טרייה וטובורג...''. קרן ויזנר גילתה חווית קניות מסוג אחר בקובי'ס, בר עם מגוון של אלכוהול והופעות, בלב מתחם טיב טעם בראשל''צ
''הסלט המרענן כלל עלים ירוקים, אנדיב, פטריות, בצל סגול, אגוזים וגרעיני חמניה ברוטב ויניגרט שומשום, והוגש בליווי קרוסטיני גבינת ברי פריכים וטעימים..''. קרן ויזנר מבינה למה משמש Njoy, בית קפה אינטימי ונחמד, כמקום מפלט לסלבריטאים
בבית אבן מדהים בעין כרם הוקסמה קרן ויזנר מסיפורים על השוקולד, למדה להכין טראפלס, בראוניז וממתקים על מקל, התענגה על התוצרים, מעשה ידיה להתפאר, ויצאה מדיפה ניחוחות מתוקים. נחשו איזה שיר התנגן ברדיו בדרך חזרה?
מסעדת מיטאס עומדת בכל הקריטריונים של קרן ויזנר לארוחת קלה ומהירה: אוכל טעים הכולל שפע של בשר, הגשה מעניינת, וישיבה שלא עולה על שעה. תוסיפו לזה עיצוב מדליק, ואווירה נעימה ונינוחה – מה עוד צריך בשביל נשנוש?
כדיירת רחובות לשעבר הופתעה קרן ויזנר לגלות את פונדק קרל ברג, מסעדה רומנית אותנטית המספקת קלאסיקות כמו כבד קצוץ, איקרה, חציל, קבב רומני ובשר לבן, וגם קינוחים מגניבים ומגוון נרחב של אלכוהול, כיאה לרומנים
דים סאם נראים אולי כמו הגרסה הסינית של קרפעלך, אבל העבודה עליהם דורשת זמן, מיומנות וסבלנות. בשם הדיווח הנאות, עבדה קרן ויזנר בפרך, לשה בצק, מילאה כיסונים וצבטה צורות, וכל זה בשישי בצהריים. היה מה-זה כיף
לא חייבים להתאמץ ולהזיע מעל הכיריים כדי לאכול אוכל יהודי טוב. קרן ויזנר ביקרה בשוק המזון של המסעדה היהוזית בבני ברק, והתבשמה מניחוחות הכבד הקצוץ, הפסטלים, הקרפלעך, הגפילטע פיש, הבשרים והעופות והקיגל, הכל גלאט כשר. היא גם לקחה הביתה טייק-אווי, וזכתה למחמאות שלא בצדק. גם אתם יכולים
התרבות האירית חיה ותוססת מרחק של קילומטרים רבים מאירלנד, באזור התעשייה הישן של ראשון, בפאב האירי אוקונור. כולל המוזיקה, הבירה, האוכל והאווירה האופייניים, שהפכו את תרבות השתייה האירית לשם דבר
האוכל ברוסטיקו מצוין, אבל מה שמעצים את החוויה זה המטבח הפתוח למסעדה, המאפשר לקהל הלקוחות להציץ בטבחים, ולארומה להתפשט היטב באוויר. תענוג
סיפור הפרברים הפרטי של כתבתנו לוקח אותה ואת חברתה, בנות הפרברים התמימות, אל הרפתקה קולינארית מפנקת בחלק הפרוע של העיר, בבר/מסעדה איסט 38 בתל אביב