"קציצות ירק ופרסה על מצע קרם יוגורט עם נקודות של קרם שמנת פלפלים - הקציצות מושלמות ובמרקם הנכון וקרם היוגורט משמש כשחקן חיזוק המקפיץ מעלה את החוויה..." ליאור נובו לוקחת את אחותה הקטנה לפיש מרקט בתל אביב, המציעה מנות מרתקות מהמטבח החלבי ומנפלאות הים הגדול והכל עטוף באווירה יוונית שמחה. יאסו כבר אמרנו?
"מולארד עטוף ברוטב פסיפלורה לצד אורז אוסטרלי עם חמוציות. מנה מעולה, לא כבדה שאחרי כל ביס רוצים עוד אחד, כי הטעם הממכר סוחף למחוזות חדשים שלא פוגשים כל יום..." ליאור נובו והסטארטאפיסט שלה עולים לירושלים להכיר את לה בוקה הלטינית של השף גיא קמחי, מהבולטות והוותיקות בין מסעדות שף בירושלים
"כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה..." ליאור נובו חוגגת עשור שנים עם הסטארטאפיסט שלה באוליב ליף תל אביב, מסעדת שף כשרה וסוחפת המציעה מנות עם טוויסט, קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים וטעמים ענוגים
"הקמפנלה ארביאטה היא פסטה בשלושה צבעים ברוטב עגבניות טריות, צ‘ילי חריף פטריות שמפניון, זיתי קלמטה, שום וריחן טרי. תחושת ההתפעלות ממשיכה גם כאן עם פרזנטציה מוצלחת וצבעונית וטעמים חזקים וחריפים, אך לא בצורה מוגזמת, ההופכים את המנה ליצירת אומנות קטנה..." ליאור נובו בערב בנות מרתק עם תפריט החורף החדש והסוחף של אלפרדו שבפתח תקווה
"הבכורה שלי, בחרה להתמסר לאצבעות שניצל בציפוי פנקו יחד עם נודלס נקי מירקות - מנה גדולה מאוד, משביעה מאוד וטעימה מאוד. ביס ועוד ביס והחיוך הכובש שלה מסגיר את הכל - הילדה מרוצה..." ליאור נובו לוקחת את הבת לארוחה שכולה טעמי המזרח בריבר הכשר ברמת גן.
"נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו תפוחים מסוכרים באניס ברוטב קלבדוס - מנה עדינה ומתקתקה שגורמת לעונג בפה. נתחי הכבד היו נימוחים מאוד, והטעם – פשוט נפלא. דפי הפילו היו קראנצ'ים והיו לניגוד מעניין בטעמם ובמרקמם לנתחי הכבד..." ליאור נובו בחוויה מרוממת גוף ונפש במסעדת 2C, בקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול
"פילה לוקוס בסוביד בתוך שלולית קארי אדומה יחד עם בייבי שומר, ארטישוק אלה רומנה מוחמץ, שאלוט צלוי וקרם רימונים. המנה היתה גולת הכותרת של הארוחה כולה..., ליאור נובו בערב בלתי נשכח של אוכל גורמה כשר לצד אווירה בניחוח אירופאי אצילי בוינו סוקה שבהרצליה פיתוח
"פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה מושלמת..." ליאור נובו לוקחת את הסטארטאפיסט שלה לחוויה קולינרית גלילית וכשרה במסעדת שף בן עמי במושב בן עמי שבגליל המערבי
"הסטארטאפיסט שלי בוחר תבשיל של כתף טלה במילוי בשר טלה, אורז, פיסטוקים, צימוקים שבושלו יחד שש שעות בליווי קוסקוס סגול. רק מהתיאור של המנה בלוטות הרוק מתחילות לעבוד..." ליאור נובו לוקחת את האיש שלה לאתניקה, הכשרה בהרצליה פיתוח
''גולת הכותרת – מנה של קלאמרי בפלנצ'ה. קלאמרי סגול מהים התיכון, המגיע שלם על מצע עשבים, גופו הגלילי רך ולעיס, טעמו מעושן, הסלט המתלווה אליו מרענן ברוטב יוגורט, וכולו חגיגה של שלמות...''. מסעדת יוליה ממוקמת דווקא במערב, ולא במזרח כמו הדמות הטרגית של שייקספיר. אבל בכל הנוגע לאיכות האוכל – היא בהחלט השמש
אייל ועקנין השף, מציג שילוב מנצח בין שוק מקומי להשראה צרפתית ובינלאומית, עם מכנה משותף של טעם ואיכות נדירים. כשר והרבה יותר.
יינות הבוז'ולה יוצאים לשוק כל שנה בתאריך מדויק בכל העולם: ביום רביעי השלישי של חודש נובמבר בחצות בדיוק. גיא סופר, חובב יין וטועם סקרן, הגיע ברביעי האחרון בחצות לחנות המשקאות של חינאווי ביפו, טעם, התרשם והנה המלצותיו.
חללים מקומרים מטוייחים לבן, תאורה נעימה ולא עמומה מידי וריצוף אבן. השולחנות ערוכים במפות מעומלות, הסכו''ם מבריק, הכוסות סדורות בשורה, מוזיקת ג'אז קלה ברקע , כמו שצריך.
''מבשלים חוויה'' מעבירים כבר בימים אלה סדנאות לחנוכה. מסתבר שבעדות ישראל יש מאכלים המיוחדים לחנוכה שאינם סופגניות: ה''פלאו מאסתין'' אצל יהודי פרס, סלט חנוכה מיהודי ליטא, והדונט'ס היישר מאמריקה.
לכל מי שנשאר בארץ ורוצה להימלט מחום אוגוסט המעיק מסתבר שאפשר להעביר ערב קייצי נחמד גם בארצינו המיוזעת. גם מי שטרח לחיטוב גזרתו בערב שבת (כלומר באביב) יוכל לאכול בשבת (וגם בערבי השבוע האחרים ממש בלי לקלקל את המאמצים.