מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

30 יום לחנוכה- הכינו את סיר השמן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    ''מבשלים חוויה'' מעבירים כבר בימים אלה סדנאות לחנוכה. מסתבר שבעדות ישראל יש מאכלים המיוחדים לחנוכה שאינם סופגניות: ה''פלאו מאסתין'' אצל יהודי פרס, סלט חנוכה מיהודי ליטא, והדונט'ס היישר מאמריקה.

''מבשלים חוויה'' מעבירים כבר בימים אלה סדנאות לחנוכה. מסתבר שבעדות ישראל יש מאכלים המיוחדים לחנוכה שאינם סופגניות: ה''פלאו מאסתין'' אצל יהודי פרס, סלט חנוכה מיהודי ליטא, והדונט'ס היישר מאמריקה.

דונט'ס שוקולד

:

½ קג' קמח
1 שמרית\ 1 קובית שמרים מומסת
½ כוס סוכר
½ כוס חלב
100 גר' אגוזים טחונים דק
2 ביצים
½ - 1 כוס מים
½ ליטר שמן לטיגון

לעיטור:
400 גרם שוקולד, מומס במיקרו או בסיר כפול
מומס ושלל סוכריות


1. מערבבים בקערה: קמח, שמרית, סוכר,חלב, ביצים ומים ולשים עד קבלת בצק אחיד. יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה גדולה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהבצק יכפיל את נפחו, בין 30-60 דקות.
2. בעזרת הידיים יוצרים עיגולים עם חור במרכז, מניחים על מגש משומן, מכסים במגבת ומתפיחים שוב, כ-30 דקות.
2. מחממים את השמן ומטגנים את עיגולי הדונט'ס משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים בזהירות בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר סופג. מקררים מעט.
4. ממיסים את השוקולד, טובלים את הדונט'ס בשוקולד חם ובסוכריות , ומגישים חם ומייד.


אורז בחלב, ''פלאו מאסתין''

3/4 כוס אורז עגול מושרים בכוס מים ל1/2 שעה
4 כוסות חלב
שלושת 1/4י כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים
1/4 כפית מחלב ו1/4 כפית מסטיקא
2 כפות צנוברים קלויים

לפודינג: מרתיחים את החלב עם הסוכר ותמצית הוניל, מוסיפים את האורז עם המים ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות עד שהאורז רך. כותשים יחד לאבקה את המחלב, המסטיקא וכפית סוכר ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את מי הורדים, מערבבים היטב ומבשלים 10 דקות. מקררים היטב. בהגשה מפזרים מעל צנוברים קלויים.

''סלט של חנוכה''

4 תחתיות ארטישוק
2 בצלים סגולים
מלח, פלפל, שמן זית
4 עגבניות קלופות ונקיות מגרעינים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים

1 חבילה בזיליקום
1/2 כוס שמן זית

1 לימון, גרד ומיץ

1. חותכים את הארטישוקים והבצלים לרבעים, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית וצולים בתנור חם (220 מעלות) כ- 1/4 שעה.
2. קולים את הפלפלים על אש גלויה עד שקליפתם נחרכת, מתבלים במלח ושמן זית וממתינים 1/4 שעה. חותכים את העגבניות לשמיניות.
3. מכינים שמן בזיליקום: במעבד מזון עם להב המתכת או בבלנדר טוחנים את הבזיליקום עם 1/2 כוס שמן זית זמן ארוך, ממתינים שעה ומסננים.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במיץ לימון, גרד לימון ושמן הבזיליקום.