מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פינוקי קיץ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכל מי שנשאר בארץ ורוצה להימלט מחום אוגוסט המעיק מסתבר שאפשר להעביר ערב קייצי נחמד גם בארצינו המיוזעת. גם מי שטרח לחיטוב גזרתו בערב שבת (כלומר באביב) יוכל לאכול בשבת (וגם בערבי השבוע האחרים ממש בלי לקלקל את המאמצים.

לכל מי שנשאר בארץ ורוצה להימלט מחום אוגוסט המעיק מסתבר שאפשר להעביר ערב קייצי נחמד גם בארצינו המיוזעת. גם מי שטרח לחיטוב גזרתו בערב שבת (כלומר באביב) יוכל לאכול בשבת (וגם בערבי השבוע האחרים ממש בלי לקלקל את המאמצים. לפניכם שני מקומות משיבי נפש לבילוי ערב נעים במחיר קלורי ממש סביר.

בריזה ב- Agua הים תיכונית
כשהבריזה מהים מלטפת נעים להתרווח בכורסאות המרופדות של אגואה על חוף הרצליה. זיו שוורץ השף והבעלים מקפיד על שימוש בחומרים באיכות גבוהה ועם זאת מגיש אוכל מקומי, לכאורה פשוט, וטעים מאוד. הוא עושה שימוש בעשבי תיבול מקומיים, גבינת פטה מיוון, טחינה לבנונית ולבנה מהגליל. אפשר להתחיל שם את היום בארוחת בוקר ( ויש גם וורסיה בריאה על בסיס יוגורט וגרנולה). היום נמשך לקראת הצוהריים והערב עם מנות ראשונות, עיקריות וסלטים.
ממש אסור לפספס את הפרנה (לחם מרוקאי נפלא) ואיתו טחינה ולבנה מצוינות. סלט פאטוש לבנוני עם קרוטונים מקרעי לחם המוכנים במקום גם הוא במסגרת רשימת החובות הנעימות שיש למלא. בין המנות העיקריות תוכלו לבחור מנות קלילות על בסיס פירות ים או פילה דג היום (אני נהניתי מדניס) עד סטייק אנטרקוט. תצוין לשבח ארוחת ילדים שבנויה של שניצלים מחזה עוף אמיתי ותפוחי אדמה עסיסיים במקום תחליפים בטעם סינטטי השכיחים במקומותינו. בקיצור נותנים כבוד גם לילדים.

סלט פאטוש
סלט לבנוני טעים וממש דל בקלוריות
באדיבות זיו שוורץ – שף אגואה
מרכיבים
2 מלפפונים טריים
2עגבניות בשלות ואדומות
½ בצל אדום
50 גר' בורגול גס
15 עלי נענע
קרוטונים
רוטב שמן זית ולימון
כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח
שן שום כתושה
הכנה
להכנת הבורגול
מרתיחים מים בסיר קטן, מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים את המיםהחמים כך שיכסו את הבורגול ועוד ס''מ. מכסים בנילון נצמד למשך חצי שעה מסירים את הכיסוי ומצננים.
מערבבים את חומרי הרוטב.
קוצצים את הירקות ואת הנענע קטן, מערבבים עם הבורגול ומתבלים ברוטב. מסדרים על צלחת הגשה ומקשטים בקרוטנים.


אגואה בר – רמות ים 93 הרצליה פיתוח

בר פתוח בנווה צדק
למי שאוהב את נווה צדק על בתיה העתיקים – משוחזרים , למי שרוצה לנשנש או לשתות משהו אחרי הופעה בסוזן דלל מחכה פינה נעימה ומזמינה במתחם סוזן דלל. התפריט קליל כמתחייב ממקום כזה. מומלצים מאוד - קציצות תרד עם יוגורט עיזים ונענע , אלבונדיגז בלקני : תבשיל קציצות בשר וחצילים, וקסדיה – מאכל מקסיקני המבוסס על טורטיה במילויים שונים - ירקות מוקפצים בטקילה וגבינת צ'דר, קסדיה פרגית, גבינה וירקות בלווי גואקמולה, קסדיה בקר , גבינה וירקות בלווי גואקמולה.
בתפריט האלכוהול תוכלו למצוא יינות וקוקטלים ללוות את המנות. כייף להעביר את הזמן בפטפוטים ונעימים. למהר כי פתוח רק עד סוף הקיץ.



אלבודיגז
תבשיל חצילים וקציצות בשר. למרות הטעם המטוגן כמות השמן למנה ממש לא מעיבה על שמירת המשקל. תוכלו לבחור להכין את הקציצות הקבב בבית מבשר דל שומן, ובכך לחסוך עוד קלוריות.

2 חצילים גדולים קלויים בשלמותם עם הקליפה על להבה עד רכות
4 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות קטנות
מלח
כף שטוחה פלפל שחור גרוס גס 1
כף כמון

½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ק''ג קבב קנויים או קציצות בשר ביתיות לפי הטעם האישי

יוצקים שמן לסיר רחב שוליים ומטגנים את הבצל, על להבה נמוכה עד בינונית במשך לפחות חצי שעה, עד שהבצל יזהיב מאוד אך לא ישרף.
מוציאים בעזרת כף את בשר החצילים הרך וקוצצים בעזרת סכין.
מוסיפים את החצילים הקצוצים לבצל המטוגן.
מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, וממשיכים לבשל כעשר דקות נוספות על אש נמוכה.
מוסיפים את הקבב הלא מבושל כך שהם יהיו מכוסים לחלוטין בתערובת החצילים והבצל, ולהשאיר על להבה נמוכה כשעה נוספת.
מידי פעם, בעזרת כף עץ, לערבב קלות את התבשיל מבלי לפגוע בקבב, פשוט להעביר משיכות קלות של כף העץ על תחתית הסיר.
כעשר דקות ליפני ההגשה להוסיף את הפטרוזיליה, בשלב הזה העירבוב יהיה קל יותר כיוון שהקבב כבר התבשל וישמור על צורתו.
יש הגורסים שאלבונדיגז יותר טוב למחרת היום כיוון שכל הטעמים התחברו – אבל קשה לי להאמין שיישאר משהו למחר!!!!!

הערה: אין צורך להוסיף נוזלים, הקבב ישחרר מספיק במהלך הבישול, אם משתמשים בבשר כמעט ללא שומן ניתן להוסיף כחצי כוס מים.


ה- Open bar
מתחם סוזן דלל, יחיאלי 6 נווה צדק
שעות הפתיחה: 19:00 עד 01:00 מדי יום