Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת וינו סוקה בהרצליה פיתוח

וינו סוקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה לוקוס בסוביד בתוך שלולית קארי אדומה יחד עם בייבי שומר, ארטישוק אלה רומנה מוחמץ, שאלוט צלוי וקרם רימונים. המנה היתה גולת הכותרת של הארוחה כולה..., ליאור נובו בערב בלתי נשכח של אוכל גורמה כשר לצד אווירה בניחוח אירופאי אצילי בוינו סוקה שבהרצליה פיתוח

ברחוב גלגלי הפלדה, לב ליבו של אזור התעשיה בהרצליה פיתוח, שוכנת וינו סוקה. צריך להתאמץ קלות כדי למצוא את המסעדה בין שלל המוסכים השוכנים סביבה, אך מרגע שנפתחת הדלת, הכל נשאר אי שם מאחור. ברגע אחד קטן, הועברנו, אני והסטארטאפיסט שלי, במנהרת הזמן לימים הנפלאים בצרפת של המאה ה-19.

הדלת נסגרת מאחור. גרם מדרגות אבן נגלה, כל צעד מטה מקדם אותנו פנימה אל תוך בטן המערה, כאשר צמחייה ריחנית, תאורה מעומעמת ומוזיקה מרגיעה מלווה אותנו. המקום משלב בין אווירת טרקלינים יוקרתית לאולמות אבירים ונסיכים, המקנים יחד תחושה של מסתוריות קסומה ופאר מלכותי. המטבח הנשקף לעיני הסועדים, מאפשר הצצה לשלבי ההכנה של המנות, ומוציא מנות כשרות המשלבות מטבח גורמה אירופאי עם נגיעות ים תיכוניות.

אחרי כזו כניסה מרשימה ומהפנטת, אני והסטארטאפיסט שלי, חיכינו כבר לטעום מנפלאות השף. והנה זה מתחיל. פתחנו עם סשימי טונה אדומה בשמן זית וליים עם מיני צנונית, זיתי טאסוס, צ'ילי פרוס דק, מיקרו כוסברה, בזיליקום סגול וסלמונטו. מנה צבעונית ומרעננת, עם כמות נדיבה של סשימי טונה טרי וטעים כאשר שאר המרכיבים משמשים כשחקני חיזוק המעניקים לה טוויסטים מעניינים. עוד בראשונות קיבלנו את ספיישל היום, וולוטה כבד אווז וכמהין – כבד אווז צלוי עם כמהין, אספרגוס, שימגי, זוקיני, בטטה ואוכמניות בסוביד ומעליהם נמזג מרק ארטישוק ירושלמי חם שמכיל חלב קוקוס. המרק, שנמזג מול עינינו, עטף בחום את כבד האווז הצלוי וכל ביס המחיש עד כמה השף מחבר נכון בין המרכיבים ומציג חדשנות המענגת את החיך.

הפסקה קלה, נשנוש גריסינים עם קצח ומלח גס וחוזרים להמשך המשימה. השף ממשיך לאתגר אותנו עם ריזוטו פילה טלה - ריזוטו מבושל בציר טלה עם כרם קרישה מפולפל ודמי גלאס טלה, פילה טלה ברוטב יין אדום ומעל עלים ירוקים. מעטות הן המסעדות, אם בכלל, המציעות פילה טלה כשר. הפילה היה עשוי כהלכה, בצורה משולמת, והשילוב עם הריזוטו הטעים מהווים עוד הברקה של השף המקפיד על חומרי גלם מובחרים ושילובי מרקמים. עוד טעמנו ברווז קונפי – סיגר פילו ממולא בשוק ברווז לצד צ'אטני דלעת ותאנה בסוביד עם רוטב יין אדום ורימונים. הטעם המודגש של בשר הברווז הנימוח והקרנצ'יות של הפילו המתפצפץ בפה מצליחים להפתיע את בלוטות הטעם. אחחח... לא היינו מתנגדים לעוד כמה כאלו.

שוב הפסקה קלה, והפעם בגרסת סורבה אשכולית אדומה. בדיוק מה שהיינו צריכים בשלב הזה - משהו פרשי, קר וקליל שירענן את הפה. מלאי התלהבות חיכינו כבר לראות במה יפתיע אותנו השף הפעם, וזה הגיע בצורת שתי מנות. הראשונה, חזה ברווז בסוביד לצד דלעת ערמונים, שאלוט וקוביות דלעת צלויים ברוטב יין אדום ופרי יער טרי. מנה מצויינת, טעמי הברווז היו דומיננטיים בעוד כל השאר הוסיפו רבדי טעם נוספים שהשכילו להלל את בשר הברווז. המנה השניה, שעתידה להיכנס לתפריט בימים הקרובים, היתה פילה לוקוס בסוביד בתוך שלולית קארי אדומה יחד עם בייבי שומר, ארטישוק אלה רומנה מוחמץ, שאלוט צלוי וקרם רימונים. המנה היתה גולת הכותרת של הארוחה כולה. הדג היה עשוי בצורה מושלמת, רך ועסיסי מאוד ותוך דקות ספורות לא נותר דבר בצלחת. אינני מחסידי מנות "מן הים", אך נותרתי חסרת מילים. התחושה שליוותה כל ביס היתה שכך אוכלים כנראה בגן עדן. ואנחנו את טעמי גן עדן טועמים בוינו סוקה.

אי אפשר לסיים ארוחה בלי קינוח. ידוע לכל, שלקינוחים יש קיבה נפרדת, ואת זה ידע גם השף כי אל השולחן הגיעה "פנטזיה שוקולד", עוד מנה חדשה שתיכנס לתפריט, וכללה בר של שוקולד קראנץ' עם תחתית דקואז וג'לי פטל, משקה שוקולד וויסקי, מקרון שוקולד פטל, פטיפור קפה רום, וטראפל שוקולד מלח ים. הקינוחים הם פרווה, ומבוססים לא על תחליפי חלב או שוקולד, אלא על חומרי גלם מוקפדים ומשובחים, עשויים היטב ללא שום התנצלויות.

השף ניהל איתנו דיאלוג באמצעות האוכל, איתגר והפתיע, ריגש וסחף אחריו. השף של וינו סוקה הוא אלעד אוחנה, בן 28, שנכנס לתפקיד לפני שלושה חודשים והתפריט משקף נאמנה את ההבנה שלו בחיבור בין אוכל ואנשים. לשף אוחנה, על אף גילו הצעיר יחסית, עבר עשיר במסעדות מובילות בארץ ועבודה לצד שפים מוכרים ומובילים בענף.

וינו סוקה מהווה ללא ספק חוויה קולינרית משובחת וכשרה לצד בילוי בניחוח אירופאי יוקרתי. כיום, המסעדה פתוחה בראשון עד חמישי, מהשעה 19:00 בערב עד חצות. בנוסף, ניתן לקיים בוינו סוקה אירועי בוטיק שייזכרו לשנים רבות בזכות השילוב הנכון בין אווירה אצילית, אוכל מפתיע וכשרות. לאחר החגים, המסעדה תפתח את שעריה כבר בשעות הצהריים המוקדמות ואפשר יהיה להנות מתפריט צהריים קליל יותר ומעסקיות משתלמות.