"פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה מושלמת..." ליאור נובו לוקחת את הסטארטאפיסט שלה לחוויה קולינרית גלילית וכשרה במסעדת שף בן עמי במושב בן עמי שבגליל המערבי
בדיוק חזרנו מחופשה משפחתית בהולנד. חופשה עמוסה בחוויות, נופים מרהיבים, פארקי שעשועים מאתגרים, ובמהלכה אני והסטארטאפיסט שלי, הבטחנו לעצמנו, שברגע שנחזור לארץ, נפנק את עצמנו בבילוי זוגי, נטול ילדים. הבטחות הרי מקיימים, אז סגרנו לעצמנו יום פינוק זוגי בצפון הירוק.
הגליל המערבי מציע תצפית לים, נוף מרגיע, רכסים מיוערים ושפע של מסעדות שף מפתיעות. אחת מהן, שנפתחה לפני חצי שנה, נמצאת בלב ליבו של מושב בן עמי, השוכן כחמש דקות מזרחית מנהריה, ושמה בישראל "בן עמי". המסעדה ממוקמת בתוך מתחם צימרים יוקרתי, בניצוחם של שני שפים צעירים, מאור מלכה ואריק דניארו, שחברו יחד להעניק לסועד חוויה קולינרית גלילית, בשרית, איכותית, כשרה וקסומה.
חלל המסעדה קטן, אינטימי ומזמין, מעוצב בקפידה מינימליסטית אך לא יומרנית, כזה שמשדר שלכאן באים כדי להנות מאוכל, והאוכל אכן מעניין, מאתגר את החיך, מפתיע ובועט, ובעיקר טעים.
התחלנו עם "התחלות", מגוון מטבלים ולחם הבית: פלפל שושקה קלוי בליווי טפנד זיתים מרענן, ממרח עגבניות מעקצץ במינון הנכון, לימון כבוש, קרם חציל עם קצח שהיה קטיפתי ומענג, טחינה סלק מפתיעה מאוד שלא משאירה אותך אדיש, סלט "בן עמי" הכולל בורגו, קשיו, חמוציות והרבה ירוק, שלא הפסקתי לנשנש ממנו עד תום הארוחה, וסלט עלים קליל עם נגיעות שמן זית, לימון וסומק. עם התחלה כזו מבטיחה, לא יכולנו להתאפק לגלות מה השף אריק דניארו, שאירח אותנו באותו היום, מכין לנו להמשך.
וההמשך הגיע בצורת קבבונים על מצע נפלא וקטיפתי של טחינה ירוקה - מנה קלילה, נימוחה בפה שחוסלה במהירות שיא. בנוסף, הגיעה צלחת שעליה הונחו לאחר כבוד שלוש פטריות שמפיניון אפויות במילוי כבדי עוף בנגיעות כבד אווז על ריבת צ'ילי מתוק. הפטריות היו טריות, טעימות ורכות מאוד והתוספת של כבד האווז הקפיצה את המנה כמה דרגות מעלה.
ואז היא הגיעה, עם כל הכבוד המגיע לה, מנת הדגל של המסעדה, טורנדו רוסיני - מגדל פטריות פורטובלו, מדליוני פילה וכבד אווז ברוטב יין על רוטב פירות יער אדום. "וואו" זהו המילה הראשונה שיוצאת מהפה למראה המנה, ואז אתה נשאר פעור פה למספר שניות כשכולך נפעם מהיופי המתפרץ מהמגדל שזה עתה הונח לפנייך. הסטארטאפיסט שאל האם המנה מגיעה עם "הוראות הפעלה", אריק השיב בחיוך רחב, שיש לחתוך את המגדל המפואר לאורכו כך שכל ביס יכיל את כל הטעמים. ואכן צדק – כי כך מגלים עד כמה המנה משלבת בצורה הרמונית ומדוייקת את היתרונות של כל מרכיביה: פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה מושלמת ולא פחות מזה, והטעם - גן עדן. שאפו ענקי לשני השפים הצעירים.
אחרי שדגמנו את "מלכת המסעדה", לא חשבנו שנופתע עוד, אבל זה קרה, וזה קרה עם הקינוח. לצד תה נענע חם קיבלנו את פנינת הלוטוס, הלוא היא גלידת לוטוס על מצע בצק פריך כשמעל נחו להם בשלווה שערות חלווה חלומיות. לטוענים שקינוח במסעדה כשרה נופל בטעמו בשל אילוצי כשרות מוזמנים להתפכח במסעדת בן עמי. הגלידה, תוצרת הבית, היתה טעימה וסוחפת. כל מילה נוספת מיותרת. פשוט לטעום ולהרגיש בחלום.
מסעדת בן עמי מביאה בשורה של חדשנות קולינרית מרעננת לגזרה הצפונית של הארץ. כל המנות שדגמנו המחישו את העומק והמחשבה שהושקעו בהן תוך התייחסות לפרטים הקטנים ביותר. השפים, מאור ואריק, מציגים בגאווה מנות גורמה כשרות, אסתטיות, מעוצבות, וחשוב לא פחות, משביעות.
מתכננים אירוע? מסעדת בן עמי, היא בדיוק המקום עבורכם בשל האווירה הגלילית המפנקת, הרגועה ונינוחה, האוכל הטעים והמעוצב, המנות המאתגרות את החיך, השירות האדיב וכמובן – הכשרות.
-
מנת הדגל של המסעדה - טורנדו רוסיני
-
לחם הבית - יריית הפתיחה לארוחה
-
מסעדת שף בן עמי, במושב בן עמי
-
מטבח גורמה גלילי, בשרי וכשר