ונתחיל במטווח שאלות קצר. כמה מכם שמעו על סיירת 300 ? האם קריאה בקפה היא מדע או עבודה בעיניים ? כמה אחוזים מהאוכלוסייה סובלים ממחלת הסוכרת ומה ההבדל בין עוגיות דיאטטיות לדיאבטיות ?
למי שיש בעיה אם אחת מהשאלות, שיפנה לחזי, כי חזי לא רק מחזיק בתואר של בחור על הכיפאק, הוא מאלה שמבינים. בכל מיני נושאים. בעלי קשר או לא, זה לא חשוב. הוא היה שם. ראה, עשה, חווה והוא כאן בשביל לספר. ולהאכיל. כי הוא גם הבעלים של כיף קפה. על הכיפ- כיפאק של קפה.
נקודת הציון הראשונה בדפי ההסטוריה של המקום היתה החתונה שלו עם הבת של הבעלים של קונדיטורית עמיר מחולון. מדובר בקונדיטוריה שמתמחה כבר הרבה שנים ביצור של עוגות ועוגיות דיאבטיות- כלומר, ללא סוכר. מוצרים דיאבטיים מיועדים בעיקר לאוכלוסייה שסובלת מסוכרת או בעיות כולסטרול. אנשים שעבורם, רק המילה סוכר מסוכנת לבריאות.
ייצור של מאפים דיאבטיים הוא לא כל כך פשוט להכנה. תשאלו את חזי. כל ינוקה יודע לדקלם כי השמרים הם אלה שאחראיים על התסיסה בתהליך האפייה, ובזכותם אנחנו אוכלים עוגות תפוחות ולא מצות רדודות. הבעיה מתעוררת כשרוצים להחליף את הסוכר בתחליפים דוגמת סכרין. במקרה הזה השמרים מתנהגים כמו ילדים קטנים, נעלבים ומסרבים לתפוח. לא מעט ניסויים, טעויות ותהיות נדרשו לו, לחזי- קונדיטור שף לעת מצוא כדי להגיע בסופו של דבר לנוסחה הסודית שמאפשרת לבצק לתפוח גם עם תחליפי הסוכר, והתוצאה?- עוגות ועוגיות עם קינמון, תפוחים, גבינה, רוגלך, אלפחורס, בורקסים ועוד הרבה דברים טובים שנראים, מריחים ובעיקר טעימים כמו הדבר האמיתי. אוכלוסיה רחבה יכולה לנשום לרווחה. לנשום ולנשנש בכיף קפה או לקנות הביתה על פי משקל.
מלבד מוצרים דיאבטיים מציע המקום תפריט בית קפה סטנדרטי- כריכים, סלטים, פלטת גבינות, וארוחת בוקר שמתהדרת במבחר מזטים של גבינות שמנת עם שמיר ושום, פפריקה, זיתים, פסטו ונענע וגם סלט טורקי.
המקום עצמו די קטן, רק כמה שולחנות שפזורים על המדרכה ברח' דיזנגוף השוקק חיים. בחודשי הקיץ פתוח בית הקפה מ- 9:00 בבוקר עד 17:00 אחה"צ. כדאי לשבת, לשתות קפה קר, לכרסם משהו מתוק (בלי סוכר), להשקיף מהצד על ההתרוצצות העירונית המתישה ולתפוס שיחה טובה עם הבעלים. כיף קפה, כבר אמרנו?
כיף קפה
דיזינגוף 187, תל אביב
טלפון: 5231782-03