מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת אלפרדו בפתח תקווה

אלפרדו פתח תקווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקמפנלה ארביאטה היא פסטה בשלושה צבעים ברוטב עגבניות טריות, צ‘ילי חריף פטריות שמפניון, זיתי קלמטה, שום וריחן טרי. תחושת ההתפעלות ממשיכה גם כאן עם פרזנטציה מוצלחת וצבעונית וטעמים חזקים וחריפים, אך לא בצורה מוגזמת, ההופכים את המנה ליצירת אומנות קטנה..." ליאור נובו בערב בנות מרתק עם תפריט החורף החדש והסוחף של אלפרדו שבפתח תקווה

אין כמו ערב בנות, כזה המשאיר את בני הזוג עם הילדים וכולל יין טוב, שיחה מלב אל לב ואוכל משובח. אז באחד מערבי הגשם והקור שפקדו אותנו לאחרונה, "שלפתי" את חברתי הטובה, יעל, מהבית ויצאנו לבדוק את תפריט החורף החדש של אלפרדו - איטלקית כשרה בפתח תקווה.

לפני 13 שנים, כשרק נפתחה, היא הייתה מהחלוצות באזור, ומאז ועד היום קמו אחריה כבר רבות אחרות. האווירה במסעדה שקטה, רגועה ומשרה נינוחות למרות יותר מ-200 מקומות הישיבה שאוכלסו ברובם על ידי קהל סועדים מגוון ביותר: צעירים ומבוגרים, משפחות וחבורות, דתיים וחילוניים. אז מהו סוד ההצלחה של אלפרדו?

התפריט אמנם מחולק פורמלית לסעיפים כמו מנות ראשונות, כריכים, סלטים, פיצות ופסטות, אבל בעצם כל מנה שמוגשת כאן היא ארוחה מלאה מבחינת הגודל ועושר המרכיבים שלה. ליאור, מנכ"ל רשת אלפרדו (פתח תקווה, רעננה ובקרוב בירושלים ובאשדוד), דאג לפנק אותנו עם שלל מנות וטעמים חדשים מהתפריט שרקח השף אסף לרנר המביא מיקס משמח של כל מה שטוב באוכל איטלקי, עם טאצ' אישי והתאמות לחיך הישראלי.

לראשונות אנחנו דוגמים ארבעה סוגים, ומתקשים להחליט איזה מוצא חן בעינינו יותר. פתחנו עם מנת ארנצ'יני, אותם כדורים סיציליאניים מתפצפצים דמויי תפוזונים, ומכאן אף שמה, המכילים נימוחות של ריזוטו, פרמז'ן, מוצרלה ועשבי תיבול. כל אלה משכשכים רגליים באמבט עגבנייה מוכתם בפסטו. אוברטורה איטלקית מבריקה. לצדה טעמנו פטריות שמפיניון ממולאות בתערובת גבינות, אגוזי קליפורניה עם עשבי תיבול בציפוי פריך על מצע רוטב אלפרדו – שילוב מוצלח של טעמים ומינונים העושים חגיגה בפה. הובא לפתחנו גם סלט פטריות וארטישוק טוסקני המורכב מפטריות צלויות במחבת עם פרוסות ארטישוק, זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות בשמן זית מתובל בשום ועשבי תיבול על מצע שלל חסות בתוספת קרוטונים וגבינת פרמז‘ן. לא קל להוציא ממני קריאות התפעלות על סלט, והסלט הזה אכן הצליח, היה כאן שידוך מתוחכם בין המרכיבים כך שהתקבל סלט צבעוני וממגנט. דגמנו גם ארטישוק חם בשמן זית מתובל בעגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, שבבי גבינת פרמז‘ן מוקרמת – שוב מנה המצליחה להפתיע את החיך וסוחפת אותך למחוזות מרתקים. ביס מזו וביס מזו, לא מפסיקות לנשנש מכל מנה, כי הכל היה לנו כל כך טעים, ועד שהצלחנו להכריע מי הטובה ביותר כבר חיסלנו את הכל.

אמת, יכולנו בשקט לעצור כאן, שבעות ומרוצות. אבל הטעמים משכו אותנו הלאה וליאור דאג להזרים לשולחן מגוון עיקריות שכל אחת מבליטה את יצירתיותו וחדשנותו של השף. בחנתי מנה של דג פילה סלמון שנאפה בתנור על לבנים בתוך מעטפת תבלינים עם שום ויין לבן. תוכו היה רך וחלקו החיצוני קריספי ומתפצח. אמנם כבר הייתי יחסית מלאה, ועדיין היה לי קשה להיפרד ממנו. האם ייתכן שנדלג על הפסטה מתוצרת עצמית? ממש לא, אז דגמנו גם את הקמפנלה ארביאטה שהיא פסטה בשלושה צבעים, ברוטב עגבניות טריות, צ‘ילי חריף פטריות שמפניון, זיתי קלמטה, שום וריחן טרי. תחושת ההתפעלות ממשיכה גם כאן עם פרזנטציה מוצלחת וצבעונית וטעמים חזקים וחריפים, אך לא בצורה מוגזמת, ההופכים את המנה ליצירת אומנות קטנה. מפסטה עברנו ללזניה ארבע גבינות – מנה עשירה במיוחד, המורכבת משכבות של עלי לזניה ופרוסות חצילים ברוטב עגבניות, עם פרמז'ן, גבינת שמנת, גבינת עזים ורוקפור. לא נעים לומר, אבל עם כל הרצון הטוב נאלצנו להשאיר חלק ממנה בצלחת, מחוסר יכולת להמשיך, ובהינו בה בעיניים מזוגגות. נראה לכם שסיימנו עם העיקריות, ממש לא, כי הרי אנחנו בערב ארוך של שיחת בנות, וידוע שבנות מדברות הרבה אז בין משפט למשפט גם נשנשנו סלט חלומי ובטטה המוגש בצורת מקלות גבינת חלומי בציפוי פריך וקוביות בטטה חמים על מצע שלל חסות, פטריות שמפיניון, נבטי חמנייה, מקלוני גזר פריך ואגוזי קליפורניה בנגיעות סילאן. עוד סלט טעים, שכל מרכיב רק תורם להתרוממות המנה ולא פוגע בחבריו לצלחת. מנה נוספת שזוכה למחמאות היא רביולי ערמונים ברוטב שמנת, פלפלים וחצילים קלויים עם גבינת פטה ופרמז‘ן – מנה מומלצת מאוד המחבקת בתוכה טעמי חורף חמים וסוחפים.

רגע לפני סיום, מצאנו את המקום המיוחד בקיבה המיועד לקינוח וחלקנו יחד פאי פרופיטרול זוגי - פאי במילוי קרם וניל ופרופיטרולים ממולאים בקרם וניל בציפוי שוקולד וניל וטווילים קריספיים של שוקולד. בין הפרופיטרולים מזולפים מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב. אנחנו מתמסרות לטעמים ללא הסתייגות ומתמוגגות מכל ביס - הקינוח המושלם ביותר לסיים איתו ערב בנות.

נראה לי שבשלב הזה הבנו את סוד ההצלחה של אלפרדו. קודם כל האוכל, כמובן, עם היצע רחב המאפשר מגוון אפשרויות (גם לצמחונים וטבעוניים). לא פחות חשוב – המחיר. לכך יש להוסיף את השרות, שלמרות העומס הצליח להיות זריז ויעיל בעת ההגשה, וסבלני – כשביקשנו פסק זמן. הוסיפו לכך את יופי המבנה, המוקף במדשאות מעוצבות ומפלי מים, את המיקום הנוח, את הכשרות ואת האווירה הנינוחה, ותקבלו מתכון מנצח.

רגע לפני חצות, אנחנו "אורזות" את עצמנו לקראת הכפור העז שבחוץ ויודעות שאלפרדו מובילה את הז'אנר עם תפריט חדש, טעמים מוצלחים, יצירתיים וסוחפים. הזמינו עוד היום מקום לאיטקית המרתקת של החורף.