''את עינינו צדה מנה שנקראת פוטומאקי קדאיף. פוטומאקי אנחנו יודעות מהו, אבל איך קדאיף מתקשר לכאן? מתברר שכמו כפפה ליד. חברתי שהעזה והזמינה פשוט טיפסה על הקירות המעוצבים מרוב התלהבות...''. שיר כידן מביאה חווית ממסעדת אויאמה
''הרביולי היו מגוונים בטעמיהם, ממולאים בתרד, גבינות, בטטה, פטריות, ברוטב פוטנסקה חרפרף פיקנטי, עם שמנת ועגבניות, בטעם נדיר שמעולם לא פגשתי...''. שירי טוב הפקירה את עצמה לידי המאמא האיטלקייה של קפה מסעדה סיסי בטעם איטלקי
מסעדת סימה הכשרה שבתל אביב, אחות למסעדה הוותיקה שבירושלים, מציעה בשעות הצהריים ארבעה סוגים של ארוחות עסקיות, הכוללות מבחר סלטים, שתייה קלה, ומגוון של מאכלי גריל, או תבשילים ירושלמיים אסליים, ממש כמו בבית אמא
החגים כבר מאחורינו, וגם הארוחות המשפחתיות של פסח הפכו לזיכרון רחוק. כששבועות טרם נראה באופק, עלול החיך לחוש פתאום געגוע לאוכל של אמא – אמיתי, אותנטי ולא מתיפייף. למתגעגעים, הנה ארבע מסעדת המגישות אוכל ביתי אמיתי
''ליוסי סטייק פרגית, עסיסי, עשוי נכון, וכזה שגרם לו להשמיע קולות הנאה לא מעטים, ועבורי קבבוני טלה עם מעין אנטיפסטי לצידם. מנה מעולה, לא פחות...''. נדב אבידן למד במסעדת מאמאמיה מהי הפשטות המושלמת, בכל הנוגע לאוכל
''אנו יוצקות על האורז משני תבשילי הבשר: נתחוני עוף בחלב קוקוס, פטריות וכוסברה, ונתחוני בקר עם עגבניות שרי, ברוטב קארי צהוב. שתי המנות טעימות לנו מאוד...'' שפרה צח חגגה את השוגאצו, ראש השנה היפני, במסעדת אויאמה
''אמא לוקחת מנה קלילה וייחודית יותר, של עוף באננס – נתחי חזה עוף מוקפצים עם מלון, תפוחים, אורז ושומשום ברוטב צ'ילי. המנה יפהפיה, מוגשת בתוך פרי אננס שלם. ''אני מקווה שהטעם טוב כמו המראה'', היא אומרת. לשמחתנו – זה אכן כך....''. האווירה הייחודית של מסעדת רוטמן בלוטם סייעה למיכל זמרני לגלות מחדש את אמא שלה
''בתחילה, חוש הראייה מזהה את המנות מתקרבות. בערך מחצי הדרך, חוש הריח משתלט, וסוחף אותך למערבולת דמיון של אגדות נשכחות. אח''כ חוש השמיעה, כשאתה שומע בחצי אוזן את השותפה שלך אומרת בתיאבון - ואז זה קורה. חוש טעם שם את כל השאר בכיס הקטן, ואתה מתמכר באופן מוחלט וסופי לטעם הכל כך מיוחד הזה. כל המנות היו לא פחות מנפלאות....''. נדב אבידן התמכר לאוכל גרוזיני במסעדת דדה - אמא בגרוזינית - שבגבעתיים
נוסעים לבלות בחמשושליים? לפעמים, דווקא במסעדות הפועלים של השוק תמצאו את האוכל הפשוט, הטעים והזול ביותר. הנה ארבע מסעדות פועלים משוק מחנה יהודה, המשתתפות בפסטיבל חמשושליים, ומציעות אוכל של בית, במבצעים מיוחדים
גם על אמא שפרה צח יכול לעבור יום קשה. מסעדת סימה, המגישה אוכל ביתי משודרג טעים, בשירות אימהי ומפנק, היא בדיוק המקום הנכון להתפנק בו ולהתפייס עם החיים
ארוחת הצהריים העסקית לא חייבת להיות שגרתית ומשמימה וארוחת ערב שבת לא צריכה להיות מאמץ מרתוני מתיש. אפשר להכניס ריגוש באמצע היום כשאוכלים בכל יום מאכלים של עדה אחרת ואפשר ליהנות מהשבת, אם קונים את התבשילים מוכנים. כל מה שהאמא הפולנייה לא סיפרה לכם
השקנו כוסיות והכרזנו על תחילת החגיגה, משאירות מאחורינו את ייסורי המצפון על בני הזוג שנשארו עם הילדים בבית. הבירה החומה והמתקתקה, היתה טעימה מאוד והחליקה בגרון. מבט אחד על קהל הלקוחות של הברוהאוס גרם גם לי להרגיש קוסמופוליטית: המסעדה מלאה בתיירים, דוברי אנגלית, יפנית וצרפתית שישבו בזוגות ובקבוצות וחגגו
חוויית הבישול הראשונה של סילבה וינר התרחשה כשהיה בן שבע והכין לאמו חביתה. בעקבות ההצלחה והמחמאות, גילה את ייעודו. השאלון הפעם עם השף של מסעדת אויאמה היפנית לרגל חגיגות שנה למסעדה
לרגל יום ירושלים בחרנו להעלות על נס ארבעה מוסדות ירושלמיים ותיקים, יפני, כורדי, ספניולי וצרפתי, ממש כמו בבדיחה שחוקה. בעצם, בדיוק כפי שעושה גם ירושלים
לפחות ארבעה פסטיבלי אוכל יתקיימו במסעדות שונות ברחבי הארץ בשבועות הקרובים. פסטיבל קובה במסעדת אמא הירושלמית, פסטיבל חצילים ב''אל מול הים'' הפסטורלית, פסטיבל פסטה בפורטובלו ביבנה ופסטיבל מאכלים בולגריים בויטושה היפואית. פרויקט למי שאוכל כדי לחגוג
באחת עשרה וחצי בבוקר, אחרי ביקור אצל הרופאה, שתי כפיות סירופ אקמולי ושנת בוקר, ליה מתאוששת וחוזרת לעצמה. ''אמא, משעמם לי! משעמם לי! תשחקי אתי''. מה יותר כיף מלאפות יחד עוגיות? מתכון לעוגיות מבצק שילדים יכולים להכין לבד וללוש לנצח.
את הארוחה התחלנו באגרול פירות-ים ברוטב ''אסייתי'' מנה מדויקת – פריכה במידה ומעניינת לחיך. במרק הבצל – מנה קלאסית שלא קל להכינה כראוי – השחקן הראשי כבר התחיל להפוך לקרמל ונתן גוון חום כהה וטעם עשיר ומתקתק למרק. הטונה בג'ינג'ר היתה נהדרת: בשרו הרך והנימוח של הדג הוגש לצד אספרגוס מאודה וסלט.
האם אתם נותנים לילדיכם ארוחה אחת משותפת ביום? חשבתם פעם כמה כח ובטחון, מקבלים הילדים מטקס קבוע, ואוכל של בית?