מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> אוכל של אמא: גואטה, בראכה, המש

אוכל של אמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

החגים כבר מאחורינו, וגם הארוחות המשפחתיות של פסח הפכו לזיכרון רחוק. כששבועות טרם נראה באופק, עלול החיך לחוש פתאום געגוע לאוכל של אמא – אמיתי, אותנטי ולא מתיפייף. למתגעגעים, הנה ארבע מסעדת המגישות אוכל ביתי אמיתי

גואטה
מסעדת גואטה שביפו, השוכנת מול מתחם תיאטרון נוגה, שומרת על מסורת בישול ארוכת שנים של מטעמים טריפוליטאים, שסוד הכנתם עובר במשפחה מדור לדור. לאה, אם המשפחה, היא הלב של המקום, והודות לתבשיליה הערבים לחיך, ולאווירה החמה שהיא ושאר בני המשפחה משרים על המסעדה, יצא שמה של מסעדת גואטה למרחוק, כמקום שמעניק לסועדים בו חוויה אותנטית מיוחדת. בגואטה מגישים אוכל טריפוליטאי אותנטי, בלי קישוטים ובלי שמות מפוצצים, במנות גדושות ובמחירים מפתיעים. בתפריט: מפרום - פרוסות תפוחי אדמה במילוי בשר; בסטיל - קציצות תפוחי אדמה מטוגנות עם בשר; קוסקוס מפרום - כולל מרק ירקות, או שעועית ומפרום; טבחה בלכמון - שעועית עם בשר ברוטב אדום; טבחה בלקרעה - גרגרי חומוס עם בשר מבושל עם דלעת; טבחה בלסלק - שעועית עם בשר מבושל עם עלי מנגולד; ספרה - עוגת סולת עם תמרים כבושים, דבש ומי שושנים, ועוד.
גואטה
שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, יפו, תל אביב.
03-6813993

בראכה
מסעדת בראכה הוקמה מתוך רצון להכיר לציבור הרחב את האוכל המרוקאי הביתי. המסעדה קטנה, אותנטית וחמימה, המטבח הינו ביתי, ומוזיקה אנדלוסית נעימה מתנגנת ברקע, ומשתלבת היטב עם האוכל המוגש במקום. במטבח מקפידים על שימוש בתבלינים טבעיים בלבד, ללא שימוש באבקות ובחומרים מעובדים. בכניסה למסעדה ניתן להסתכל בסירים ולהתרשם מהתבשילים המוצעים, כשהמומלצים הם דגים מרוקאים חריפים, חזה עוף ברוטב לימון וקוסקוס. עוד בתפריט: מחמר – פשטידה מרוקאית; טז'ין קוסקוס עם מרק ירקות עשיר; ארטישוק ממולא; קציצות בקר ברוטב עגבניות; עוף מבושל/ אפוי עם זעפרן; גולש מרוקאי מבשר ראש; טז'ין ריאות; טז'ין שפונדרה בחומוס; טז'ין רגל בחומוס; מסרן - מעי בקר ממולא, ועוד. לקינוח, ניתן לקבל מופלטה בתוספת דבש, שבקייה, פזואליס ומבחר עוגיות מרוקאיות. כמו כן, ומלץ לבדוק את הספיישלים ומנות נוספות, המתווספות לתפריט מדי יום.
בראכה
בן יהודה 147, תל אביב
03-5220220

המשפחה
סיפורה של מסעדת המשפחה מתחיל עם רחל, אם המשפחה, שפית לשעבר במלון הילטון, שהחליטה להמשיך עם בישוליה לצד ילדיה, במסעדה משלהם. מסעדה המשפחה הוקמה ב-1987, מתוך רצון להציע מנות טעימות במחירים סבירים, והיום ממונה על הסירים כלתה של רחל – ששמה רחל גם כן. המסעדה נעימה ומרווחת, ומציעה אווירה משפחתית וחמה, המתאימה בשעות הצהריים למשפחות עם ילדים. בערב לובש המקום צביון רומנטי, עם תאורת נרות רכה, והתפריט מציעה עסקית לילה מפתה. בתפריט: קוסקוס צמחוני ובשרי סימי שלישי ושישי; חרירה - מרק מרוקאי; חריימה - דג מרוקאי; ארטישוק ממולא חזה עוף, ברוטב לימון; קובה נבלוסיה ממולא בבשר ומוגש עם טחינה; עוף ממולא עם אורז, צימוקים ואגוזים; רבע עוף צלוי ברוטב שום ודבש; מוסקה - חציל ממולא בשר; מנות גריל, ובהן אנטרקוט ומעורב ירושלמי, ועוד. מסעדת המשפחה היא מסעדה בשרית כשרה למהדרין.
המשפחה
יואל סלומון 12, נחלת שבעה, ירושלים.
02-6236886

אלחר
מסעדת אלחר שוכנת סמוך לחוף הים של חיפה, על טיילת מרדיאן. מדובר במסעדה משפחתית גדולה ונעימה, שקירותיה מעוטרים בציורים אתניים, ותפריטה כולל את מיטב המטעמים של המטבח הדרוזי הביתי. מקצת המנות יהוו חידוש גם למכירי ומוקירי האוכל הדרוזי, ובהן: שולבטה - תבשיל בורגול בתוספת גרגרי חומוס ובהראת; באבאגנוז - סלט חצילים בטעם מעושן מעורבב עם טחינה; מסחן עם עוף ובצל - בסיס בצק אפוי ומעל רצועות חזה עוף ובצל, בתוספת סומאק טבעי ובהאראת; פטאייר - מאפה עם בצל ומעל גבינת הבית וביצה אפויה; מדפונה – כרעי עוף עטופים בתוך מאפה מיוחד, ממולאים אורז ובשר כבש, ועוד. לצידם, מוגשים במסעדה גם מאכלים ידועים, שקיבלו טאץ' דרוזי מיוחד: החל מהבשרים - שישליק עוף, קבב דרוזי מיוחד ועוד; דרך התבשילים - עלי גפן ממולאים, אורז עם צנובר, כרוב ממולא, קובה ועוד; ועד הקינוחים, ובהם מהלבי עם סירופ זהר. במסעדה נערכים גם אירועים.
אלחר
דוד אלעזר 10, מלון מרידיאן, חיפה.
04-8500090