שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.
"נגסתי בברבוניה הראשונה, ולא יכולתי לעצור. אכלתי ברבוניה אחרי ברבוניה, ממש כמו גרעינים. הטעם הקריספי עינג את החייך, מה שגרם לנו להבין שצדקנו בבחירה..." רונן סולומון לוקח את בת הזוג לערב נוסטלגי ברג'ינה הכשרה השוכנת במתחם התחנה המחודש בתל אביב
"חתכנו באמצע את המנטו, הוספנו רוטב סלסה, והטעם היה פשוט נפלא. תערובת הבשר נימוחה בפה ורוטב הסלסה העצים את ההנאה בפה..." רונן סולומון במפגש היכרות עם רזי המטבח הבוכרי ברפאל גריל בר בתל אביב
מסעדת נמו, השוכנת בסמוך לגנים הבאהים בלב המושבה הגרמנית בחיפה היא בית לחובבי סושי ופירות ים, שגם מתמחה בהכנת מנות יצירתיות. העיצוב באווירת ים עם רצפה ורהיטי עץ מחוספסים ויש גם אפשרות ישיבה בחוץ. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
"חזה המולארד היה מסודר על הצלחת כמניפה של פרוסות מולארד, על מצע של רוטב פירות הדר, ולידם פלחי אשכולית אדומה, תפוז וקלמנטינה..." רונן סולומון מפנק את זוגתו בארוחת גורמה כשרה במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בתל אביב
מול חומות העיר העתיקה, במרכז שכונת משכנות שאננים היפהפייה, מסעדת מונטיפיורי חושפת את נוף ירושלים במלוא עוצמתו, וגם מציעה תפריט איטלקי חלבי וכשר. ועכשיו – ארוחה עסקית בשעת הצהריים
"מהים טעמנו שרימפס ענק תנובת ים התיכון שלנו, הוא נצרב קלות על הגריל עם טיפה של צ'ילי ולימון. מנה רעננה מאוד וקריספית..." קרין אביב התמוגגה מהאוכל האיטלקי המוגש בלה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
"אצבעות פריכות של ברוקולי ותערובת גבינות, ומעליהן רצועות בצל סגול מקורמל, שילוב מדהים של פריך ונימוח..." ענבל גרזון מגלה בין רחובות ירושלים הצרים את קפה קטמון - בית קפה צמחוני וכשר
"הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר..." רונן סולומון, לחמים, תל אביב
"לחם קלוי שמעליו מונחות בשלווה עגבניות בשמן זית, שום, בזילקום ומוצרלה מוקרמת. הפריכות של הלחם הקלוי, החמצמצות של העגבניות והמוצרלה המוקרמת שעטפה את הכל השתלבו בהרמוניה ובעיקר גרמו לנו לרצות עוד..." רונן סולומון, לה לזניה, תל אביב
רונן סולומון מארח חברים בשבת ומחליט בשישי בבוקר לקחת אוכל מוכן וכשר ממסעדת פאשה בתל אביב. המסעדה המוכרת בעיר משנה את פניה בשישי בבוקר ומציעה מבחר גדול של בשרים, דגים, סלטים, לחמים תוספות ועוד. מומלץ מאוד!
"ואז הגיעה מנת הרבלס סלמון, עיצוב מדהים של פרוסות סלק דקות, ועליהם עיטורי הסלמון. החלק היותר יפה היה הבצל הירוק והסגול המסולסלים עם נגיעות של שמן זית. הטעם היה הרבה יותר מנהדר, והשילוב של הסלמון והסלק, עשה את המנה..." רונן סולומון, לחם בשר, תל אביב
"פתאי סלמון שכלל אטריות פתאי מוקפצות עם קוביות סלמון, בוטנים ואגוזים. טעמתי ביס, ולרגע דמיינתי שאני אוכל בתאילנד עצמה..." רונן סולומון נהנה מהתפריט החדש של מסעדת יטבתה בסניף עזריאלי תל אביב
מסעדת השף ערמונים שוכנת במרחק קצר מהים, ממרכזי קניות ומבתי המלון באשקלון. המטבח מגיש מאכלים ים תיכוניים בדמות מנות טריות ומדויקות, המוכנות מחומרי גלם מקומיים משובחים. לשעת צהריים – ארוחה עסקית משתלמת, אז בתיאבון!
"הפרגית הייתה מגולגלת וקריספית, והשילוב של קשיו ופיסטוק, הפך אותה ליותר מעודנת..." רונן סולומון נהנה מחוויה טורקית אותנטית בשילוב חגיגת טעמים בלתי נשכחת (וכשרה) בפאשה תל אביב.
"קדירת הפטריות מעניינת לא פחות. גם כאן הבסיס למנה הייתה קערית פחממתית, הפעם של בצק שמרים, שערסלה פטריות ועגבניות שרי, שוחות ברוטב רוזה עשיר ומוקרמות בגבינת פרמז'ן..." גיא סופר זמרני חוזר מחופשה בחו"ל ישר למסעדת ערמונים באשקלון
הרימון, שפגשנו בו בסעודת החג, מכיל ויטמינים רבים ונוגדני חימצון התורמים לגופנו. הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה מתכונים בריאים בשילוב גרגרי הרימון - שירבו זכויותינו כרימון!
בימי בין המצרים, הקודמים לט' באב, יום חורבן בית המקדש, נוהגים רבים מנהגי אבלות הכוללים איסור אכילת בשר ושתיית יין, מניעה מלערוך אירועים, להסתפר ולהתגלח. כאשר חל איסור על אכילת בשר, מסעדות רבות בארץ מציעות חלופות על בסיס דגים טריים, ירקות צבעוניים, קטניות ומנות חלביות. הנה המלצה למסעדות מתאימות לימי בין המצרים.
פסטיבל "אוכלים כשר" נערך בתאריכים 6-22 ביוני 2013 ומציע ארוחות גורמה במגוון מסעדות כשרות ב-79 ₪. בין המשתתפות: גבריאלה, מונטיפיורי ולה בוקה בירושלים, אתניקה וקולומבוס הכשרה בהרצליה ועוד הרבה אחרות. בתיאבון
טראפלס שוקולד של השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף, שוקו מקסיקני ממסעדת מקסיקנה, פאי תפוחים של השף מוטי בוחבוט ממסעדת סופיה וגם בסבוסת קוסקוס של קפה 48. סתם ככה, מתכונים מתוקים
פסטיבל ישראל בירושלים נפתח היום ומביא אתו הרבה הופעות. בין כוורת חוזרת לברי סחרוף, שלומי שבן ודוד ד'אור תוכלו גם לאכול בהרבה מסעדות טובות בעיר. הנה המלצות והזמנות, תיהנו
בכל השנה אנחנו עורגים לסטייקים ולפרגיות. סוף-סוף מגיעה ההזדמנות המיוחדת לתת כבוד למסעדות החלביות. כי יש המון מהן, ותמיד יש להן מנות כל כך יצירתיות
מסעדה חדשה: מסעדת יאקימונו המוכרת מתל אביב וירושלים מגיעה דרומה לטיילת רויאל ביץ' באילת, כאן היא מציעה תפריט איכותי המותאם גם למשפחות
ברחוב מאזה בתל אביב, לה רפובליקה די רונימוטי מציעה ארוחה עסקית: עם יחס אישי וחומרי גלם מוקפדים (כולל גבינה בייצור עצמי וירקות מהגינה האורגנית), אוכל איטלקי למשעי וטירמיסו שאסור לפספס
פרפה קרמל עם אגוזים מסוכרים, קרם-שניט חיפאי, עוגיית אוראו עם קרם ליים - גם בשבילכם הארוחה היא רק תירוץ? הבאנו לכם קינוחים מעולים ממסעדות בתל אביב. שווה כל טעימה, בהבטחה