''למנות הראשונות הזמנו בהמלצתה של המלצרית, חציל בלאדי, פלטת אנטיפסטי סלט קורוסין וסלט פטריות מוקפץ (חם). החציל היה גדול ופתוח לרווחה (אחרי ניתוח לב) ושחה בגלי טחינה....'' קרן ויזנר נוחתת בקפה קורוס בירושלים
פרימוורה הינה מסעדה איטלקית-חלבית של מלון פלאזה בירושלים. המסעדה מציעה הזדמנות מרעננת לחודש אוגוסט, גם לאכול ארוחת צהריים וגם לטבול בבריכה, והכל במחיר החל מ- 65 ₪. אם תרצו להחליף את הסדר, גם זה אפשרי
''בעזרת המלצרית האדיבה, הרכבתי ניגירי סלמון, מאקי צלופח עם בטטה עטוף בשבבי טמפורה וזליפי, טריאקי ופוטומאקי אנטריקוט (כן, כן, קראתם נכון)...'' שיר כידן גילתה באויאמה כיצד ניתן להרכיב סושי בשיטת ''עשה זאת בעצמך''
מסעדת פרימוורה הירושלמית מציעה תפריט עסקית צהרים כשרה. בפרימוורה תוכלו ליהנות מנוף ירושלמי עוצר נשימה הכולל את מגדלי דוד והעיר העתיקה. בתפריט: מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית לבחירה, במחיר 65 ₪ לאדם
במסגרת אירועי חמשושליים, שלושה סופי שבוע של תרבות ואוכל בירושלים, מציעות המסעדות בבירה דילים מיוחדים, ב-62 או 92 ₪. הנה ארבע מסעדות ירושלמיות עממיות, בשוק מחנה יהודה, המציעות במסגרת זו ארוחת שישי ירושלמית אותנטית
''את עינינו צדה מנה שנקראת פוטומאקי קדאיף. פוטומאקי אנחנו יודעות מהו, אבל איך קדאיף מתקשר לכאן? מתברר שכמו כפפה ליד. חברתי שהעזה והזמינה פשוט טיפסה על הקירות המעוצבים מרוב התלהבות...''. שיר כידן מביאה חווית ממסעדת אויאמה
''מול תומר הונחה צלחת מהבילה של צלעות כבש בתוספת פירה. המנה הייתה לא פחות ממעולה - גדולה, במידת עשייה מדויקת, נימוחה בפה, ובעיקר מהנה בחוויה הכוללת שהיא סיפקה....''. נדב אבידן השאיר את לבו במסעדת סימה התל אביבית
''במנת שרימפס, עם אטריות שעועית ושום, הורגשה בבירור האיכות הגבוהה. שילוב טעמים מנצח, מידת הכנה מדויקת, וגודל אידיאלי. מעולם לא אכלתי שרימפס כהלכתו עד הערב...''. נדב אבידן גילה אנטי-אייג'ינג קולינארי במסעדת הים הסיני
מסעדת סימה הכשרה שבתל אביב, אחות למסעדה הוותיקה שבירושלים, מציעה בשעות הצהריים ארבעה סוגים של ארוחות עסקיות, הכוללות מבחר סלטים, שתייה קלה, ומגוון של מאכלי גריל, או תבשילים ירושלמיים אסליים, ממש כמו בבית אמא
''אנו יוצקות על האורז משני תבשילי הבשר: נתחוני עוף בחלב קוקוס, פטריות וכוסברה, ונתחוני בקר עם עגבניות שרי, ברוטב קארי צהוב. שתי המנות טעימות לנו מאוד...'' שפרה צח חגגה את השוגאצו, ראש השנה היפני, במסעדת אויאמה
נוסעים לבלות בחמשושליים? לפעמים, דווקא במסעדות הפועלים של השוק תמצאו את האוכל הפשוט, הטעים והזול ביותר. הנה ארבע מסעדות פועלים משוק מחנה יהודה, המשתתפות בפסטיבל חמשושליים, ומציעות אוכל של בית, במבצעים מיוחדים
מסעדת הים הסיני, המגישה אוכל סיני מסורתי איכותי, המותאם לחיך הישראלי, מציעה שני דילים עסקיים לצהריים, ואחד לערב. הסועדים יכולים לבחור בין ארוחה קלה, הכוללת בר סלטים, סושי ואורז, לארוחה מלאה הכוללת מנה ראשונהלבחירה, מנה עיקרית לבחירה, תוספות, קינוח ושתייה. והמחירים - נוחים לכל כיס
מה עושים לפני ישיבה שאמורה להימשך שעות? מזמינים כיבוד, כמובן. קונדיטוריה אינגליש קייק שבפתח תקווה מציעה דילים משתלמים לישיבות ולבופה, שיוציאו את המשתתפים שבעים ומרוצים, כמו גם מגוון של מוצרים שניתן להזמין ישירות למשרד, במחירים משתלמים לעסקים
גם על אמא שפרה צח יכול לעבור יום קשה. מסעדת סימה, המגישה אוכל ביתי משודרג טעים, בשירות אימהי ומפנק, היא בדיוק המקום הנכון להתפנק בו ולהתפייס עם החיים
אם גם אתם מעבירים את ערבי הקיץ שלכם בטעימות, מדידות וויכוחים על צבע המפות, הנה כמה מקומות שלא כדאי לכם להחמיץ בסקרים שלקראת האירוע הגדול, ושיהיה במזל טוב!
ביקור משפחתי בלמון גראס הזכיר למשפחת צח את הבובואים, הקרמבואים הממולאים גלידה ובתוכה הפתעות, שהמציאו לפני כמה שנים. ב''למון גראס'', עמדו באתגר ה''בובואים'' בהצלחה רבה יותר....
מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית. הסוֹמַלְיה שניגשה אלינו, בחרה עבורנו במרלו ''רכסים-דובב'' 2002 של סגל, שהתגלה כיין מעניין וטעים מאד...
סדנת גבינות היא חוויה לחיך וגם אפשרות להציץ לעולם המרתק של ייצור גבינות. הסדנא של חוות העזים בר הרוח כוללת גם סיור בפרוייקט האקולוגי של הר הרוח ובדיר הסבר מקיף על סוגי הגבינות השונים. חוויה מעולם אחר...
מה שנחרת בזיכרוני מהסיפורים ששמעתי על מטילדה הוא שהמקום ביתי אבל בסטייל. ואכן, בתפריט המיוחדים שהוא תפריט נוסף לזה הרגיל היו גולאש, תבשיל בקר ביתי, מוסקה ועוד מאכלים עם ממטבחה של אמא. יסמינה בחרה את המוסקה, אני בחרתי כבדים עם אורז ובטטות. שתינו בחרנו גם להתרענן עם שייק טבעי
חוויית הבישול הראשונה של סילבה וינר התרחשה כשהיה בן שבע והכין לאמו חביתה. בעקבות ההצלחה והמחמאות, גילה את ייעודו. השאלון הפעם עם השף של מסעדת אויאמה היפנית לרגל חגיגות שנה למסעדה
ספרה של הנטורופתית שני ריף-פרופסורסקי על תזונה בריאה מציע הסברים מקיפים על תזונה בריאה, רעיונות כיצד לגרום למזון בריא להיות טעים, ובעיקר, עשרות תפריטים לחולים במחלות שונות, לנשים הרות או מניקות, לילדים ולנוער. ויש גם מתכון לעוגיות שוקולד-צ'יפס בריאות
בוחא הוא משקה מרוקאי חריף, יין שרף המזוקק מתאנים ומכונה גם ''ערק תאנים''. זהו גם שמה של מסעדה קסומה שמתחבאת בסמטאות שוק הכרמל, פנינה גסטרונומית בתוך חיי השוק ההומים. גל נטע אכל שם ארוחת צהריים אוריינטלית ''מרתקת'' כהגדרתו, והתפעל מהוירטואוזיות הקולינארית שהדגים השף אפילו במנת הקוסקוס עם החריימה
רגע לפני שאנחנו טובעים בעוגות דבש בחושות, הנה ארבע מומלצות במיוחד פלוס מתכון בלעדי לעוגת הדבש של ''מתוקה''. שתהיה שנה דבש!
דיל עיסקי מיוחד לגולשים אכן עסקית מקסימה בסניף ספגטים מקסים. על כל הזמנת מנה עיקרית, קבל: מנה ראשונה+ שתיה בתוספת 12 ש''ח בלבד! ובנוסף: הדפס קופון מאתר ספגטים מקסים וקבל גם קינוח מתנה!
אם לא אכלת קרפ בפוז קפה שבזכרון, כמו היית בגבעתיים ולא הזמנת סביח או כמו ביקרת בחיפה ולא טעמת שווארמה בעיר התחתית, קובעת מיה שחר, שנדהמה לגלות במדרחוב של זכרון קרפים צרפתיים מעולים