מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

טעימה מן האושר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית. הסוֹמַלְיה שניגשה אלינו, בחרה עבורנו במרלו ''רכסים-דובב'' 2002 של סגל, שהתגלה כיין מעניין וטעים מאד...

1868 החלבית שוכנת לה באזור ותיק בדרך בית-לחם בין תלפיות לבין המושבה הגרמנית. בזכות ההפרדה מאחותה הבשרית, מתאפשר בה החופש ליצור תפריט מגוון ביותר מבלי שיהיה צורך להדיר חומרים חשובים כגון גבינות טובות, חמאה ושמנות למיניהן. את העושר מובילים בגאווה דגים טריים שטופלו במסירות.

צעד אחד לתוך המסעדה וכבר הרגשנו בחו''ל. ולא בגלל שמבקרים במסעדה תושבי- חוץ רבים המחלקים את זמנם בין חייהם בחו''ל וביקורם בארץ. המקום מעוצב בפאר אירופאי נעים הכולל סידורי פרחים גדולים ורעננים, וילונות ארוכים בצבע שמנת, נברשות קריסטל מרשימות המשתלשלות מהתקרה הגבוהה ומוסיקת רקע כפי שמוסיקת רקע צריכה להיות - ברקע. המסעדה המבוקשת שקקה חיים גם כשהגענו אליה ב חמישי שאחרי חג השבועות בשעת לילה מאוחרת למדי.

מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית.

הסוֹמַלְיה (מלצרית היין) שניגשה אלינו כדי לברר באיזה יין נבחר כמלווה לסעודה נתבקשה להמליץ לנו על פי נסיונה. שמחנו כשבחרה עבורנו ''רכסים-דובב'' מרלו 2002 של סגל. היין, שמורכב ממאה אחוז ענבי מרלו מכרם בהר-גודרים שבגליל העליון, נתגלה כיין מעניין וטעים מאד.

עוד לפני שהספקנו להתענג (וכבר היה הרבה על מה!) הוגשו לנו אפריטיפים (אתם יודעים, כדי לשמח לבב אנוש...): מרק פירות-יער ולַיים על בסיס וודקה גְרֵיי-גוס (Grey Goose) הצרפתית והיוקרתית, ודַקירִי מלון ואגס מתוק ונפלא. בהמשך, נדהמנו לגלות עד כמה היינו מתקשים להכיל את העושר הנפלא שפקד את שולחננו ללא המשקאות המרגיעים הללו. הם לא מיותרים!

המנות הראשונות התחילו את מסכת הפינוקים: קממבר אפויה עם טוסטונים של בריוש בתוספת צַ'טְני תמרים ואגוזים, סֶבִיצֵ'ה לוֹקוּס על מצע פירה תפוח-אדמה-מתוק מעוטר בנבטים ומקושט בקרמל סויה, ורביולי ירקות כתומים שממנו נהנינו במיוחד. מנת ביניים טעימה של מרק קציפת פָּרְמֵזַ'ן וקרם מָסְקָרְפּוֹנֶה עם טָפָנַד זייתי קָלָמַטַה משובץ קוביות כָּרְפַּס, עזר לנו להתקדם מן המנות הראשונות ולהמשיך הלאה.

לאחר שהסכו''ם נערך מחדש באופן מותאם נהרו במרץ אל בין ידינו מנות העיקריות. גַרְגַנֵלי (וריאציה לפסטה פֶּנֶה) בקרם תירס וכְּמֵהִין עם פטריות פוֹרְצִ'ינִי ו''ספגטי'' סֶלֶרִי, ומנת טעימות דגים גדולה שכללה לבדה לוקוס על מצע לִינְגְוִוינִי על קוֹנְפִּי-לֶפֶת ברוטב זָעַפְרָן ווַנִיל, פּילֵה לַבְרַק על קרם שומר עדין עם רוטב לימונים כבושים וגרגרי כַּמוּן, וסטייק טונה אדומה צרובה על פירה כמהין וקונפי-שַׁאלוֹט ברוטב יין אדום. בכל נגיסה הרגשנו את שלל הטעמים והניחוחות שהתמזגו במלאכת אמן וניכר במנות כי הושקעה מחשבה רבה בכל אחת מהן. הגרגנלי עינג אותנו אבל ומבין בַּאֵי-הים יצא ליבנו בעיקר אחר הטונה האדומה.

אל הקינוחים הגענו רוויי שמחה. בסעודה המלכותית היה גם מספיק אלכוהול כדי שראוי יהיה לכנותה גם ''מִשְתֶה''. וריאציית שוקולד היא קומפלקס תלת-קומתי שבו שוהים בשכנות טובה בין עוגיות סַבְּלֶה-שוקולד: מוס ג'נדוג'ה, קרם שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב. שברירי פיסטוק קלויים עשו את שלהם אך לכל אלה הצטרף זיגוג בזיליקום ונתן ליטוש מדויק שרצינו ממנו עוד ועוד. אך בזאת לא די: המרקיז - עוגת פאדג'-שוקולד עטורת מוס שוקולד בלגי שעליו מתנוסס טוויל שוקולד, נח לו במרק שוקולד לצד גלידה שוקולדית מקושטת אגוזי אילסר. זה נפלא כשלעצמו, אבל ההפתעה האמיתית היתה בַּאיזון ובַּבִישׂוּם שהכניס אפרסק רענן שליווה את המסיבה.

המסעדה מרווחת דיה כדי לאפשר חדרי הסבה ללא עישון וחדרים שבהם העישון מותר. קיים גם חדר V.I.P שניתן לקיים בו סעודות פרטיות בתיאום מראש. בעתיד הלא רחוק, מתכננים בעלי המסעדה לפתוח מעדנייה בצמוד למסעדה. בינתיים, מופעלת המסעדה בשעות הבוקר כבית קפה משודרג ונדיב במנותיו המציע לדברי השף, יעקב תורג'מן, ''רמה אחת מעל מה שהקהל הירושלמי מכיר''. בשעות המתאימות אפשר ליהנות במקום גם מארוחות עסקיות. עוד נספר, כי בימי שישי ובערבי חג (בשעות 8:00 -15:30) מוגש בראנץ' מגוון ועשיר ביותר.

עושר של טעמים, מחשבה וחומרים איכותיים ויוקרתיים המוגשים בהרמוניה קולינרית ועיצובית אל הסועד המאושר. זו היתה סעודה ארוכה ומורכבת, רווית שלבים של הנאה שאף לא אחד מהם היה מיותר.

* פתוח מ-17:00 ועד חצות. כשרות: חוג חתם סופר ב''ב.


1868 חלבית ודגים
רחוב דרך בית-לחם 34 ירושלים
טלפון: 02-6222312