עם שני מתבגרים צמחונים בבית, אפשר לסמוך על שפרה צח שתשכלל עד אין קץ את מתכוניה הצמחוניים. הפעם, הגרסה שלה לחמין צמחוני למהדרין
דבש הוא חומר גלם מצוין לאפייה. מתוק וטעים, מוסיף צבע זהוב וטעם קסום, והריח... תאמרו לי, האם יש ריח מתוק יותר מריח הדבש? סמדר ולטר מתפייטת על דבש ומצרפת מתכונים לפאי תפוחים ודבש, לעוגת דבש ולחלת דבש לראש השנה
לשלוח את סמדר ולטר לסדנת בישול זה כמעט כמו לשלוח נזירה לאורגיה. צמחונית אדוקה שלא אוכלת אפילו דגים ונמנעת מלאכול ביצים לא מבושלות (אפילו אם הן מוקצפות במוס שוקולד)? ובכל זאת, מהסדנא של יואב שורד בספייסס היא חזרה בריחוף קל
חרף מחאותיה, שלחנו את הדיאטנית שלנו, ליאורה חוברה, לסדנת סושי. שבוע אחר כך הרימה הסטודנטית הצעירה ארוחת סושי רבת משתתפים במטבחה הביתי, ועשתה את זה כמו (יפנית) גדולה. איך שגלגל מתגלגל לו.
סדנאות בישול לילדים בשבועיים האחרונים של החופש הגדול
מחפשים דרך להפתיע את העובדים? רוצים לצ'פר צוות מנצח בפעילות של כיף וגיבוש? בפרתם - הדרכות ואירועים קולינאריים, מתמחים בדיוק באירועים מהסוג הזה, המבוססים על תפישת המטבח כפלטפורמה חווייתית ללמידה, חוויה, הדרכה והתנסות
כמו כל ישראלי גם ששת נסע למזרח. בספר החדש שלו הוא מלמד איך מכינים בבית פאד תאי, דים סאם, פורי, צ'פאטי, גיוזה, סושי ועוד. לונה פארק של מאכלים אסיאתיים, למי שלוקחים את הבישול ברצינות
החיטה היא הראשונה מבין שבעת המינים שבהם נתברכה הארץ ולכן, גם זאת דרך לחגוג את שבועות: בתחרות אפיית לחם ביתי ובתערוכה על הלחם בדתות השונות
עם פרוץ עונת המנגל אספנו מתכונים, טיפים והמלצות אישיות מחבורה מובילה של קצבים ומסעדנים מומחים לבשר. כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים לנפנף. להדפיס ולשמור
הרעיון שעומד מאחורי סדנת הבישול לחג של השף עומרי בן-פרז ב''טייסט'' הוא לעשות רושם מפואר בלי לעבוד קשה. שפרה צח כתבתנו שתתה את דבריו בצמא ומיהרה הביתה ליישם
המאייר המוכשר עמוס בידרמן נשלח על ידינו להתארח בסדנא לאוהבי בשר של ארז שטרן וערן אופיר וחזר עם תיאור קריקטוריסטי של הערב: ארז שטרן בתפקיד אפרים קישון מדג'ה גב אל גב עם השף ערן אופיר. במקום דיסקים מונחים לפניהם נתחי בשר אדומים ועסיסיים ובמקום אולם מלא רוקדים יש להם קהל זללנים נהנתן
כשקצץ את הנענע התרשמנו כולנו מיכולתו של עומרי לשלוט בסכין. עומרי מצדו הסביר לנו שעבודה עם סכינים היא כמו סקס: בהתחלה מנסים לאט, בעדינות, קצת מגבירים את הקצב, נפצעים, שוב מאיטים, מנסים שוב מהר ... בסוף מצליחים
פסטיבל האוכל הכפרי ה-6 של יואב יהודה ייפתח בסוף השבוע הבא ויציע, בנוסף לארוחות ביתיות כורדיות, הודיות, תימניות ואחרות, גם סדנאות בישול. רק שבניגוד למקובל מבוססות הסדנאות בפסטיבל על ליקוט חומרי הגלם בטבע ולא ממדפי הסופר
סקפטי ונרגן יצא גיל בן חרות לסדנת שמן הזית של השף יניב גור אריה ב''לגעת באוכל''. מה כבר יכול להיות מרגש בבישול בשמן זית, הוא מלמל. את מה שקרה לו בארבע שעות אפשר להגדיר במילה אחת - מהפך
שלחו לכם זר של ורדים לכבוד השנה החדשה, יום ההולדת או שבת המלכה? מה דעתכם לגוון קצת ולהכין ממנו ריבה ביתית? טור קצר על הפרח הכי רומנטי בעולם ומתכון מבושם בסופו
שפרה צח התוודעה השבוע ל- ISIO4, השמן הצרפתי החדש שמסתמן כחלוץ המהפכה התזונתית: לא רק שאין בו כולסטרול הוא אפילו מפחית כולסטרול, והוא עשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים. מפלאי הנדסת המזון המודרנית (ויש גם מתכון בסוף)
יפתח ארד, אדריכל תל-אביבי ובשלן, החליט להתמודד עם החרדה של חייו וללמוד להכין בצק שמרים. טור על הסדנה שכולם רוצים לקחת אבל פוחדים לנסות, ומתכונים ללחם ולבריוש בטטה.
הסוודרים הם כידוע ידידיהם הטובים של הזללנים. מתחתם אפשר להחביא (כמעט) הכול. הבעיה היא שבסוף החורף מגיע האביב ומהר מאוד אחריו, הקיץ. ארגון שומרי משקל השיק השבוע תפריט חורף חדש שמנסה לתת תשובה דיאטטית אבל טעימה, לרעב החורף המפורסם. המתכונים וההמלצות לפניכם.
כנרת הראל נכנסה למיטה עם החדש של דידי דמרר ורצה לספר לחבר'ה.
לציון שלושים שנות פעילות לאימפריית ג'קו, הוציאו בני המשפחה את מתכוני המסעדה בספר שהוא חגיגה אמיתית לאוהבי דגים - ''דגים, קינוחים ומה שביניהם''.
לא חשוב מאיזו עדה אתם, דג יעלה על שולחנכם בשבועות הקרובים. איך יודעים שהדג שלכם טרי וממה חשוב להיזהר.
נועה שחר, שוטפת כלים סדרתית, העזה להצטרף לסדנת מאפים ועוגות בסיסית ב''כוכבים במטבח'' במטרה לחצות את הקווים ולהפוך לבשלנית. ברגע האחרון היא החליטה לקחת איתה את השף הפרטי שלה, רק ליתר ביטחון. שניהם יצאו משם עם תכניות גרנדיוזיות לעתיד.
מיד כשנכנסנו הציג עצמו הגבר לבוש הפלפלים בפני באי סדנת הקציצות של ''לגעת באוכל''. כך זכיתי להכיר את השף עמרי בן-פרז. הקציצות שהכין הוגשו לנו ישר מהמחבת, כך שחומר הלימודים נדגם בשקיקה.
מה פירוש המושג 'כתית'? איך נקבע אחוז החמיצות של השמן ומהו האחוז האידיאלי? ואיך בכלל טועמים שמן זית? שפרה צח נפגשה עם אורי יוגב, מנהל ''חלוצה'', שסיפר לה כל מה שצריך לדעת על שמן זית.
מאז שהמציאו את המזגן, אין סיבה לחכות לסתיו כדי להכין בצק עלים, אחד הבצקים העדינים והממכרים שיש. אם גם אתם מאלו שנבהלים רק מהמחשבה להכין בצק עלים לבד, לאדר קפלן-מור יש מתכון מנצח ורשימה ארוכה של טיפים מקצועיים.