מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צמחמין. חמין צמחוני עם אופציה לטבעונות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עם שני מתבגרים צמחונים בבית, אפשר לסמוך על שפרה צח שתשכלל עד אין קץ את מתכוניה הצמחוניים. הפעם, הגרסה שלה לחמין צמחוני למהדרין

הצמחונים אצלי בבית מתרבים כעשב השדה. אל הבכור שעבר לצמחונות לפני כמה שנים הצטרפה גם הבת השניה, וכשכל אחד מהם הזמין אורחים לסוף השבוע מצאתי את עצמי פתאום עם בית מלא צמחונים-פינת-טבעונים, ומקרר בשר לשבת. אז מה נותנים להם לאכול?

פשפוש היסטרי במזווה העלה קופסת שעועית אפויה ברוטב עגבניות, חופן גריסים וחבילת פתיתי סויה יבשים. מגירת הירקות תרמה למיזם כמה בצלים ותפוחי אדמה ששרדו מהבישולים של יום שישי. וכל זה הפך, הפלא ופלא, לסיר ריחני של צ'ולנט שזכה למחמאות וחוסל עד תום. לשימוש בשעועית אפויה ברוטב יש מסתבר, בונוס כפול, כך נחסך הצורך בהשריית השעועית לילה קודם והתבשיל נהנה מעסיסיות, צבע וטעם.

הצמחמין:
החומרים הדרושים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
כוס פתיתי סויה יבשים (בחנויות טבע)
4 כפות שמן
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לשמיניות.
חצי כוס גריסי פנינה
קופסת שעועית אפויה ברסק עגבניות.
חצי כוס מים
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף סילאן
כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה: ביצים כמספר הסועדים

הכנה מוקדמת:
1. משרים את פתיתי הסויה במים רותחים ל-20 דקות. שוטפים במים קרים מספר פעמים וסוחטים מהנוזלים.
2. שוטפים את הגריסים בזרם חזק בתוך מסננת.
3. מבשלים וקולפים את הביצים.

הכנת החמין:
1. בסיר גדול וכבד מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
2. בוזקים את הפפריקה, מערבבים ומטגנים עוד קצת.
3. מוסיפים את פתיתי הסויה ומטגנים יחד עד שמשחים מעט.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים והתבלינים (מלבד הביצים) ומערבבים. מביאים לרתיחה.
5. בשלב זה ניתן להוסיף את הביצים מלמעלה. מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כשעה. מפעם לפעם מוודאים שיש מספיק נוזלים.