מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סדנת מאפים בכוכבים במטבח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   נועה שחר, שוטפת כלים סדרתית, העזה להצטרף לסדנת מאפים ועוגות בסיסית ב''כוכבים במטבח'' במטרה לחצות את הקווים ולהפוך לבשלנית. ברגע האחרון היא החליטה לקחת איתה את השף הפרטי שלה, רק ליתר ביטחון. שניהם יצאו משם עם תכניות גרנדיוזיות לעתיד.

כמה מוזר שפעם בישולים היו עניין של נשים, ואיזה כיף שזה כבר לא ככה. אני בקושי יודעת להכין פסטה, וכל הגברים בחיי הם שפים מדופלמים. ולא רק שהם מיטיבים לבשל, הם גם ממש נהנים מזה. מה שאומר, שהם מרבים לעשות את זה. התוצאה היא, לשמחתי, הרבה ארוחות שוות במעט מאד טרחה מצדי. כדי לצאת בסדר אני מתנדבת לשטוף כלים ולאף אחד אין טענות.

ארז שמח ללכת אתי לסדנת מאפים ועוגות ב''כוכבים במטבח'', ואני התפלאתי שהוא לא מזהה את הערמומיות שבדבר. הרי אני לוקחת אותו לשם לא כמלווה אלא בדיוק להפך, כתלמיד. אני המלווה. הוא צריך ללמוד את הסודות והרזים, אני צריכה לשמור לו את הדפים עם המתכונים ולהזכיר לו לא להשאיר אותם באוטו. אחר כך אדאג לספר לחברים בנוכחותו ובמבט מצועף, כבדרך אגב, איזה טעים היה הקיש בטטות. אני כבר מחכה לראות את הזיק ניצת בעיניו כשישאל: ''איפה שמנו את המתכון הזה שלמדנו בסדנה''?.
אני, כמובן, אדע בדיוק איפה שמנו אותו, הוא ניצב במטבח על המעמד שעל השיש, מוכן לפקודתך. קדימה, אני שוטפת כלים.

ובכל זאת, יקשה עליו להתחרות בתוצרים של השף טל כהן, שף הבית של ''כוכבים''. במשך שלוש שעות הוא רידד, אפה, חתך, טיגן ובחש מול עינינו, ובסוף כשכבר נשמתי כמעט פרחה, הגיש למרכז השולחן את כל המטעמים, שנטעם ונחווה דעה.
הסדנאות ב''כוכבים במטבח'' בדרך כלל ניתנות במתכונת מעט שונה מזו שאנחנו נכחנו בה. לרוב הן פעלתניות ודינמיות יותר עבור הקהל. אנחנו, שהשתתפנו בסדנת פיילוט, בעיקר הסתכלנו והקשבנו לטל ששיתף אותנו בטיפים של עבודתו (ארז אפילו רשם חלק מהם), אבל בסדנאות שהוא כבר מריץ מזה זמן, הוא נותן למשתתפים להפשיל שרוולים, ללכלך את הידיים ולעבוד קשה. עבודה קשה אבל כיפית, לפחות למי שאוהב את העסק.

בשיעור בו השתתפנו הכין טל מספר מאפים בסוגי בצק שונים, הסביר מה ההבדלים ביניהם והנחה כיצד מכינים כל אחד מהם. צפינו בו מכין עלי פסטיליה טוניסאים, שנדמים כסיגרים ומערבים בתוכם טעמים של גבינת ריקוטה, אגוז מוסקט ווניל. (אם למישהו השילוב הזה נשמע מוזר, לא פלא, הוא באמת מוזר, אבל טוב). הוא אפה גם שני סוגי לחמים, אחד מהם עם שוקולד, וגם קיש בטטה, שאני באמת צריכה לבקש מארז שיכין שוב.

המשתתפים בסדנה יושבים סביב שולחן גדול כשלפני כל אחד מהם משטח הכנה, וכל אחד מקבל לידיו תפריט מפורט של הארוחה שמכינים בתוספת כל המתכונים. טל מעביר את השיעור בצחוקים ובהסברים ענייניים שנעים וקל ללמוד מהם, ובין לבין יושבי הכתה מעירים הערות משעשעות ומתוודעים זה לזה. אפשר לומר שעד סוף השיעור ממש התגבשנו. מוזר שלא החלפנו טלפונים, ארז היה שמח להזמין כמה חבר'ה לטעום את הביצועים שלו למתכונים של טל.

הסדנה הבאה שנלך אליה תהיה סדנת השוקולד, אליה המליצו לי לא להגיע בבגדים לבנים. לא שנראה לי שאני באמת אלמד איך מכינים בונבוניירות לבד בבית, אבל שווה לנסות.

קיש בטטה וגבינת עיזים בניחוח טימין

חומרים להכנת בצק פריך מלוח:
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
200 גרם חמאה
2 ביצים

חומרים למילוי:
2 בטטות חתוכות לקוביות ומטוגנות
400 גרם גבינת עזים קשה
5 בצלים מטוגנים
5 ביצים
טימין טרי קצוץ
מלח פלפל שחור גרוס
שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. לשים את חומרי הבצק לבצק פריך כ 3-4 דקות ומניחים במקרר לחצי שעה על מנת שהבצק יתייצב.
2. בינתיים, מטגנים את הבצל עם הבטטה עד למצב קרמלי. מצננים ומערבבים עם יתר החומרים בקערה עד שהביצים 'נבלעות' במלית.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים מעל תבנית עם נייר אפיה.
4. מוזגים את המילוי על גבי הבצק ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות בטורבו ואופים במשך 30 דקות.


כוכבים במטבח
הלח''י 28, בני ברק
טלפון: 5705590 – 03