מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

דגים, מראש ועד זנב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   לציון שלושים שנות פעילות לאימפריית ג'קו, הוציאו בני המשפחה את מתכוני המסעדה בספר שהוא חגיגה אמיתית לאוהבי דגים - ''דגים, קינוחים ומה שביניהם''.

יש כל מיני דרכים ליהנות מדגים. אחת המוצלחות שבהן היא להיכנס לאחת המסעדות של ג'קו - האיש והמושג - להתענג על צלחות הסלטים והמתאבנים המקדימים את הארוחה ואחר כך על דג טרי שמוכן עבורכם בו במקום.

מה שהחל לפני שלושים שנה כמסעדת פועלים בנמל חיפה, הפך עם השנים כמעט לאימפריה, בה מועסקים כל בני המשפחה המורחבת. בני המשפחה הללו, הם גם מי שיזמו דרך מקורית לציין מלאת שלושים שנה לפעילות הקולינרית של אבא ג'קו ואמא שמחה והוציאו ספר בישול שהוא חגיגה אמיתית לאוהבי דגים, ''דגים, קינוחים ומה שביניהם''. הספר מכנס את כל הסודות המקצועיים שנרכשו במשך השנים, ומתובל בסיפורים וצילומים משפחתיים, טיפים ואימרות מחוייכות כמו, ''אילו האנשים היו מתרכזים בדברים החשובים באמת בחיים, היה מחסור חמור בחכות דיג''.

יש ב''דגים, קינוחים ומה שביניהם'', את כל מה שצריך לדעת כדי להבין בבישול דגים. החל מפירוט סוגי הדגים השונים והדרכים המומלצות להכנתם, הנחיות לקנייה, הכנה ושימור, ועד היינות המתאימים לכל מנה, וכמובן, מתכונים.

הכיוון הוא ים-תיכוני בעיקרו, כמו במסעדה, אך לא נעדרות גם נגיעות של מטבחים אחרים, כמו פורל בחמאה ושקדים מהמטבח הצרפתי, קרפיון מתוק בסגנון מרוקאי, גלילות סלמון יפניות ואפילו ה''פיש אנד צ'יפס'' הבריטי. וכפי שנגזר משמו של הספר, לא רק דגים יש בו אלא גם מתכונים של המזטים המפורסמים וכמה מתוקים לסיום.

לאלו שלמרות ההנחיות המפורטות לא רוצים להתעסק עם דגים שלמים, הנה מתכון פשוט
המבוסס על פילטים מוכנים של דג דניס (בקשו ממוכר הדגים שיפלט לכם):

פילה דניס ברוטב חמאת לימון ושמיר

החומרים הדרושים:
8 פילטים של דניס (מ-4 דגים)
קמח
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

החומרים לרוטב:
150 גרם חמאה
4-5 כפות שמנת מתוקה
1 כפית מלח
מיץ משני לימונים בינוניים
2 כפות עלי שמיר קצוצים

אופן ההכנה:
1. מקמחים את הפילטים ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן זית כ-3 דקות מצד העור ועוד
דקה מצד הבשר. בגמר הטיגון זורים עליהם מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
2. פונים להכנת הרוטב: ממיסים את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומחממים עד סף רתיחה. מסירים מהאש ויוצקים על הדגים. מגישים מיד.