מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ששת במזרח הרחוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  כמו כל ישראלי גם ששת נסע למזרח. בספר החדש שלו הוא מלמד איך מכינים בבית פאד תאי, דים סאם, פורי, צ'פאטי, גיוזה, סושי ועוד. לונה פארק של מאכלים אסיאתיים, למי שלוקחים את הבישול ברצינות

לצורך כתיבת הספר החדש בסדרת ספרי הבישול המצוינים של ''ששת'', הושיבה לצידה אורלי פלאי-ברונשטיין, שני מומחים רבי ידע בכל מה שקשור לאוכל במזרח, את בועז צאירי, הבעלים והשף של מסעדות ''סאקורה'' בתל אביב ובירושלים ואחד המומחים הגדולים בארץ למטבח היפני, ואת שחף שבתאי, שהקים מסעדות אוריינטליות בבומביי, לונדון, אמסטרדם, פראג ובתל אביב. התוצאה על כן יסודית, מקצועית ומקיפה באופן מעורר הערכה. אבל יחד עם המקצוענות הקפידה חבורת המומחים לא לפספס את הדבר הכי חשוב באוכל, ההנאה.

ב''ששת במזרח הרחוק'' מקבלים את כל תורת הבישול האסיאתי כולה, ולא על רגל אחת. לפני שמתחילים לבשל מומלץ לקרוא ביסודיות את ההקדמה, להבין את הרעיון מאחורי הבישול האסיאתי, להכיר את התהליכים ורק אז לצאת למסע קניות של המוצרים הבסיסיים שנמצאים כמעט בכל תבשיל.

מרגע שהמזווה הפרטי שלכם יצויד ברוטב סויה, טריאקי, אורז לסוגיו, אטריות, מחית שרימפס, מיסו, תמרינדי, שמן שומשום, חמאת בטנים וואסאבי, תהיו (כמעט) מוכנים להתחיל במלאכה. עוד כמה תערובות עשבים ו''נותני טעם'', מעט התעמקות בתוספות הפריכות והרחבת אוסף הכלים והנה, זה קורה: אתם מוכנים לבישול הארוחה האסיאתית הראשונה שלכם, תחילתה של ידידות מופלאה.

מוליגטוני
מרק סמיך ועשיר שמוגש בהודו כמרכז הארוחה לצד האורז.
מי שכבר טעם מוליגטוני בימיו, כותבים המחברים, יהיה אולי מופתע מהמרכיבים במתכון, אבל זה כל היופי במרק הזה, שתחת שמו יש אינספור גרסאות.
חומרים (ל-8 מנות):
2 ליטר מרק עוף
כוס עדשים אדומות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
תפוח גדול מגורר על פומפייה
גזר אחד מגורר על פומפייה
ראש סלרי מגורר על פומפייה
2 בצלים קצוצים
כף ג'ינג'ר מגורר
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף חמאה
2 כפות שמן
כף כורכום
300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
כפית אבקת קארי הודי

להגשה:
2 כפות שבבי קוקוס קלויים
פלחי לימון

אופן ההכנה:
1. מבשלים את המרק עם העדשים כעשרים דקות. מוסיפים מלח, פלפל שחור, תפוח עץ, גזר וסלרי ומבשלים כ-20 דקות או עד שהעדשים רכות מאוד וגם הירקות.
2. מטגנים בצל עם ג'ינג'ר, צ'ילי ושום במחבת עם חמאה וכף שמן. כשהכל מריח ורך מוסיפים כורכום ומוסיפים לסיר המרק.
3. מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומטגנים את העוף עם קארי עד שהוא משנה את צבעו.
4. מערבבים את המרק ואם רוצים מעבירים לריסוק במעבד מזון.
5. יוצקים לצלחות, מוסיפים את העוף ושבבי הקוקוס ומגישים עם פלחי לימון בצד.

''ששת במזרח הרחוק'', הוצאת על השולחן, 119 שקל. להשיג בכל חנויות הספרים.