מתחם החחנה החדשה שבירושלים הוא שילוב מנצח של מקום לבילוי משפחתי, טיילת למבוגרים, אטקרציות לילדים, ומתחם מסעדות שביניהן מסעדת לחם בשר.
"סלט הפינייה, שכלל מכל טוב, החל מחסה ועלים אחרים, דרך אננס (!), קולורבי, עגבניות שרי, בצל סגול ופקאנים מסוכרים..." לא מעט מקסיקניות יש בתל אביב, אך מקסיקנית אותנטית יש רק אחת - מקסיקנה, או בעצם שתיים, לאחרונה השיקו סניף נוסף בירמיהו. גיל ח' עמית יצא לאכול נאצ'ו וטאקוס אמיתיים. מי מצטרף?
הרצליה פיתוח היא שילוב ייחודי של אווירה ים תיכונית נינוחה ויוקרה מהודרת. כך גם מסעדות בהרצליה פיתוח ואחת המעניינות שבהן היא נאמוס: המסעדה, השוכנת במועדון היאכטות שבמרינה, מציעה את השילוב משובב הנפש שבין הניחוח המהודר של חו"ל לבין החיבור לים תיכוניות המבורכת שהופכת את החיים פה למה שהם, ואל כל אלה מצטרף אגף יפני נרחב בתפריט - כך שכל מי שמגיע למסעדה זוכה בחוויה רב חושית מענגת במיוחד.
"פילה מוסר-ים רך ונימוח, המוגש עם כרוב ותרד צלויים, ופסים צבעוניים של קרם כתום (גזר), קרם לבן (שעועית) וקרם שחור (חציל שרוף) מעניקים לו תוספת של יופי וטעם..." שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את קמאו החדשה במתחם התחנה בתל אביב של השף המוערך אריק ווקיל. השורה התחתונה - קמאו עוד תגיע רחוק
"כרובית בפיתה, מנת הפתיחה המבוקשת ביותר בקרב הסועדים, שלוש מיני-פיתות ובהן כרוביות מטוגנות, ירקות טריים חתוכים בגסות ורוטב טחינה עוקצני..." דן תורן מגיע לפאו וואו בראשון לציון, המציעה תפריט ששאב השראה ממנות אוכל רחוב מכל רחבי העולם עם נגיעות אישיות של השף
"פילה דניס, שבשרו העדין כוסה בקראסט של טחינה גולמית עם אגוזי מקדמיה, והונח על סלט קינואה עם חמוציות ואגוזים שהוסיף עוד עניין למנה..." שפרה צח בארוחת טעימות במדיטה, המסעדה החדשה בירושלים של השף מוטי אוחנה
"בצלחת גדולה הונחו שני נתחי פילה עסיסיים על מצע אורז לבן עם רוטב קארי ירוק וחלב קוקוס. הנה, למשל, שילוב של צרפת היפה ויפן הרחוקה בצלחת אחת בהרצליה..." דן תורן יוצא לבדוק את מסעדת Tib's החדשה והכשרה בהרצליה פיתוח
"הסטייק פורטובלו הגיע צלוי ועטוף בשבבי סלק ושום. המנה היתה מעולה, עסיסית ומלאה בטעמים שהתגלו בשלבים..." קרין אביב יצאה לבדוק את החדשה של ארנולד'ס ברמת ישי: מנות שף מושקעות וטעימות (וכשרות), עיצוב מודרני מזמין וכמובן - קינוחים שאי אפשר לסרב.
"שיפוד סלמון, היא מעין קופרודוקציה ישראלית-יפנית: נתחוני סלמון ברוטב מיסו מתקתק-פיקנטי מושחלים על שיפוד יחד עם פטריות ועגבניות שרי..." שפרה צח מבקרת בסניף החדש של קינג ג'ורג' ברמת גן. בהצלחה!
"המנות בתפריט הוכשרו והותאמו לקהל הסועדים הדתיים, אך כלל לא איבדו מטעמן האיכותי שלוקח אותי לטיול וירטואלי בארצות אסיה הצבעוניות" דן תורן בסניף החדש והכשר של רשת המסעדות האסייתיות, ריבר
"לרגע שקעתי במחשבה יפה - אני נמצא באמצע תל אביב אבל מצליח לטעום מדינה שנמצאת עשרות אלפי קילומטרים ממני..." דן תורן ביקר ב-VONG, הווייטנאמית הראשונה בתל אביב
"קפה טאטי – אאוט, ביסטרו טאטי – אין..." שפרה צח מבקרת בביסטרו טאטי המחודש שנמצא בגבול תל אביב-גבעתיים. השטח, היצע האלכוהול והתפריט התרחבו, ויש המון הפתעות לקראת הקיץ. תתחדשו!
מסעדת סומסה היא מסעדה חדשה שנפתחה בקניון די-מול שברחוב ז'בוטינסקי 1 ברמת גן ופורשת לפני הסועד הישראלי את המטבח הספרדי עם מנות טאפאס מגוונות – בגרסה כשרה, כמובן
מסעדה חדשה: מסעדת יאקימונו המוכרת מתל אביב וירושלים מגיעה דרומה לטיילת רויאל ביץ' באילת, כאן היא מציעה תפריט איכותי המותאם גם למשפחות
מסעדות חדשות: שפרה צח מבקרת במסעדת משק ברזילי, שהגיעה לשכונת נווה צדק בתל אביב היישר ממושב ירקונה ותפסה את מקומו של טאצה ד'אורו. כאן היא מציעה אוכל בריא וטעים עם נטייה לטבעוני. בהצלחה
מסעדות חדשות: עופר פרוסנר וגם ע"פ יוצאים לבדוק את מדאמס, החומוסייה החדשה מול גינת שינקין, תל אביב. מתברר שחומוסייה לא חייבת להיות חור בקיר
מסעדות חדשות צצות כמו פטריות אחרי הגשם ומביאות אתן את האביב. נעים להכיר: ריבר חדשה ברמת גן, פפרדלה ורוטשילד 1 בתל אביב, זיגל הגדול ביפו והסושיה שהגיעה עד ירושלים
"המוסיקה של השכנה מתמקדת במה שעושה שמח: חפלה, אינדי, אלקטרו, רוק, בלקני ופופ, וכך גם התפריט – הרבה אלכוהול, שכולל את הבירות הרגילות לצד לימונצ'לו ביתי ועראק בטעמים..." הכירו את השכנה – בר חדש בירושלים
השף גיא פרץ, מי שאחראי על המסעדות גספאצ'ו באשקלון וקונפי בחיפה, פתח בימים אלו מסעדה ים-תיכונית כשרה במלון West בעיר אשדוד: אנדיב. שיהיה בהצלחה
מסעדה חדשה במושב בני ציון שבשרון: פרנזו הוא ביסטרו שמציע בשעות הצהריים בלבד תפריט טוסקני מסורתי, צלילי אקורדיון וניחוחות מאפים ושמן זית. תתחדשו
Biggy Z הוא פאב חדש שנפתח בימים אלו ברחוב בוגרשוב בתל אביב, על שמו של החצוצרן ואגדת הג'אז חובב הברבן מניו אורלינס, זכריה ג'ונסון - בעליו של "מועדון הג'אז של ביגי זי" בניו אורלינס, שנפגע על ידי הורקין קתרינה ב-2005
מסעדה חדשה: מטעים הוא בית קפה-מסעדה שנפתח באחרונה בין זיכרון יעקב לבנימינה: תפריט חלבי וכשר, העסקת בני נוער, חללים יוקרתיים המיועדים לישיבות, סדנאות ופגישות עסקים. כל זה בתוך גני רמת הנדיב הקסומים
הכירו את המסעדה החדשה בשכונת נווה צדק בתל אביב: 1887 – בית איטלקי - מנות קלילות, פסטה ריחנית ויין באווירה שכונתית. מארוחת ערב רומנטית לאור נרות דרך ארוחת בוקר דשנה ועד מנות קטנות לצד כוס יין
חדשות מעולם הבירה: פאב חדש במתחם "יס פלאנט" שבראשון לציון עושה כבוד לבירות בוטיק ומבשלות בארץ ובעולם. "55 דרפט & מור" מציע מבחר של 55 בירות הנמזגות מן החבית – ואנחנו מבטיחים לנסות אותן אחת-אחת
מסעדת בריאות חדשה במרינה של הרצליה פיתוח נפתחה בימים אלו תחת רשת דלוס ספא-מסעדה, והיא צמודה לספא. זוהי מסעדת הבריאות הראשונה של הרשת