גיא סופר מבקר בכוורת מבית שי ספקטור שבכפר רות. מה בשבילכם בראש השנה? דבש אשל? דבש זעתר? דבש אקליפטוס? את כל אלו ועוד מציעים כאן, בנוסף ליינות ולמוצרים נלווים, כמו מכשיר מיוחד שמחזיר את הדבש לקופסה אחרי המריחה
אז מה זה פיצ'ונקה? יונתן שטרנברג מגלה, כשהוא אוכל מנת כבדי עוף ורדרדים, עסיסיים עם זיגוג ערמונים אסייתי מתוק. כל זה קורה במסעדה ששוכנת בנס הרים, מול הנוף מסיח הדעת של הרי יהודה ונחל קטלב
בשבוע שעבר נפתח ברחוב אחד העם בתל אביב סניף של מוסד הבשר המשובח - מרינדו מרמת הגולן. גיא מור הולך לבדוק במה מדובר, ומבשר שמבחינתו המעדנייה של מרינדו, שמוכרת נתחים איכותיים, היא רק הבסיס לסנדוויץ' בר
חדשה בתל אביב: "רפאל קצבים" היא מעדניית בשרים חדשה בשוק התקווה, שגם מפעילה אתר אינטרנט המאפשר הזמנת משלוחים עד הבית. בתפריט – בשר בעבודת יד: בקר, כבש, הודו, עוף, נקניקיות וקבבים – והכול כשר
מסעדת לה קוויזין שבבית אביחי, ירושלים, מציעה בופה צהריים שכולל סלטים צבעוניים, לחמים ומאפים חמים, ירקות טריים בתיבול מיוחד, גבינות משובחות ועוד, כשהתפריט והמנות מתחלפים מדי יום
אנחנו יודעים, זה לא שבאמת אכפת לכם לאכול במסעדה כשרה, להפך, אתם דווקא לגמרי בעד הלכות השחיטה היהודיות. העניין הוא אחר: לפעמים אתם נוסעים לטיול ביום שבת ובסך הכול רוצים לאכול. אספנו בשבילכם מסעדות לא כשרות בצפון
"אחרי שקיבלנו דוגמאות מכל 12 סוגי הבשרים, המלצרים חזרו והציעו תוספת שנייה ושלישית ורביעית – בוואקריו מתייחסים ברצינות רבה להצעה 'אכול כפי יכולתך'..." יונתן שטרנברג חוזר לוואקירו הירושלמית
"ככל שהערב מתקדם האווירה נעשית יותר תוססת טברנה-סטייל. בהחלטה אמיצה אנחנו מחליטים לוותר על עיקריות עם שמות מפתים כמו קבב קצבים או סינטה סופלקי, לטובת עוד כמה נציגים ממשפחת הקליל-אבל-אחר..." שפרה צח, יאסו תל אביב
מסעדת מקסיקנה – המקסיקנית של רחוב בוגרשוב פינת בן יהודה בתל אביב – חוגגת הערב (חמישי, 30 באוגוסט) את יום הולדתה השישי. בתכנית: טקילות, מרגריטות, נשנושים ודי-ג'יי שיעשה שמח. חברי מועדון הלקוחות והפייסבוק מוזמנים
"אנחנו, בכל אופן, בחרנו את שתי המנות האחרונות מעולם הים: שרימפס וקלמרי מטוגנים ומלווים ברוטב איולי ומולים נהדרים עם רוטב משכר של יין לבן, שמנת וחמאה..." שירלי רחמים במסעדה החדשה (בערך): בריו דה טאפס בראשון לציון
ניחוחות של איטליה ביפו: מסעדת איטלקיה בפשפשים מכינה מנות איטלקיות עממיות חמות וטעימות – כל הפסטות, הניוקי, הפיצות, הבשר, הדגים ופירות הים שתרצו. ובשעת צהריים מוצעת, כמובן, ארוחה עסקית משתלמת
תכף יבואו עלינו החגים, ונאכל שפע של דגים ובשר ממיטב המתכונים של כל הדודות. בינתיים אלו הם ימי חול וקיץ אחרונים, ואפשר להמשיך לאכול במסעדות חלביות בתל אביב – בשקט, בלי שהן ישימו לב
"שלוש תלוליות צבעוניות מעוטרות במשולשי נאצ'וס פריכים. פיסות הדג משולבות בסלט של צנוניות, בצל ירוק, בצל סגול וקולורבי בתיבול חמצמץ-עוקצני של לימון וסומאק..." שפרה צח בהוברמן – כשרה קלאסית חדשה במתחם הבימה תל אביב
חדש בגבעתיים: דלי פוד היא מעדנייה, שדווקא בימים טרופים אלו מציעה מוצרים במחירים נוחים. מגבינות ממחלבות העולם (התאחדו) דרך מוצרי מאפה מוקפאים מיוון ועד שוקולד משוויץ וגלידות מאיטליה. וגם – מבצע פתיחה
"אקסלופ עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי בא בדמותם של שלושה נתחי בשר דק עם רוטב דומיננטי של קוקוס וקארי ולצדם קוביות בטטה ותפוחי אדמה..." שירלי רחמים, ארוחת ערב באואזיס שמציע ביסטרו עץ התות ברחוב הרצל ברחובות
מהו החשש הנוראי של נשים בהיריון מפני סושי? בשיחה של אורית איציק עם מסעדת קיוטו היא מקבלת הסברים ואלטרנטיבות. תשכחו ממלפפון חמוץ וגלידה ותעברו לקטרפילר סלמון ולקיוטו צ'יז – ותודה על הדגים
"פילה המוסר נעשה מדג טרי שהדיף ניחוח ים ורוטב יין לבן, לימון וחמאה, וגם הונח כלאחר כבוד על מצע פירה רך, כשאת המנה כולה עיטרו עגבניות שרי וזיתי קלמטה מתובלים..." אורלי פרש-אזולאי: החופש הגדול במסעדת ברברוסה בחיפה
בתיאטרון גבעתיים, קפה נח החביב פתוח מהשעה 08:00 ועד חצות, ומציע ארוחות בוקר וצהריים עד השעה 17:00. בתפריט – מאפים, קפה משובח, פסטות ושאר פריטים חלביים. ומה עוד? שלוש ארוחות עסקיות
מרגישים את עקצוצי הווסאבי על קצה הלשון, הצבע הכתום מזכיר סלמון, חולמים על ישיבה נינוחה בתא פרטי שהמלצר נוקש על דלתו טרם הכניסה, הירקות, האטריות והטונה האדומה משבשים את החושים – אספנו בשבילכם ארבע מסעדות יפניות
"הטרטר ים-יבשה היה לא רק מהנה מאד (בשר בקר קצוץ היטב עם אנשובי טחון וחלמון שלו, לצד פוקצ'ה, פלפלים צלויים, דובדבני צלפים ואיולי בזיליקום), אלא גם הוצג בצורה מרשימה..." יונתן שטרנברג והנוף של בראסרי עין כרם
"קבב דגים, הפתעה אמתית: שלוש קציצות קפיציות ועסיסיות בתיבול אוריינטלי, עשויות מדג ים עם הרבה בצל קצוץ ופיסטוקים, ומלוות בעגבניות חרוכות ושמנת חמוצה..." שפרה צח מבקרת בביסטרו השכונתי טאצה ד'ורו שבנווה צדק, תל אביב
אפרת רוזנטל מעבירה ערב בנקודת הצפייה האיכותית ביותר בהרצליה – ים 7 בטיילת. מהחלונות הגדולים רואים את הים, וביד אוחזים חזק במוחיטו שמאזן את הטעמים של החציל הקלוי והלוקוס הבשרני. מה השעה? כן, כבר שקיעה
בשורות על מנות חדשות מהמסעדות: המעדנייה של גולדשטיין כבר מוכנה לסתיו עם כתף עגל אהבה ובמסעדת אוליב ליף עושים כבוד לעגבניות ומציגים ספיישלים חדשים. בתיאבון!
"זוהי פלטפורמה בשם 'באלבסטה', שמתלבשת על מתחמי השוק וחושפת קובץ רחובות וסמטאות המקפלים בין קירותיהם מבחר אמנים מכל התחומים..." ענבל גרזון באה לבסטה בשוק מחנה יהודה בירושלים, וגם מבקרת באטליה של טלי פרידמן
בית קפה חדש בתל אביב: תכירו את קפה אסקוט, שנפתח לאחרונה בשדרות רוטשילד פינת מרמורק. עם הפנים לשדרה ולכיכר הבימה, חולמים להציע כאן ישראליות מגוונת, אורבניות תל אביבית כהלכתה, אוכל טוב ואלכוהול איכותי