Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> כתבה על מסעדה חדשה בתל אביב - קונחו

קונחו בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אמנם במחוזותינו אין הרבה רווח כשאתה לא גנב, ובכל זאת, כדי שנוכל לגדול ולהתרחב, התחברנו שוב, עמרי טוייסטר שותפי הנפלא ואני, ופתחנו את קונחו, שהיא מסבאה קטנה והגונה..." איתמר מישור ועמרי טוייסטר, תל אביב

אחרי שנים של עבודה לכאורה זוהרת ומלאת סיפוק במסעדות, נוצרה אצלי התחושה שבשביל להצליח בתחום, אדם צריך להיות רע, קשוח ומניפולטיבי. כל הדרך, למרות המכשולים, לא האמנתי, ועד היום אני מסרב לחשוב שזו המציאות. שורה שלמה של בעלי מאה דעתנים ונצלנים הותירו בי צלקות וגלדים מתקלפים של עור פצוע ומנוצל, ורק אני אמרתי לעצמי שיום אחד אקים עסק שמשלם לעובדים וסומך שישרתו את ערכיו. כן, יש לי ערכים.

ביולי 2009 פתחתי בר קטן וגדוש ערכים. הבר הזה משלם משכורות לעובדים בלי לגעת בטיפים שלהם, משלם לספקים במזומן בלי לצבור חובות, ונמנע מסלקציה ומאלימות. הבר הזה עובד עם רישיון, לפחות בינתיים – אין לדעת איך ינהגו רישוי עסקים תל אביב או משטרת ישראל, שבוחרים להתעלם מהתועלת הרבה שאנחנו מביאים: קיום סטודנטים, רכישת סחורה מספקים שמעסיקים עובדים, תשלום מיסים לעירייה ולמדינה וגרימת שמחה ועונג לאלפי אנשים.

אמנם במחוזותינו אין הרבה רווח כשאתה לא גנב, ובכל זאת, כדי שנוכל לגדול ולהתרחב, התחברנו שוב, עמרי טוייסטר שותפי הנפלא ואני, ופתחנו את הקונחו, שהיא מסבאה קטנה והגונה. התכנית היא לבשל אוכל טוב וטרי מחומרי גלם איכותיים ולמכור אותו במחירים הוגנים - כל יום, כל היום. שכרנו מקום קטן סמוך לזאייצ'יק, קישטנו את מדפי הבר באלכוהול איכותי, חיברנו שתי חביות בירה נקייה ואיכותית תוצרת הארץ, בנינו תפריט אוכל מהבית של אימא, ובעזרת השפית הדס פרנקל פתחנו מטבח חם ואיכותי.

בכל בוקר אנחנו נפגשים לבשל, ומחכים ללקוחות עד הערב. אז אנחנו עוברים לבר שממוקם שלושים מטר צפון מערבית במעלה הנחלה לעוד ערב של חברים ושיכרון חושים. המשמרות הכפולות מאיישות כמעט כמו הארנק הריק, אבל התקווה התמימה עוד אתנו. התקווה והייאוש הם המניה דפרסיה של עולם העסקים, כך מסתמן אחרי שלוש שנים של קרב עקוב מדם, אבל אנחנו אוהבים את העבודה שלנו, ואוהבים את זה קצת קשוח וקצת מסוכן.

קונחו

קונחו הוא ארנב בספרדית, המשך של זאייצ'יק, שהוא ארנב ברוסית (וגם העסק הראשון שלנו). קונחו מציע לסועדיו אוכל דרום אמריקאי מסורתי ואיכותי כמו למשל שייטל מילנזה - שניצל בקר על צ'יפס, רוטב עגבניות חריף וביצה עין; ארוס קון פויו - קדירת עוף וירקות עם אורז אדום בבישול ארוך; צ'ילי קון קרנה - תבשיל בשר טחון עם שעועית שחורה; לבנה עגבניות מרוסקות; בייקון; קפה שחור וטוסט שיספוג את כל הטעמים בתחתית; קערת שרימפס ביין לבן, חמאה, ארטישוק ועגבניות שרי צלויות ועוד המון. לשתות אפשר קנקני מרגריטה, בירות פאבו ישראליות מהחבית ומבחר סוגי רום וטקילה. המוזיקה עממית והאווירה בלתי רשמית בעליל. מוזמנים.