"רוני אכל סלק אדום שמולא בבשר כבש טרי. יש לו מבט שהוא שומר לרגעים שבהם הוא באמת נהנה מכל ביס, ואני זכיתי להיתקל בו שוב..." עוזי בשן וחברו הטוב רוני אוכלים ארוחה של גברים במסעדת טוראנס שבמלון הסקוטי, טיילת טבריה
"אל תבינו אותי לא נכון, אני מת על קבבים, אבל רוב המסעדות נוטות לקחת את המנה הזו כמובנת מאליה, ולעתים קרובות היא לא מאד מעניינת או ייחודית. הגרסה של מעלות לא נכנסת לתוך הקטגוריה הזו..." יונתן שטרנברג, מעלות ירושלים
"מי בכלל זוכר מה החג הזה מציין? אני, בכל מקרה, מוצאת הרבה יותר עניין במנהגים. מאחורי הדלפק שלי מונחת שורה של שקיות גדושות ומעוררות קנאה, אלו הזמנות שנלקחו מראש לקראת שבועות..." אורית איציק בלחם ארטיזן
שבועות בפתח. סוף-סוף יש לגיטימיות לארוחה שמורכבת מקצת גבינה, ירקות, לחם, מאפים, עוגה טובה ויין. אספנו בשבילכם רשימת מאפיות בתל אביב, כדי שתוכלו להתאבזר לקראת החג. האם זהו החג האהוב גם עליכם?
"שרימפס ברוטב גבינות וכמהין עם פטריות העונה – מנה שבה מתחרים השרימפס ראש בראש עם הטעמים הנפלאים של הגבינות, הכמהין והפטריות, תחרות שיצאנו ממנה מרוויחים בגדול..." אדם בר, בר פירות הים אושן (Ocean) הרצליה
"חובב הבשרים זוכה במנה עונתית ומיוחדת של צלעות טלה אדמדמות עם ארטישוק וירקות צלויים, וחובבת הדגה מתכבדת בפילה לוקוס עסיסי, עם פירה תפוחי אדמה מתחתיו וכסות עשירה של פטריות שימאג'י..." שפרה צח, הירקון 99, תל אביב
"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון
מי טל שבתאי מגיעה למסעדת לה בוקה שבירושלים, לארוחה אצל השף גיא קמחי. נמצאו מנות צבעוניות בעיצוב של אי קאריבי, תשוקה רבה לבשר משובח והתאמתו לחיך המקומי, והכי חשוב – פירה שמוכן עם שמן זית. כשרה וטוב לה
"מנה תאילנדית בשם שי שו פלה. מדובר בדג בורי שטוגן בבלילה, שהפכה את הציפוי של הדג לפריך. לאחר מכן הוא בושל בקארי אדום, חלב קוקוס, אפונה ירוקה והרבה כוסברה..." דניאל לוין בסינית האדומה שבצפון דיזינגוף, תל אביב
"אבל אני כבר מתענגת על המנה הבאה: פקאניה, נתח ייחודי ונדיר מאחורי הפרה..." ערב יום העצמאות, אפרת רוזנטל חוגגת בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון. מה יותר טעים, הבשר או הקינוח?
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?
"הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם..." יונתן שטרנברג, סופיה, מלון ענבל ירושלים
עוזי בשן מגיע לנצרת עם חומוס בראש ומסיים במסעדת אולגה, הרחוקה ממנו שנות אור: סגנון פיוז'ן מציע סלט יפני, שרימפס ברוטב חמאה ויין, קרפצ'יו וסריסו מקומי. זה אולי נשמע פשוט למדי, צריך לטעום כדי להבין שלא
"הנתח הגדול מעוטר בפסי צריבה מהגריל, ובעל צבע אדמדם עז מבפנים. לצדו מונחים זה על גבי זה שיפודי תפוחי אדמה אפויים מתובלים ומעוטרים ברוזמרין..." אפרת רוזנטל עושה הפסקה בתאיו על המים, בחוף ימה של בת ים
מסעדת אונו בתל אביב תהיה פתוחה בחול המועד פסח ותציע תפריט כשר ושמח, הכולל פיצות ופסטות ללא גלוטן ועוד מבחר מנות טעימות של דגים וסלטים. בינתיים שפרה צח חוטפת רגעים אחרונים של מאנצ'יס לבצקים ולמאפים. חג שמח
אירועי חול המועד פסח בחיפה כוללים את תערוכת הפרח הצבעונית (7-11 באפריל), את פסטיבל הצגות הילדים (8-10 באפריל) וכמובן – הרבה מבצעים במסעדות. חושבים שזה הולך להיות פסח אביבי במיוחד? נראה שאתם צודקים
אורלי פרש-אזולאי מגלה את הסליק בחיפה: במקום כלי נשק מחביאים כאן את היפים והיפות של חיפה, וגם אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת. רשמתם לכם חובת ביקור בפסח? רוב הסיכויים הם שהיא תהיה שם גם, שוב
כשהפסטיבל הבינלאומי להצגות ילדים יפגוש את תערוכת הפרח בחיפה, חול המועד פסח בעיר יהיה מלא ילדים ומכוסה פרחים. המסעדות המקומיות כמובן משתפות פעולה עם מבצעים שווים, ולנו יש כמה כרטיסים וארוחות חינם להציע לכם
נכון, לא קשה למצוא בתל אביב פיצריות-ברירת-מחדל, שמוכרות משולש בשמונה שקלים בעמידה, שבהן מומלץ תמיד לבחור מהמגש שיצא אחרון מהתנור. אבל אם כבר מדברים על פיצריות בתל אביב, יש להעמיד דברים על דיוקם (ואיכותם):
"'סלמון סטייל' - צלחת שטוחה של קוביות סלמון המוגשות עם ניוקי תפוחי אדמה עשויים פרפקט, בצל ופטריות, והכול מבושל ברוטב ציר ירקות, גבינת צאן ופרמזן, בכמות רוטב מדויקת..." גיא סופר, קפה לואיז, רמת החי"ל, תל אביב
גורמה בעיר הגדולה, כי מה כבר יש לה להציע? אז זהו, שהכול. מטארט פרובנסל אה-לה-צרפת ועל סטייק טרטר, משרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ ועד יען ביין ואגסים. אספנו בשבילכם מסעדות גורמה בתל אביב, אז כדאי שתלכו
"המנות שאכלנו ריצו את הגיס טל ואותי: הצירוף המרשים של הטעמים הייחודיים, המקוריות והתעוזה העניקו לחוויה שלנו פנים אחרות, שונה בתכליתה מההצעות השגרתיות של פירות ים וסושי..." אורלי פרש-אזולאי במסעדת נמו שבחיפה
"פילה מוסר על הפלנצ'ה, עם מעטה קריספי מבחוץ ובשר לבן ועסיסי בפנים, על מצע של ניוקי שחמחמים ברוטב גבינות עדין וטעים עם פלפלים קלויים. יופי של שילוב טעמים, מרקמים וצבעים..." שפרה צח גם-וגם במסעדת סיטרה, סי-אנד-סאן
אסתר, ושתי, אחשוורוש והמן הרשע מחזירים אותנו לפרס, גם הדיון האיראני שברקע עושה את שלו. מה יותר טבעי מלדבר על חורש סבזי, גונדי ודולמה? אספנו בשבילכם מסעדות פרסיות מומלצות, כדי שיהיה לכם חג פורים שמח
"כהכנה למנה הבאה נחתו עוד שלושה סוגי סלטים על השולחן, סתם, שיהיה, ורק אז הגיע הכבש: מנת צלעות של כבש צעיר עם בצל ועגבנייה שהוכנו בחדווה יחדיו על האש..." עוזי בשן אוכל ארוחה טובה עם חבר טוב במסעדת מוברשם שבעכו