Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על ארוחת בראנץ' שישי במסעדת סופיה בירושלים

סופיה: בראנץ'


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם..." יונתן שטרנברג, סופיה, מלון ענבל ירושלים

לא מזמן שמעתי שמסעדת סופיה במלון ענבל מציעה בראנץ' שישי. אני מעריץ גדול של ארוחות בראנץ', בעיקר כשהשילוב הנהדר הזה בין ארוחת הבוקר לצהריים כולל המון מנות.

מסעדת סופיה ממוקמת משמאל לבית המלון והלובי, ובמישור הגיאוגרפי, צומת הדרכים בין מרכז העיר, העיר העתיקה ועמק רפאים – המושבה הגרמנית – הפך את מלון ענבל לאחד האהובים על נכבדי העיר ועל אנשי עסקים שמבקרים בירושלים, אם כך נסו לא לבהות כשאתם נמצאים בתור לבופה ומזהים איזה שר או נשיא. הפעם כשהגעתי במקרה לא נצפתה אף אושיה חשובה, מה שכן היה מעניין לגלות הוא שרוב הסועדים הם תיירים צרפתים ואמריקאים ותושבי השכונה שעברו לישראל מארצות הברית ומקנדה. הגיל הממוצע היה גם מעט יותר גבוה ממה שבדרך כלל רואים בבתי הקפה של רחוב עמק רפאים, עובדה שגם יוצרת אווירה שונה. אם מזג האוויר בחוץ נעים, כדאי לבקש מהמארח/ת שולחן במרפסת שמשקיפה לעבר גן הפעמון.

ארוחת הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם מנות חמות כמו פסטה, קישים ואפילו מרק. מכיוון ששף המלון מוטי בוחבוט הוא גם שף קונדיטור, מגוון קינוחים גדול מוגש גם כן בסגנון בופה.

אחרי שהזמנו ביצים, מיץ וקפה מהמלצרית הידידותית, הלכנו לבופה והתחלנו למלא את הצלחות. הדבר הראשון שהבחנתי בו היה הפרזנטציה היפה והצבעונית ותשומת הלב שניתנת לפרטים. טעמנו חלק מהסלטים, והאהובים עלינו היו סלט הסלק והקישוא האפוי, שנחתך לקוביות קטנות ותובל בעשבי תיבול טריים. משם המשכנו עם כמה מנות מבושלות ונהנינו מרביולי בטטה בקרם קליל של רוטב עגבניות ועלי בזיליקום טריים ומכוכב הבופה – אצבעות סלמון מטוגנות ומצופות בפרורי לחם - פריכות מבחוץ ולחות בפנים. טבלנו את הסלמון בצזיקי שמצאנו ליד בר הסלטים ואחר כך חזרנו לקחת עוד.

הקינוחים משתנים מדי שבוע, לכן רק אומר שהעוגות שנאפות במקום ופינוקי השוקולד שטעמנו היו מעולים. החיסרון היחיד של הקינוחים היה שהייתי צריך לשלוט בעצמי, כדי שאוכל לחזור הביתה ולשמור מקום לארוחת ערב שישי.