"אקסלופ עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי בא בדמותם של שלושה נתחי בשר דק עם רוטב דומיננטי של קוקוס וקארי ולצדם קוביות בטטה ותפוחי אדמה..." שירלי רחמים, ארוחת ערב באואזיס שמציע ביסטרו עץ התות ברחוב הרצל ברחובות
"הטרטר ים-יבשה היה לא רק מהנה מאד (בשר בקר קצוץ היטב עם אנשובי טחון וחלמון שלו, לצד פוקצ'ה, פלפלים צלויים, דובדבני צלפים ואיולי בזיליקום), אלא גם הוצג בצורה מרשימה..." יונתן שטרנברג והנוף של בראסרי עין כרם
"קבב דגים, הפתעה אמתית: שלוש קציצות קפיציות ועסיסיות בתיבול אוריינטלי, עשויות מדג ים עם הרבה בצל קצוץ ופיסטוקים, ומלוות בעגבניות חרוכות ושמנת חמוצה..." שפרה צח מבקרת בביסטרו השכונתי טאצה ד'ורו שבנווה צדק, תל אביב
"צלחת צבעונית ויפהפייה של דניס על מצע לזניה עם קולי פלפלים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי ואספרגוס..." דניאל לוין, שמסעדת ליליות בתל אביב היא חלק מהנוף שנשקף מהמשרד שלו, מגיע לארוחה רומנטית וכשרה. אין סתירה
"האוויר הצח והבריזה הנעימה עשו את שלהם, עד שהגיע לשולחן טורנדו רוסיני - מנת הדגל של המסעדה, עם פירה ערמונים מיוחד, סטייק עבה עשוי מדיום וכבד אווז שנצרב בדיוק במידה..." גיא סופר, ערמונים, מושב סגולה
כשאתם יוצאים מהמרכז צפונה, אל תשכחו לנפנף לשלום ללחות המכבידה. עכו, עיר הנמל ובריזת הים, מצטיינת לא רק בכנאפה אלא גם במאכלי דגים. ובכן, לפניכם המלצות למסעדות דגים בעכו, ושנעבור את הקיץ בשלום
משנכנס אוגוסט סימנו את קו האמצע של הקיץ. הגיע הזמן לעשות אתו משהו, והנה כמה הצעות לפעילויות בירושלים: פסטיבל תיאטרון בובות, יצירתו של המעצב רון ארד והעפיפוניאדה. אל חשש, המון מסעדות בירושלים מחכות לכם גם
לפני שנפנה אל רשימת עשר המסעדות הכי רומנטיות בארצנו, נאמר שהעובדה שהיא אינה כוללת שווארמיות, פלאפליות, פיצוציות או ברים שכונתיים קטנים, אין להפחית מהרומנטיות שיכולה לפרוץ גם בהם. ועם כל הכבוד, ויש כבוד:
בשבוע הבא נחגוג את ט"ו באב. הנה הקדמה קצרה עם חלק ממה שמציעות לנו המסעדות. מה עושה לכם את זה? בלוני הליום אדומים שמקשטים את המסעדה? מנה עיקרית זוגית? קינוח שופע שוקולד שאחריו מלקקים את השפתיים?
"הדג א-לה-קרטוצ'ו הוא אחת ממנות הדגל של רוסטיקו. מדובר בפילה דניס מרופד בכל טוב: ניוקי, עגבניות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול, שמבלים בילוי לוהט בתנור, מוגנים במעטפת כפולה של נייר ונייר אלומיניום..." אדם בר, רוסטיקו
שפרה צח: "אומלט אפוי עם קוביות בטטה, פלפל קלוי ובצל סגול, שמעליו מונחים עיגולי גבינת עזים צרובה, ואומלט ירוק, עם אפונה, תרד, פטרוזיליה ונענע, ומעליו מעטה מוקרם של גבינת פטה..." מארוחת הבוקר של בריבה בנמל תל אביב
"השימוש בבשר מקומי מאפשר להציג הרבה נתחים יפים שמיושנים עם העצם - תאווה לעיניים - אבל ההפתעה המרעישה של הביקור אצל הקצב הייתה ההיתקלות מטווח קצר ב'קובה סטייק' יפני..." אדם בר בבוצ'רי דה ברילוצ'ה תל אביב
"לה קוצ'ינה מחיקנה אס אונו דה לוס מחורס אן אל מונדו. מוצ'אס גראסייס רסטורנטה מקסיקנה, אי הסטה לואגו..." עופר פרוסנר שובר שורות במסעדת מקסיקנה (המקסיקנית) ששוכנת בפינת הרחובות בוגרשוב ובן יהודה בתל אביב
עם הקיץ מתעורר החשק למנות קלילות ובריאות, כמו אהובינו הדגים. בשביל אלו מאתנו שנמנעים מפירות הים שלפעמים מתלווים אליהם, אספנו רעיונות לארוחות במסעדת דגים כשרה באזורים שונים בארץ, שתוכלו גם לשלב עם טיול בחופש
"אחרונה חביבה הגיעה מנה מהספיישלים של היום: צוואר כבש ממולא ירקות שורש. לילי מספרת שאחיה מלטף ומעסה את הבשר שעתיים, ולמען האמת - האהבה ניכרת..." מה אתם יודעים על המטבח הגרוזיני? יובל בלנקובסקי מדווח מראצ'ה ירושלים (לשעבר)
"העניין העיקרי הונח במרכז השולחן, בתוך צלחת: אנטרקוט, טיבון עגל ופרגית עם רוטב יין בצד..." עוזי בשן חוגג יום הולדת לרעייתו במסעדת אסתושה שבמושב לימן – ככל הנראה אחד היפים בצפון הארץ
הקיץ הזה הולך להיות חם בירושלים, עם שפע של אירועי תרבות, אמנות, אומנות, מוסיקה, קולנוע, תיאטרון, מחול – לגדולים, לקטנים ולמי שבאמצע. גייסנו מסעדות בירושלים למשימה, והן יציעו לכם ארוחות ב-38/78/118 ש"ח. קחו המלצות
"פורל טרי, ממולא גבינת פטה ובצל ירוק, עטוף בצק פילו ומוגש עם עגבניות צלויות, זוקיני, זיתי קלמטה ורוטב בזיליקום סלסה רוזה..." יונתן שטרנברג אוכל ארוחת ערב משובחת במסעדת גבריאלה שברחוב בן שטח בירושלים
ה-28 ביוני מסתמן כלילה של המסעדות בתל אביב וביפו. במסגרת "לילה לבן", שבו תפגין העיר תרבות, אמנות, מוסיקה, ריקודים ושמחה כוללת, מסעדות רבות יציעו מנות אמנותיות או לבנות במחירים מיוחדים. הנה הצעות ללילה המיוחד
"המטבח של מודרן מוגדר כירושלמי-מודרני. התפריט מתכתב עם מטבחים שונים שבנו את התרבות הגסטרונומית הירושלמית, וכך ניתן למצוא בו השפעות מהמטבח הספרדי, האשכנזי, הערבי והמרוקאי...." מי טל שבתאי על מודרן בירושלים
"במנה הרביעית, השף הפתיע עם כיסוני טלה: כיסונים עדינים ממולאים בבשר טלה, ולידם סלט עלים יפניים עם רצועות סלק, צנון וגזר מתובלים ברוטב חמצמץ..." אורלי פרש-אזולאי, ארוחת טעימות ממנות השף במסעדת שוקה, קריית ביאליק
"תודו שצריך שף עם ביצים גדולות (ולא, לא מגישים כאן ביצי יען, הבנתם בדיוק למה אני מתכוון) כדי להוציא את הסביצ'ה לסיבוב שכזה מסביב לעולם, ולחזור אתו הביתה בשלום..." אדם בר על הבחירות של יואב בר במאראבו
"בזה אחר זה, הגיעו לשולחן חזה ברווז על ריבת פירות יבשים ותפוז מקורמל, נקניקיות מרגז עם שני סוגי חרדל דיז'ון, שווארמה עגל עם טחינה על פירה קולורבי, תבשיל כבש עם צימוקים וסילאן..." עופר פרוסנר וא"א במעלות, ירושלים
"דיאגטו הוא פילה מגולגל הממולא בנתחי בייקון ומוקרם בגבינה, שמוגש על מצע שעועית - מחזה שכל סועד היה מוצא אותו מרהיב..." עוזי בשן מעביר את הבן טקס חניכה במסעדת מיט שבחיפה - מסעדה מהסוג שמכבד את התחביב הבשרי שלו
"אני מזמינה את מנת הדגל: פילה מוסר ים על פירה חרדל דיז'ון בטפנד זיתי קלמטה, עם עגבניות, לימונים כבושים, אורגנו, תרד ושעועית ירוקה..." אפרת רוזנטל ובן זוגה, ארוחת דגים על חוף הים של ראשון לציון, במסעדת פפה