Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת סזאר ברחובות

סזאר רחובות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אני לקחתי מנה מעניינת לא פחות של 'קיאנטי קוטלטה', קציצת בקר עסיסית ומרשימה בגודלה שהונחה על מצע פירה ברוטב יין קיאנטי אדום סמיך..." שירלי רחמים חוזרת למסעדת סזאר שברחובות – פרץ של נוסטלגיה ורומנטיקה

לו מישהו היה אומר לי מראש שהחזרה למסעדת סזאר תעורר בחבר שלי פרץ כה עז של נוסטלגיה ורומנטיקה, הייתי משיבה אותו לכאן כבר מזמן. זו, כאמור, לא הפעם הראשונה שלנו במסעדה, ובוודאי גם לא האחרונה. אנחנו אמנם מתל אביב, ואצלנו, אתם יודעים, יש מסעדות בשפע, אבל כשבמרחק של פחות מחצי שעה ממוקמת מסעדה כזו מקסימה, הנסיעה בהחלט משתלמת.

סזאר היה סבו של ניסו, אחד הבעלים הנוכחיים של המוסד הוותיק, ששוכן בכניסה לפארק המדע ברחובות. עוד בימים עברו, בטוניס, הוא ניהל בית קפה שהצליח מאד. שנים רבות אחרי, חותמו של הסב האהוב נותר, ומסעדת סזאר חיה, בועטת, והזמן רק עושות לה טוב.

בשעת ערב מוקדמת ביום רגיל באמצע השבוע, מארחת חייכנית קיבלה את פנינו ויחד בחרנו לשבת בשולחן פינתי בקצה. המסעדה המתה אנשים וקהל מגוון של משפחות, זוגות ואנשי עסקים, שזה עתה סיימו יום עבודה ובאו להתפנק באוכל טוב לצד אווירה טובה עוד יותר. כשהמלצרית הוסיפה נרות קטנים לשולחן, התרגשנו.

העיניים רק נחו על האוכל שבשולחן שלידנו, ואנחנו ניגשנו למלאכת הבחירה. מבין תפריט עשיר ומפתיע בחרנו במנה ראשונה בשם "הניוקי שטובה אוהבת", שכללה כמות נדיבה של ניוקי ברוטב שמנת וכמהין עשיר ויוקרתי. לצדה הזמנו מניפת סינטה על מצע פולנטה תירס, מנה שהורכבה מיחידות דקות שהונחו על פולנטה תירס רכה, מסורת קולינרית איטלקית שצברה אצלנו פופולריות בשנים האחרונות.

במנות העיקריות ביקשנו המלצה, מכיוון שכל מה שראינו בשולחנות ליד נראה מפתה. כך בן זוגי בחר בפיש אנד צ'יפס. על נייר עיתון הונחו כמה יחידות של דג מצופות פצפוצי אורז ושקדים, ליד צ'יפס קריספי. אופן ההגשה היצירתי והציפוי המפתיע של פצפוצי אורז ושקדים נתנו לדג טוויסט מעניין. אני לקחתי מנה מעניינת לא פחות של "קיאנטי קוטלטה", קציצת בקר עסיסית ומרשימה בגודלה שהונחה על מצע פירה ברוטב יין קיאנטי אדום סמיך.

כמו תמיד, ברגע שנדמה שכבר אין יותר מקום, מופיע הקינוח - ופל בלגי עם כדור גלידה ורוטב פירות יער, טעים ומוקפד בדיוק כמו המנות שקדמו לו. נראה שתמיד כיף לחזור לסזאר, מסעדה איכותית ומרשימה עם אוכל ושירות ברמה אחרת. מישהו שם יודע לעשות את העבודה כמו שצריך – מומלץ.