שמה של מסעדת קלמה, ממסעדות החוף הטובות והיפות, קשור ברגיעה, וזאת דווקא על רקע מיקומה על חוף ים לידו שבאשדוד. על כל צרה או טובה שלא תבוא, ביקשנו מהמטבח של קלמה לגלות לנו איך מכינים מרק. התוצאות לפניכם
"קדירת פירות ים כללה שילוב ראוי של שרימפס, קלמארי ומולים, ברוטב עשיר של חלב קוקוס, צ'ילי מתוק, שמנת ושמפיניונים. ההפתעה הנעימה של המנה היו קוביות הקריספי-רייס של אורז לבן מטוגן..." אדם בר – פריים רמת החייל תל אביב
שירי שקד מעבירה את שעות הצהריים במסעדת בת יער שבמצפה עמוקה, בגליל העליון. מבני עץ אותנטיים, צהלות סוסים, קרונות רכבת ישנים, נזיד בוקרים מפורסם וסטייק טי-בון על פלטת עץ. בית קטן בערבה
"הצורה שלה, הצבע שלה, הטעם שלה, המינימליזם של התוספות שבאו איתה. יש תחושה כזו, געגועים למשהו שאתה לא מצליח לשים עליו את האצבע – אבל אתה יודע שכשתראה אותו, אתה תזהה. אז זו הסינטה שאכלתי בהדסון..." עופר פרוסנר
"האוסובוקו הלבן, ברוטב תפוחים ודבש, רך ועסיסי, בושל כמובטח בבישול ארוך, והתקלף באופן וולונטרי מהעצם. רק חסר היה שיקפוץ לפה באופן וולונטרי וילעס את עצמו..." אדם בר בפאפא'ס, מתחם שוק הכרמל – תתחילו להתרגל
Halloween, הלאווין, ליל כל הקדושים – איך שלא תקראו לזה, מדובר בסיבה טובה להיזכר בקיומה של הדלעת ולהכין ממנה מטעמים. לפניכם שלושה מתכוני דלעת: מרק דלעת, קיש-ביס-דלעת וקציצות פראסה ברוטב דלעת. שיהיה חורף חם
אורלי פרש-אזולאי במסעדת פסטה פקטורי שבחיפה, שמתבררת כגן עדן לאוהבי האוכל האיטלקי: פותחים עם קרפצ'יו עגל, עוברים דרך רביולי בטטה ברוטב פונגי לפיצה עבה עם גבינה חמה ומבעבעת, ומסיימים בעוגת לימון-שקדים. ככה טוב
"כבד האווז היה כל כך טוב, שהוא פשוט נמס כששמתי אותו על הלשון ומעכתי בעדינות עם החלק העליון של חלל הפה – סה מניפיק..." עופר פרוסנר במסעדת לה רלה ג'פה, כי אין כמו יפו בלילות
"צורת הניוקי הייחודית, שהזכירה פרח, הרוטב הסמיך והעשיר שנשפך מעליו ומילוי הגבינות החזק העניקו חוויה מיוחדת לכופתה הזו, שאם להיות כנה מעולם לא הפילה אותי, אבל הפעם כן..." אורלי פרש אזולאי במסעדת פסטו שבחיפה
שפרה צח חוזרת מהחגים היישר לזרועותיה של מסעדת אמילין, שבמתחם הבורסה ברמת גן. בתוך המתחם של מלון סיטי טאוור היא מוצאת תפריט חלבי קליל ונטול יומרות – סלטים, כריכים, טוסטים, פיצות ופסטות – שיהיה בקלות
יום הולדת לשכן, העלאה בשכר, סיום השיפוצים בבניין, שחרור משירות מילואים – חגיגות מיוחדות דורשות חדר פרטי במסעדה. אספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות עם חדר פרטי כדי שכשהמכתב מצה"ל יגיע, תדעו לאן ללכת
"האחד עשוי בשר כבש בניחוח אופייני, והשני מבשר בקר עם פלפלי צ'יפטולי חריפים. שניהם עסיסיים, נגיסים ושופעי טעם, ומוגשים עם פלטת רטבים תוצרת בית וצ'יפס מתובל ומתנשנש..." שפרה צח, המבורגרים במיט בול שבראשון לציון
אחת טבעונית, אחת שמרנית, שניים שמעדיפים דגים, אחד שאוכל הכול חוץ מדגים, בת דודה מאמריקה וסבתא בת 85 – הפמליה של שפרה צח מוצאת את מבוקשה במסעדת מקום בלב שברעננה – בגלל האוכל, בגלל האווירה ובגלל הגן המקסים
"התלבטנו מאד, מכיוון שההמבורגרים העסיסיים קרצו לנו מכל עבר, ובכל זאת, פילה הבקר זכה בבחירתנו. ליתר דיוק, דובר במדליוני פילה בקר ברוטב קברנה מתקתק ואיכותי שהונחו על מצע פירה..." שירלי רחמים בלופט, ראשון לציון
"מה שבאמת העלה את המנה הזו רמה אחת למעלה הייתה ביצת עין עם קמצוץ עמבה: למגע המזלג, חלמון הביצה כיסה את שקדי העגל וחלק מהירקות הקלויים, והוסיף צבע, מרקם וטעם..." יונתן שטרנברג, מלה ביסטרו, עין כרם ירושלים
ביום שבת ייפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-28 בחיפה. חובבי קולנוע שכמונו, חברנו למסעדות רבות בעיר, והן מצדן מציעות לכם מבצעים מיוחדים בתקופת הפסטיבל, שיימשך עד ל-8 באוקטובר. לפניכם המלצות לסרטים ולמסעדות
"העברנו הילוך עם שקדי עגל אה-לה-לארא, שנצרבו על מחבת ואחר כך נצלו במידה מדויקת, ועוד לפני שהגיעו לשולחן הוקפצו קלות עם עגבניות שרי, קונפי שום וגרגרי חומוס חמים בסגנון מסבחה..." יונתן שטרנברג, לארא בירושלים
"אני לקחתי מנה מעניינת לא פחות של 'קיאנטי קוטלטה', קציצת בקר עסיסית ומרשימה בגודלה שהונחה על מצע פירה ברוטב יין קיאנטי אדום סמיך..." שירלי רחמים חוזרת למסעדת סזאר שברחובות – פרץ של נוסטלגיה ורומנטיקה
עזבו אתכם מהעוף בפירות יבשים של הדודה, תשכחו מהמתכון לסלט המיונז שקיבלתם מהשכנה, אל תחשבו אפילו על הצטופפות בשוק בערב החג. אספנו בשבילכם כמה מסעדות שמציעות לכם אוכל מוכן לחגים – פשוט תניחו על השולחן
סלמון בקראסט, פילה לברק בחמאת רוזמרין, בורי ממולא עשבי תיבול - נבחרת שפים משובחת מכינה לכם ארוחת דגים מפוארת. תנו כבוד לאורי ירמיאס (אורי בורי), באבאי (באבאי), ויקטור גלוגר (קלואליס), מוטי אוחנה (החצר)
גיא סופר מבקר בכוורת מבית שי ספקטור שבכפר רות. מה בשבילכם בראש השנה? דבש אשל? דבש זעתר? דבש אקליפטוס? את כל אלו ועוד מציעים כאן, בנוסף ליינות ולמוצרים נלווים, כמו מכשיר מיוחד שמחזיר את הדבש לקופסה אחרי המריחה
אז מה זה פיצ'ונקה? יונתן שטרנברג מגלה, כשהוא אוכל מנת כבדי עוף ורדרדים, עסיסיים עם זיגוג ערמונים אסייתי מתוק. כל זה קורה במסעדה ששוכנת בנס הרים, מול הנוף מסיח הדעת של הרי יהודה ונחל קטלב
"אחרי שקיבלנו דוגמאות מכל 12 סוגי הבשרים, המלצרים חזרו והציעו תוספת שנייה ושלישית ורביעית – בוואקריו מתייחסים ברצינות רבה להצעה 'אכול כפי יכולתך'..." יונתן שטרנברג חוזר לוואקירו הירושלמית
"ככל שהערב מתקדם האווירה נעשית יותר תוססת טברנה-סטייל. בהחלטה אמיצה אנחנו מחליטים לוותר על עיקריות עם שמות מפתים כמו קבב קצבים או סינטה סופלקי, לטובת עוד כמה נציגים ממשפחת הקליל-אבל-אחר..." שפרה צח, יאסו תל אביב
"שלוש תלוליות צבעוניות מעוטרות במשולשי נאצ'וס פריכים. פיסות הדג משולבות בסלט של צנוניות, בצל ירוק, בצל סגול וקולורבי בתיבול חמצמץ-עוקצני של לימון וסומאק..." שפרה צח בהוברמן – כשרה קלאסית חדשה במתחם הבימה תל אביב