Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מתכונים למרקים של מסעדות בדרום

המרק של קלמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שמה של מסעדת קלמה, ממסעדות החוף הטובות והיפות, קשור ברגיעה, וזאת דווקא על רקע מיקומה על חוף ים לידו שבאשדוד. על כל צרה או טובה שלא תבוא, ביקשנו מהמטבח של קלמה לגלות לנו איך מכינים מרק. התוצאות לפניכם

שמה של מסעדת קלמה, ששוכנת על חוף לידו באשדוד, קשור ברגיעה. האירועים האחרונים בדרום, שהותירו עסקים רבים מיותמים, לא משנים את יופיה, את עושרה הקולינרי ואת האופטימיות ששורה באחת ממסעדות החוף הטובות בארץ. על כל צרה או טובה שלא תבוא, ביקשנו מהמטבח של קלמה לגלות לנו איך מכינים מרק. התוצאות לפניכם

מתכון למרק כתום עם פקאן מסוכר מאת השף איתן פזרקר למסעדת קלמה

חומרים ל-5 מנות:
4 בטטות קלופות וחתוכות גס
1 בצל לבן חתוך גס
1/2 קילו דלעת חתוכה גס
1/2 חב' סלרי חתוך גס
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
מעט חלב קוקוס
לעיטור: בזיליקום ופקאן מסוכר

ההכנה: מאדים בשמן זית או חמאה (חלבית) את כל הירקות לפי הסדר הבא: בצל, סלרי, גזר, דלעת ובטטה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים מים עד כיסוי הירקות ומבשלים עד לריכוך. מסננים וטוחנים את הירקות ומוסיפים מהנוזלים שסיננו עד לדרגת הסמיכות הרצויה לפי הטעם האישי. לאחר הטחינה מרתיחים שוב את המרק. אופן הגשה מומלץ: מוזגים את המרק לקערה, חותכים גס עלי בזיליקום, מעטרים בפקאן מסוכר ומזליפים מלמעלה מעט חלב קוקוס.

ועוד ממסעדות הדרום: מתכון למרק קרם חצילים מעושן מאת השף גיא פרץ למסעדת גספאצ'ו באשקלון

חומרים ל-4 מנות:
1 חציל בלאדי גדול
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
4 כפות שמנת צמחית
מלח ופלפל שחור טחון טרי

ההכנה: קולים את החציל על להבה גלויה או גריל פחמים, מקלפים ומסננים. מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית, עד להזהבה. מוסיפים את החציל ואת תפוח האדמה, מוסיפים כ-1 ליטר מים ומבשלים עד ריכוך מלא של תפוח האדמה, כחצי שעה. טוחנים במעבד מזון לקבלת מרקם חלק, מתבלים ומוסיפים את השמנת הצמחית תוך כדי השוואת טמפרטורות. אפשר להגיש עם נתחי אווז מעושן או קרם עגבניות לקישוט.

מתכון למרק אסאדו וירקות שורש מאת השף ניסים בן נתן למסעדת ספייס במושב אמונים

חומרים ל-4 מנות:
400 גרם בשר אסאדו ללא עצם
4 גזרים
2 תפוחי אדמה דזירה
2 עגבניות אדומות קצוצות
1 פלפל צילי
1 ענף סלרי
חצי כוס כוסברה
חצי כוס פטרוזיליה
חצי כוס בצל ירוק
1 כפית כמון
1 ליטר ציר בשר
1 בצל קטן
4 שיני שום

ההכנה: קוצצים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים קלות בשמן זית. מוסיפים את הבשר, הגזר החתוך לקוביות והעגבניות. מערבבים כ-5 דקות, מוספים את ציר הבשר, תפוחי האדמה והצ'ילי. מגיעים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה למשך כשעה וחצי. כ-5 דקות לפני הכיבוי מתבלים במלח, פלפל ועשבי התיבול.