"הדג מגיע לאחר השרייה בליים וטקילה ושודך לאבוקדו, עגבניות שרי, בצל ירוק, פלפל חלפיניו וכוסברה. עם מנה כזאת להתחלה, לא יכולנו לבקש יותר..." קרין אביב חוזרת למקסיקנה בתל אביב, ומרגישה הכי קרוב לחופשה חלומית במקסיקו הכוללת רביצה על החוף, מול ים כחול, עם כוס טקילה ביד ואוכל מקסיקני המסעיר את כל החושים. מי מצטרף אליה?
"סלט עשיר של מלפפונים, פלפלים, עלי בייבי, פטריות טריות, כרישה מטוגנת, גרעינים קלויים ומעל הכל פרוסות גבינת חלומי ועגבניות שרי צלויות בגריל ברוטב ויניגרט עדין. שילוב טוב מאוד של טעמים ומרקמים..." יונתן שטרנברג בזמן איכות עם אמא בשושקפה, בית קפה אינטימי וכשר בשכונת רחביה בירושלים, המציע מנות בהשראת המטבח הישראלי והים תיכוני עם נגיעות צרפתיות
גריל בר מציעה חוויה המשלבת בין עיצוב יפהפה ומושקע, תפריט בשרים ישראלי, ניחוחות של אוכל ביתי עשיר, בקבוקי יין בגומחות הקירות והכל עטוף באווירה חמימה ומזמינה. בטיול או בפגישות עבודה בירושלים? כדאי לכם להיכנס לגריל בר ולהכיר את הארוחות העסקיות המוגשות במקום
"ספינת הדגל של הראשונות, סלט ארטישוק, סלק וגבינת סנט מור. מנה נהדרת שבאה טוב עם כל משקה. הארטישוק היה בשרני וחמצמץ, והשתלב נפלא עם הסנט מור הדומיננטית והסלק הצלוי המתקתק...". חגיגות משחקי היורו לא פוסחות על ליאור פנחסי, ש"אורז" חבר ומגיע לנישה 166 בתל אביב. אז אוכלים או רואים את המשחק?
"כופתאות תפוח אדמה במילוי גבינת פניר, צ'ילי וגראם מסאלה, והכל עטוף ברוטב עגבניות חמצמץ. הכופתאות נראות תמימות למראה, אך ברגע שבוצעים אותן מתגלה המילוי המיוחד במלוא תפארתו..." רוני חזן יצא למסע מרתק בחמש מדינות במזרח הרחוק והכל בין כותלי מסעדת מינה טומיי שבמרכז קסטרא בחיפה. נרשמה התחייבות לביקור נוסף
ישראל היא אומנם מדינה קטנה אך עם אהבה גדולה לבשר כך שתמצאו בה לא מעט מסעדות בשר משובחות המושכות אליהן קרניבורים מכל רחבי הארץ. אז היכן ניתן להתענג מסטייק אנטרקוט עסיסי? איפה מגישים נתחי פורטרהאוס במשקל מעל לקילו? והיכן מומלץ להזמין פילה, סינטה, פריים ריב ונתחי בלאק אנגוס. במיוחד בשבילכם, ריכזנו רשימה של מסעדות בשר מומלצות. לגזור ולשמור!
"פיתה עבה חתוכה לרבעים, ממולאת בבשר טלה מתובל בעדינות עם זיתים סורים בצד. טעם הטלה מעיד על איכותו, ועם טחינה ולימון כבוש שבהם ניתן לטבול את הפיתה נוצר נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול..." גיא סופר-זמרני מגלה את לאו באשדוד, מסעדת שף וטאפאס בר חדשה המשלבת בין קולינריה משובחת, מוזיקה טובה ואווירה מנצחת
"גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק. מנה מעולה ומיוחדת שלא יצא לנו לטעום במסעדות אחרות, ומומלצת בחום לחובבי קשיו כמונו..." חמושה בבן הזוג, הגיעה עדי רם לביקור בפאשה, טורקית אותנטית וכשרה בלב תל אביב, וגילתה מהו סוד הקסם של המקום
חודש ללא גלוטן במקסיקנה, בסניפי טייגר לילי השיקו לאחרונה מנות חדשות, במיטבול דואגים גם לנשים בתקופת משחקי היורו, טפאו הספרדית מחדשת את התפריט לאחר 14 שנה ורשת מוזס מגישה לכם את היורובורגר במיוחד לתקופת משחקי הכדורגל. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי
בלב רחוב אבן גבירול השוקק חיים תמצאו את אמורה מיו, איטלקית חמה ומזמינה, המציעה אוכל אותנטי, אווירה רומנטית וחמימות של בית. תנור האבן מפיק מתוכו פוקאצ'ות, מאפים, פסטות, פיצות ואת מיטב המטבח האיטלקי. ובשעת צהריים מוגשות באמורה מיו מגוון ארוחות עסקיות שייקחו אתכם לטיול מהיר לארץ המגף
לקראת החג הכי לבן של השנה, ריכזנו עבורכם רשימה של קונדיטוריות מומלצות המציעות שלל עוגות, מאפים, קישים, מגשי אירוח וקינוחים שיוסיפו המון צבע, טעם וחן לשולחן. חג שבועות שמח!
"מקלוני קריספי בטטה - משהו במקלונים הללו ממכר ממש, בלתי סביר לחדול מלאחוז בהם ופשוט לרוקן את הקערה. ניחשתם נכונה, שהרי כך התרחש בדיוק, היו מקלונים ונעלמו לאחר זמן קצר, והם היו סוג של חטיף נימוח וחם..." כרמית אופק מגיעה באמצע היום לטוק טוק ברחובות, המציעה שלל טעמים וניחוחות בהשראת המזרח הרחוק
"סלט שורשים, שמשלב שני סוגים של נבטים עם "גפרורי" גזר, צנון וקולורבי וטאצ' פריך של בוטנים ושומשום, והסוד שלו הוא ברוטב איולי-צ'ילי שקושר את כל אלה יחד למנה שלא הפסקנו לנשנש עד לקרקעית הקערה..." במתחם נגה ביפו, מול קופות תאטרון גשר, שפרה צח מגלה את ימאדו, מסעדת שף המוצפת בים של טעמי רחוב אסיאתיים כובשים. מסע למזרח הרחוק בלי להחתים דרכון (או לאבד אותו)
"מגוון טאפאסים לשולחן של ארטישוק צלפים, חצילים, עגבניות מיובשות, שום, פסטו, בזיליקום, אגוזים, גבינת עיזים מתובלת, מבחר זיתים בתוספת סלט ומבחר לחמי לואיז..." קפה לואיז שברמת החייל בתל אביב מציעה חוויה קולינרית טעימה ומאוד בריאה. כרמית אופק התמכרה לטעמים, מי מצטרף אליה?
"ומהבופה? סלט ארטישוק כבוש, סלט טונה של אלופים, ממרח טופו ועגבניות מיובשות, קונפיטורת משמש, חמאה הולנדית, גבינת גאודה-קימל וממרח שום-קונפי. וכל זה רק ממחצית הסיבוב הראשון בעגלות..." הבוקריה, מסעדה חדשה בפתח תקווה, מנסה לכבוש את הלב והבטן שלנו עם ארוחות בוקר המוגשות לאורך כל היום, שבעה ימים בשבוע. דן תורן יצא לבדוק את המקום החדש, וחזר עם בטן מלאה, חור נוסף בחגורה וחיוך גדול מרוח על הפנים
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 20.5 – 11.6? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים
"סוקו – תבשיל פיקנטי של פטריות עם עלי מנגולד ביין אדום, ואזיס טולמה – גלילות מהודקות של עלי מנגולד ממולאים אורז ומבושלים ברימונים, וגלילות חצילים במילוי מחית אגוזים..." שפרה צח מגלה את רזי המטבח הגיאורגי הקסום בראצ'ה, הגרוזינית החדשה שפתחה דלתות בנווה צדק תל אביב. בסוף הערב לבטח תרגישו חלק ממשפחה גרוזינית מחבקת וחמה!
"סלט הפינייה, שכלל מכל טוב, החל מחסה ועלים אחרים, דרך אננס (!), קולורבי, עגבניות שרי, בצל סגול ופקאנים מסוכרים..." לא מעט מקסיקניות יש בתל אביב, אך מקסיקנית אותנטית יש רק אחת - מקסיקנה, או בעצם שתיים, לאחרונה השיקו סניף נוסף בירמיהו. גיל ח' עמית יצא לאכול נאצ'ו וטאקוס אמיתיים. מי מצטרף?
"סלט שורשים מסורתי אשר כלל גבינת עיזים, עלי רוקט ושקדים קלויים בתיבול של שמן זית ולימון..." יוצאים לחופשה באנגליה? כרמית אופק ממליצה לכם על כמה מסעדות וברים בלונדון והסביבה, וכמובן שיש גם טאצ' ישראלי. חופשה מהנה!
"אנחנו מתחילות עם סלט וולקנו פרוס דק-דק, שהשתדך עם נבטים המעטרים אותו מלמעלה, ואת הכל עוטף רוטב אסיאתי מתקתק בשילוב פירורי בוטנים פריכים - כמה פשוט ככה טעים..." עדן בן ארי מתמסרת בהנאה רבה לנפלאות המטבח היפני האיכותי בקיוטו שבהרצליה פיתוח
"כמות נדיבה של מולים וקלמרי עסיסיים, שרימפסים ורדרדים ורכים, חתיכות סקאלופ משגעות שהונחו בצלחת כמו הפתעות קטנות ואפילו שתי חתיכות סרטן..." כבר מעל לעשור שדרבי בר דגים, השוכנת במרינה של הרצליה פיתוח, מתמחה בכל מה שיש לים להציע ועושה את זה באהבה גדולה. טל יונאי שרייר נשאבה בקלות פנימה אל תוך עולם הדגה הקסום. מי מצטרף לסיבוב בים?
"מנה מעניינת של חציל שרוף, שכוללת חציל קלוי, מעוטר בחצי ירח של טחינה לבנה מצד אחד, וחצי ירח של טחינה שחורה בצד השני..." גיא סופר זמרני מגיע לפבלה, הבר-מסעדה הכי עכשווי באשדוד, המעוצב בסגנון שנות ה-70 עם מוזיקה סוחפת, תפריט ים-תיכוני משובח, בריזה מהים והמון אלכוהול
"בצק ששומר על רכותו וחובק בתוכו כמות נדיבה של תבשיל כבש וירקות שורש בבישול ארוך, עם זיתי קלמטה ופלפל קלוי, וכל אלו משתלבים למילוי עשיר ורב-טעמים..." שפרה צח מגלה את הקסם של לחם בשר תל אביב: מנות בשר משובחות, תצפית לים הכחול וכשרות מהודרת
"תלולית נכבדה של פרוסות בשר מעושן בטעם "בשרי" מרוכז, שמוגשות עם חרדל מעקצץ תוצרת בית, ברוסקטות, קורנישונים וסלט ירוק ומרענן..." מסעדת NG בנווה צדק תל אביב משיקה לראשונה בארץ את ארוחות "FARM TO TABLE" - מהמגדלים אל השולחן. שפרה צח חזרה עם רשמים מהארוחה הראשונה. אל תגידו שלא אמרנו - תזמינו כבר היום מקום לארוחות הבאות!
בתקופה האחרונה אנו רואים כיצד יותר ויותר מסעדות "קורצות" לקהל הסועדים הצעיר ומציעות תפריט מיוחד עבורם הכולל מנות "כמו שילדים אוהבים" מחומרי גלם איכותיים ובמחיר הגון לצד משחקים ומארזי פעילות שיעסיקו את הילדים לפני ואחרי האוכל, וייתנו לנו, ההורים, לאכול ברוגע. ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות ידידותיות לילדים מצפון ועד דרום