מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> קפה איטליה תל אביב

קפה איטליה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הלזניה בולונז שהגיעה במנה גדולה ונדיבה, הייתה עשויה מאותם דפי פסטה ירוקים כמו הפטוצ'יני תרד. השדרוג הזה הפך את הלזניה למענגת במיוחד. שכבות בשר הבקר העסיסי שהתבשל בבישול ארוך, ביחד עם רוטב העגבניות ורוטב הבשמל...". ליאור פנחסי שוב נשבה בקסמיה של קפה איטליה תל אביב: מנות איטלקיות בביצוע מושלם, עיצוב מרשים ואווירה שמחה וצוהלת

"7,2"! יוסי פתח את הקלפים שלו בגאוות מנצחים, ואני ראיתי בצער כיצד כל ערימת הצ'יפים שלי, שעמלתי עליה במשך כל הערב, מצטרפת לערימת הצ'יפים הדשנה שלו, למרות שהחזקתי זוג אסים ביד. "ואתה יודע מה זה אומר!", התלהב יוסי. כן, כן, ידעתי. אצלנו בשולחן יש חוק – אם 7,2 – היד הכי חלשה לפני הפלופ – מנצחת זוג אסים, אז המפסיד מזמין את המנצח לארוחה על חשבונו בקפה איטליה.

פול האוס


ולמה דווקא קפה איטליה? כי זה ההימור הכי בטוח שיש. המסעדה האיטלקית האהובה והמוערכת של האחים ירזין לא שינתה את מנות התפריט מאז פתיחתה ב-2008. הצלחת המסעדה נובעת גם הודות ליכולתה לשמור על אותו טעם ואותה מנה בדיוק כל הזמן. מי שבא לקפה איטליה ורוצה לזניה בולונז, יודע שהיא תהיה בדיוק כמו המנה שאכל לפני שנה ושנתיים. הגענו ביום שני והמסעדה הייתה עמוסה בסועדים. זו תעודת כבוד למסעדה שכבר יותר מתשע שנים איתנו ומתעקשת לא להשתנות. כנראה אנשים יודעים מה טוב להם.

ליהנות מכל היינות


פתחנו את התפריט, המסמל במדויק את המסעדה: גדול, מרווח, פשוט ועשיר מאוד ביין. התפריט מציע שבעים יינות לבחירה, עשרים ושניים מהם בכוסות. המסעדה הוקמה במטרה להביא את איטליה, והיין באיטליה הוא חלק אינטגרלי במיוחד מהארוחה. זה בא גם לידי ביטוי בעיצוב, כשלאן שלא נביט נראה בקבוקים מחייכים אלינו וצועקים לנו "שתו אותי", וגם בשירות המקצועי של צוות הלומד ונהנה פעמיים בשנה מאקדמיית יין עם אחד המאסטרים הגדולים בתחום. תפריט היין בנוי לפי קטגוריות מחירים ונע מ-120 ש"ח ליין לבן עד 280 ש"ח או 365 ש"ח לאדום, כשהמטרה שכל אחד ירגיש בנוח במסעדה לפי כיסו וכוסו. בחרנו לחלוק את אחד היינות האהובים עליי ביותר, סוביניון בלאן של יקב פלטר. פירותי ואלגנטי, בעל סיומת חדה ומרעננת.

זוג נסיכים ומלך


בגזרת האוכל ההחלטה הייתה כבר יותר קשה. התפריט העשיר הציע המון קלאסיקות איטלקיות שקשה היה לבחור ביניהן. גם הלוח הירוק שעל הקיר, עם מנות הספיישל הכתובות בגיר, הוסיף להתלבטות. בהמלצת אבישג, המלצרית החייכנית והמקצועית, גיבשנו החלטה, והמנות החלו לזרום. התחלנו בפוקצ'ת הבית, שהייתה עבה וגדולה במיוחד ויחד עם זאת אוורירית. התבקש שנשמור אותה להמשך כדי לספוג את הרטבים במנות שיגיעו, אך כשלנו במשימה, ותוך שניות הפוקצ'ה חוסלה.

חלקנו שלוש ראשונות. פתחנו בפטריות שמפיניון, פורטבלו ויער, שהוקפצו בשמן זית, חמאה ועשבי תיבול ברוטב אליו אוליו פשוט וטעים, נצרבו במדויק, שמרו על עסיסיות והיו בשרניות ומעולות. המשכנו עם סלט ששידך בין רצועות קולורבי, ארוגולה, פטה מגורדת, שמן זית ולימון – מנה קלילה, מתקתקה וכיפית. אך גולת הכותרת של הראשונות הייתה שרימפס אליו פפרונצ'ינו – שרימפסים צרובים על הפלנצ'ה, שהוקפצו עם חמאה, שמן זית, עשבי תיבול והרבה שום וצ'ילי. השרימפסים הגדולים והנפלאים עטפו כמו מגע של יד רכה ואוהבת את כל השום והצ'ילי לביס אחד חריף ומענג. מנה פיקנטית שהייתה ללא ספק אחת ממנות השרימפס הטובות שיצא לנו לטעום.

בין המנות הראשונות לעיקריות הסתכלנו סביב. האווירה הביתית והידידותית משכה אליה קהל מגוון, מילדות בנות 14 ועד קבוצת ישישים חביבה. לקח לנו זמן לקלוט שאין מוזיקה, מלבד הדיבורים וקולות ההנאה של הסועדים, ולא בגלל שהרמקולים התקלקלו. זו מסעדת הבית של האחים ירזין והם רצו שיהיה שקט כמו שיש שקט בבית שלהם.

פסטה טרייה ולברק מדויק


לעיקריות היה לנו ברור שניקח את שתי מנות הדגל: פטוצ'יני תרד גורגונזולה ולזניה בולונז. הפטוצ'יני הציף לנו את החך בטעמים חזקים של הגבינה הכחולה הדומיננטית, שלוותה עם צנוברים, רוקט, שמנת ומעט צ'ילי. מנה עשירה וכבדה, ועם זאת שובבה ומהנה. הטריות של הפסטה, המוכנה ידנית במקום, הורגשה בכל ביס והשאירה טעם לעוד. הלזניה בולונז שהגיעה במנה גדולה ונדיבה, הייתה עשויה מאותם דפי פסטה ירוקים כמו הפטוצ'יני תרד. השדרוג הזה הפך את הלזניה למענגת במיוחד. שכבות בשר הבקר העסיסי שהתבשל בבישול ארוך, ביחד עם רוטב העגבניות ורוטב הבשמל שעידן אותו מאוד, הפכו את הלזניה לשחיתות מענגת. בקפה איטליה עושים את מה שעושים הכי טוב, והלזניה הזו לא נפלה מהלזניה שיצא לי לטעום בטרטוריה באיטליה בביקורי האחרון.

שתי המנות הנהדרות האלו עשו לנו חשק לעוד, ומהתפריט קרצה לנו דווקא המנה "דגים שהדייג העלה בחכתו". אבישג סיפרה לנו שכל יום הדגים מגיעים טריים על הבוקר, לכן המבחר מאוד מצומצם. בהמלצתה, הלכנו על דג לברק שלם עם ירקות אפויים. הלברק הנהדר נאפה ביחד עם פלפל צ'ילי וספג ממנו את הטעמים. לצדו הגיעו בצל, זוקיני ועגבנייה שנאפו בנפרד. הלברק היה עשוי במדויק, עסיסי ובסיסי להפליא. כמה פשוט – ככה טעים.

טירמיסו – יד מנצחת


תור המתוק הגיע, וכאן לא הייתה לנו שום התלבטות. לשולחננו הגיעה מנה גדולה ומפנקת במיוחד של טירמיסו. בלי התחכמויות ובלי ניסיונות מיותרים לסטות מהמקור, פשוט קלאסיקה מנצחת. הפירוש של טירמיסו באיטלקית הוא "הרם אותי" בשל הליקר והקפה, והוא בהחלט הרים! לא בכדי הטירמיסו של קפה איטליה הוא אורח קבוע ברשימות הטירמיסו הטובים בארץ. תענוג ממכר.

סיימנו בלימונצ'לו נפלא שסיים ארוחה נפלאה בתחושת רעננות. אני ממש מקווה שאחזור לכאן בקרוב, רק אם אפשר, אלוהים יקר – שהפעם אני אנצח ביד.