מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אלמרסא עכו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המשכנו עם סלט עשבי תיבול מעקצץ ונפלא שחבק בתוכו כמות נדיבה של מיץ לימון ואגוזי קשיו. זה אולי נשנע פשוט, אבל הדיוק בכמויות ובשילובים עושה אותו לכזה שונה ומיוחד..." אורלי פרש-אזולאי הגיעה לארוחה באלמרסא שבנמל עכו, אכלה סלט קלמרי, התמוגגה מפילה לברק בקראסט תבלינים וקינחה בכנאפה ביתית נדירה

בעיר העתיקה של עכו יש אווירה מיוחדת וקסומה שכמותה קשה למצוא בארץ - עיר ים המוקפת חומה צלבנית המחבקת בתוכה שלל אוצרות היסטוריים, משאבי טבע מופלאים, טביעות אצבע של עמים ותנועות דתיות, שרידים של מנהיגים, וכמובן, טעמים קולינריים אותנטיים המשמרים את העבר המפואר של העיר.

חלון לים התיכון


ניצלנו יום חורף שמשי לצאת לסיור בעכו העתיקה שהפינאלה שלו בארוחה משובחת באלמרסא - מסעדת שף וביסטרו מקומי בנמל עכו. אלמרסא (המעגן, בערבית) שוכנת במרחק מטרים בודדים מן הים בתוך מבנה בן 300 שנה ששימש בעברו כבניין המכס העותמני. חלל המסעדה נראה מודרני ומחלונותיו הגדולים משקיפים אל עבר נופי נמל עכו, חומות העיר העתיקה, מעגן סירות הדייגים והים. הים הכחול היפנט אותנו אליו אבל רק עד שהאוכל הגיע, כי אז התחילה מנגינה אחרת ומיוחדת של ריחות, צבעים וטעמים של ים, אדמה ומה שביניהם.

על המנגינה מנצח השף המוכשר והצעיר עלאא מוסא, שאת המיומנות שלו צבר במסעדות יוקרה בארץ ובמסעדות עטורות כוכבי מישלן בשבדיה. עלאא מעניק את הפרשנות האישית שלו לאוכל הערבי הגלילי האותנטי, ומוסיף למסורת הקולינרית רבת השנים טוויסט חדש. הוא מסתמך על חומרי גלם עונתיים שאותם קונה משוק עכו הסמוך ובעזרתם יוצר תפריט בעל השפעות חובקות עולם בשילוב טכניקות בישול חדשניות.

מטבח ערבי גלילי כובש


את הערב התחלנו עם מטבלי הבית: מטבוחה, זיתים ולבנה, ולצידם סלסלת לחם טרי שיצא זה הרגע מהתנור. פתיחה שבפשטותה גרמה לציפייה גדולה להמשך לבוא. המשכנו עם סלט עשבי תיבול מעקצץ ונפלא שחבק בתוכו כמות נדיבה של מיץ לימון ואגוזי קשיו. זה אולי נשנע פשוט, אבל הדיוק בכמויות ובשילובים עושה אותו לכזה שונה ומיוחד. לדברי המלצר האדיב והחייכני שלנו, רוב השולחנות הקבועים כאן לא מוותרים על הסלט הזה, ובצדק - גם טעים, גם בריא וגם ניתן לאכול ממנו עוד ועוד בלי להרגיש ייסורי מצפון.

עוד אנחנו טובלים את הלחם הטרי מהמערכה הראשונה ברוטב של הסלט המעקצץ מהמערכה השניה, שילוב מנצח אגב, הונחו על השולחן שתי מנות: סביצ'ה מדג מוסר וסלט קלמרי. סביצ'ה מעולה מתבסס על דג טרי, וכאן הרגשנו איך הדג עלה בחכת הדיגים עם שעת זריחה וכעת הוא נח לו אצלנו בצלחת. הדג היה טרי ונבזקו עליו פלפל חריף, לימון, זיתים שחורים, פיסטוק חלבי ושמן זית. הדג היה נימוח והטעמים עמוקים - סביצ'ה מעולה ולא פחות מזה. סלט הקלמרי הציג ניגודיות מבריקה בין קלמרי חמים לקרם לבנה קטיפתי-פיקנטי קר בתיבול עדין של סומק, זיתים שחורים וזעתר. עוד מנה יצירתית של השף עלאא, מנה שנעימה מאוד לחך וכל ביס הוא חגיגה של ממש.

כשהים פוגש את אלמרסא


מפה לשם, אנחנו כבר הגענו לעיקריות. כאן פגשנו את 'שרימפס אלמסרא' ופילה לברק מצופה בקראסט תבלינים ארומתיים. מנת השרימפס היתה נדיבה והשתדכה עם שמן זית, שום, פלפל חריף, לימון וכוסברה טרייה קצוצה. לשמחתי, חברתי שאינה מחובבות הכוסברה (פעם שקלתי להחליף אותה בחברה שאוהבת כוסברה אבל אני אוהבת אותה הכי בעולם) השאירה לי את המנה כולה, כך שהעונג כולו היה שלי. הפילה לברק היה עשוי במידה הנכונה - רך ולבן מבפנים וקראנצ'י בחוץ. פשוט הנאה צרופה. לגבי ציפוי התבלינים, הייתי מוכנה לשלם הרבה כדי שיגלו לי מה הסוד, אבל זה שמור עמוק-עמוק אצל השף.

רגע לפני החזרה למציאות שתינו קפה ובחרנו ואת הקינוח האולטימטיבי של המקום - כנאפה ביתית שהגיעה חמה ומתוקה עם סירופ מטרף חושים וטוויסט בדמות תבלין סודי. גם כאן, הסוד שמור אצל השף. מצאנו עצמנו משמיעות קולות הנאה בכל ביס וסיכמנו שלכאן עוד נחזור כדי לבדוק את שאר התפריט.