קפצנו לאזור מודיעין-מכבים-רעות וגילינו שיש בו שלל אפשרויות בילוי קולינריות המתאימות לכל שעה ביום: איטלקית באווירה כפרית; ממלכת הבייגל ממש כמו באמריקה; דיינר לכל המשפחה; וגם שלושה ברים - הכירו את המסעדות, בתי הקפה והברים הכי שווים של האזור
"בשר הסרטנים הנימוח, ביחד עם עשבי התיבול, יוגורט הכבשים שהוזלף מעל ושני הרטבים המצוינים שהגיעו בצד, רוטב טרטר ורוטב עגבניות חריף, יצרו מנה מיוחדת ורעננה...". סנטה רוזה, שפתחה דלתות לאחרונה בנאות אפקה בתל אביב, מביאה את בשורת המטבח הקליפורני לישראל. ליאור פנחסי יצא לגלות מקרוב מהן ההפתעות החבויות בתפריט
"מנה עזת טעם נוספת כבר הצריכה מטוס וירטואלי למקסיקו: קסדייה - טורטייה כפולה במילוי ארבע גבינות, מוקרמת בגבינת פטה ומעוטרת בזיתי קלמטה, בזיליקום ופלפלוני חלפיניו..." גיא סופר-זמרני בלונה פארק של מאכלי רחוב מכל קצוות העולם המרוכז במטבח של פאו וואו שבראשון לציון. נרשמה בקשה לעוד סיבוב על הגלגל הענק
"שני בתור הגיע טירדיטו סלמון במיסו מנגו - נתחים יפים של סלמון, טריים וטעימים, שנחו במיסו מנגו גאוני - אין מה לומר, זו בהחלט יריית פתיחה ראויה ומפנקת..." כרמית אופק מגיעה ללימה ניפו שבשוק הפשפשים ביפו ומגלה יהודי-צרפתי שחבר לשף בריטי גאון, ויחד ביצעו "עלייה" של המטבח הניקיי המשדך בין אוכל פרואני-יפני. קיבוץ גלויות גרסת 2016 שפשוט חובה לטעום!
"חצי כדור של אורז שום שנח בשלווה במרכז הצלחת כשרצועות פילה בקר ברוטב מפולפל מחבקות אותו מכל כיוון - כדי ליהנות ממלוא הטעמים החבויים במנה, כדאי לאכול יחד את האורז עם פילה הבקר, ולתת לטעמים להתמזג בפה..." דן תורן עדיין חולם על הטיול הגדול לטוקיו, אבל את הטעמים, הצבעים והניחוחות של המטבח היפני הוא זכה להכיר ביאקימונו אילת
הרגע בירכנו את הסובבים לשולחן בברכת "שנה טובה ומתוקה" אז כדאי שניישם את זה כבר בארוחה הראשונה של השנה. במיוחד עבורכם ריכזנו את מיטב הקונדיטוריות ורשתות השוקולד בהן תמצאו מבחר עוגות דבש קלאסיות לצד עוגות בטעמים, מאפים מתוקים, עוגיות אישיות ומגוון מוצרי שוקולד שיוסיפו המון מתוק לשולחן
"הניוקי, מלבד ביצוע מדוייק, נצרב קלות משני הצדדים, דבר שהוסיף קראנצ'יות לקוביות הנפלאות. בין לבין פוזרו מעל לרוטב המסקרפונה והפרמזן פרחי ברוקולי ועגבניות..." הלב של פופינה נמצא במטבח הפתוח בו מלהטט השף אוראל קמחי מנות לא שגרתיות, טעמים נועזים ויצירתיות מתפרצת. קרין אביב חזרה עם טעם של עוד מפופינה שבנווה צדק, תל אביב
"לקחנו מקאו פירות ים – אטריות אודון מוקפצות בקארי ירוק וחלב קוקוס, עם שרימפס, קלמארי וברוקולי נגיסים, פטריות שמפיניון, בצל ירוק, בזיליקום וכוסברה, שביחד עם הקארי נותנים למנה טעמים "ירוקים" מאוד, ובשביל הקראנץ' - בוטנים קלויים..." גיא סופר-זמרני מגלה שלא חייב לטוס אלפי קילומטרים בשביל להנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק - ג'פניקה, בפארק המדע ברחובות, היא פינה אסייתית קסומה ומרתקת
יאסו בלב תל אביב. בפיש מרקט השף קובי עבד מחדש את אהבתו לבישולים המתמקדים בנפלאות הים לצד מנות ים תיכוניות מרעננות. המטבח הפתוח לרווחה לעיניי הסועדים מאפשר הצצה לתהליך הבישול של השף וצוותו. המסעדה מעוצבת בסגנון יווני אוריינטלי, בגוונים של כחול-לבן וניתן לסעוד בחלל המרכזי הגדול או בגינה הירוקה והקסומה. ויש גם ארוחה עסקית כשרה ומפנקת - מי מצטרף?
"שדרת צלעות ענקית שהושרתה שבע שעות במרינדה על בסיס טריאקי ואז בילתה עוד כמה שעות במעשנת. התוצאה היא בשר שחום מאוד ורך עד שהוא נפרד מהעצם למגע מזלג..." ריו גרנדה בתל אביב מתהדרת בתפריט בשר משובח, באווירה של דיינר אמריקאי תוסס ובהמון אלכוהול טוב. שפרה צח מצאה את "גן העדן לקרניבורים". אוהבי הבשר - סעו לשם מהר!
"ארוחת בוקר מפנקת שכללה מבחר סלטי ירקות טריים, סלסלת לחמים שיצאו זה הרגע מהתנור, שני אומלטים מלאים בכל טוב לצד צלוחיות אישיות של גבינת שמנת, בולגרית, גוואקמולי, סלט טונה במיונז, גבינה צהובה, גבינת זיתים וממרח חמאת שום..." דן תורן מגלה את ניין ביץ' באילת בבוקר, בצהריים ובשעות הערב המאוחרות - ובכל פעם חיכתה לו שם הפתעה
"התענגנו על רביולי עם תרד וריקוטה - אהבתי את הרביולי שכן צידו האחד לבן והשני ירוק, אין כמו תרד לשמח את לבבי. הרביולי היה טרי וגבעות קטנות של פרזמן עטפו את המנה מה שהפך אותה למפנקת עוד..." כרמית אופק זכתה לצפות בחמה הנושקת לים לצד ארוחה מלאה בטעמים וטקסטורות במסעדת ימית שבכיכר קדומים, יפו העתיקה
"סלט מנגו ירוק עם אטריות אורז, עשבי תיבול, נענע, בזיליקום תאילנדי, בצלי שאלוט מיובשים, שרימפס חלוט ורטבי דגים וצדפות. כל המרכיבים השתלבו נהדר לכדי חריפות טובה שפתחה לנו את כל הצ'אקרות...". עם שמות מנות אקזוטיים, עיצוב המכניס לאווירה, תור המתנה ארוך בכניסה ואוכל שעולה על כל דמיון - וונג היא אכן הדבר הכי חם בעיר הגדולה. ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את הקסם של וונג תל אביב
"כיסונים קשיחים בדיוק במידה הנכונה, במילוי בשר צלעות מעולה שעבר בישול ארוך של ארבע שעות עם ירקות שורש ורוטב בורדולייז: יין בורדו, ציר בקר וחמאה. וכל העונג הזה הוגש עם ברוקולי ופירה קטיפתי...". ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את תפריט הקיץ ב-ARIA, ביסטרו אורבני-עדכני בתל אביב של השף גיא גמזו, וחזר עם כמה תובנות על אוכל ואלכוהול
"מנת הסשימי נחה לה בתוך צלחת ארוכה כשסביבה רוטב סויה עם סילאן, קראנץ' עדשים, קרם חציל, פלפל צ'ילי ושברי אגוזים. הרוטב החמוץ מתוק, יחד עם שברי האגוזים וחתיכות הדג, התפצפצו להם בפה בהנאה. תענוג..." סניף חדש וכשר לבני הדייג באשדוד, מה שגרם לרונן סולומון לצאת להפלגה פרטית לגילוי אוצרות הים של המקום
"סלט אספרגוס טרי שכלל אספרגוס קראנצ'י בליווי רוקט, עגבניות שרי וגבינה כחולה. המנה כוללת שילוב של טעמים עדינים המהווים מנגינת רקע לגבינה הדומיננטית. השילוב ביניהם מאוד מאוזן ומאוד טעים..." מורל טאפס עולמי ויין נפתחה לאחרונה ברחוב הנמל בחיפה, ומביאה רוח חדשה לעיר התחתית. קרין אביב שיחקה בכמה משחקי אוכל טעימים
"על בצק מושלם פוזר בנדיבות הרוטב הסודי של המקום ועליו גבינת מוצרלה בפאלו טרייה ופטריות שנתנו לכל התענוג הזה ארומה פונגית נהדרת. תענוג. נאלצנו לעצור עצמנו בכוח כדי שלא נתמלא..." גיל ח' עמית מגלה את סוד ההצלחה של לה רפובליקה די רונימוטי שבתל אביב: אווירה אורבנית, אוכל מקומי עונתי בהשראה איטלקית, שירות מוקפד וכמובן את ה-ג'רדינו
חג האהבה העברי בפתח, מה שאומר שהגיע זמן לרומנטיקה יחד עם אוכל טוב וכוס יין משובח. גם אם מדובר בדייט ראשון, שהלב פועם בחוזקה מהתרגשות ואי וודאות, או שאתם כבר נשואים שנים והשגרה מכרסמת בכם, אין כמו זמן איכות יחד במסעדה סופר רומנטית. בואו להכיר את המסעדות הרומנטיות של ישראל, ואל תשכחו להזמין מקום מראש
"כריך של סאטיה מורכב מצנימים של לחם טוב, פילה דג ים מטוגן ופריך עם סלט עגבניות וחריפות נעימה. באמת יופי של סנדוויץ' שמסתדר מצוין עם בירה קרה או כוס ערק-אשכוליות..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יונתן שטרנברג מגיע לסאטיה של השף אילן גרוסי
"הפילה היה רך אך בשרני כראוי, קוביות הגבינה שצפו להן בשלווה על הרוטב הוסיפו עניין, והשרימפס חוסלו במהירות. המנה מאוד נדיבה ועשירה, ומשאירה טעם של עוד..." גיא סופר-זמרני צלל אל מעמקי הצדף, מסעדת שף בראשון לציון המתמחה בדגים ופירות ים, וגילה עולם קסום של אוצרות
אם אתם שייכים לאלה שמתרגשים מלראות פילה דניס בצלחת, חולמים בלילות על פורל בקראסט עשבי תיבול, ברבוניות מטוגנות הן נשנוש עבורכם, ואתם גם מקפידים על כשרות - אז הכתבה הזו היא במיוחד בשבילכם. קבלו המלצה על מסעדות דגים כשרות כדי שתמיד יהיה לכם איזה דג בצלחת
הטעמים והניחוחות של רשת לחם בשר מגיעים למרינה של הרצליה, תפריט קיץ מרענן לאריא בניצוחו של השף גיא גמזו, חדש בתל אביב - מיט קיטצ'ן שהיא בשורה משמחת לקרניבורים שומרי הכשרות, בראנץ' שישי במסעדת פיש מרקט ועסקיות חדשות במיט בול שבראשון לציון. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי
"פילה מוסר שלם במשקל 200 גרם, עשוי על הפלנצ'ה, טובל ברוטב לימוני על בסיס נענע קצוצה, גינג'ר, שמן זית ופיסות לימון ומוגש על פירה. ככה אני הכי אוהבת את הדג שלי. מינימליסטי, מדוייק וטעים ביותר..." שפרה צח במשחקי ים-יבשה בחצר גולדמן, המשיקה בימים אלו תפריט קייצי חדש על רקע הנוף הקסום של חוף הים המרהיב של יפו
"האם להתחיל עם מאקי ספייס טונה או לבחור קודם את הנאצ'וס לצד גבינה מותכת ומטבלים מקסיקניים או בכלל כדאי לטעום קודם את לחמניות השמרים האסייתיות המאודות במילוי שפונדרה המוגשות ברוטב איולי ופלפל צ'יפוטלי..." דן תורן מגיע עם חברים ל-5th Avenue באילת לחוויה שכולה אוכל, אלכוהול, מוזיקה, אסתטיות ושיק ניו יורקי סוחף
במרחק נסיעה קצר מתל אביב, תמצאו סצנה קולינרית חיה, תוססת ומיוחדת השוכנת בלב שדות ירוקים, מול הים הכחול הפסטורלי או בתוך מרכזי הערים. נופי השרון מעוררי תיאבון - כך שלנו נותר לרכז במקום אחד את כל המידע על מסעדות מומלצות בשרון