יאסו בלב תל אביב. בפיש מרקט השף קובי עבד מחדש את אהבתו לבישולים המתמקדים בנפלאות הים לצד מנות ים תיכוניות מרעננות. המטבח הפתוח לרווחה לעיניי הסועדים מאפשר הצצה לתהליך הבישול של השף וצוותו. המסעדה מעוצבת בסגנון יווני אוריינטלי, בגוונים של כחול-לבן וניתן לסעוד בחלל המרכזי הגדול או בגינה הירוקה והקסומה. ויש גם ארוחה עסקית כשרה ומפנקת - מי מצטרף?
"שדרת צלעות ענקית שהושרתה שבע שעות במרינדה על בסיס טריאקי ואז בילתה עוד כמה שעות במעשנת. התוצאה היא בשר שחום מאוד ורך עד שהוא נפרד מהעצם למגע מזלג..." ריו גרנדה בתל אביב מתהדרת בתפריט בשר משובח, באווירה של דיינר אמריקאי תוסס ובהמון אלכוהול טוב. שפרה צח מצאה את "גן העדן לקרניבורים". אוהבי הבשר - סעו לשם מהר!
"ארוחת בוקר מפנקת שכללה מבחר סלטי ירקות טריים, סלסלת לחמים שיצאו זה הרגע מהתנור, שני אומלטים מלאים בכל טוב לצד צלוחיות אישיות של גבינת שמנת, בולגרית, גוואקמולי, סלט טונה במיונז, גבינה צהובה, גבינת זיתים וממרח חמאת שום..." דן תורן מגלה את ניין ביץ' באילת בבוקר, בצהריים ובשעות הערב המאוחרות - ובכל פעם חיכתה לו שם הפתעה
"התענגנו על רביולי עם תרד וריקוטה - אהבתי את הרביולי שכן צידו האחד לבן והשני ירוק, אין כמו תרד לשמח את לבבי. הרביולי היה טרי וגבעות קטנות של פרזמן עטפו את המנה מה שהפך אותה למפנקת עוד..." כרמית אופק זכתה לצפות בחמה הנושקת לים לצד ארוחה מלאה בטעמים וטקסטורות במסעדת ימית שבכיכר קדומים, יפו העתיקה
"סלט מנגו ירוק עם אטריות אורז, עשבי תיבול, נענע, בזיליקום תאילנדי, בצלי שאלוט מיובשים, שרימפס חלוט ורטבי דגים וצדפות. כל המרכיבים השתלבו נהדר לכדי חריפות טובה שפתחה לנו את כל הצ'אקרות...". עם שמות מנות אקזוטיים, עיצוב המכניס לאווירה, תור המתנה ארוך בכניסה ואוכל שעולה על כל דמיון - וונג היא אכן הדבר הכי חם בעיר הגדולה. ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את הקסם של וונג תל אביב
"כיסונים קשיחים בדיוק במידה הנכונה, במילוי בשר צלעות מעולה שעבר בישול ארוך של ארבע שעות עם ירקות שורש ורוטב בורדולייז: יין בורדו, ציר בקר וחמאה. וכל העונג הזה הוגש עם ברוקולי ופירה קטיפתי...". ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את תפריט הקיץ ב-ARIA, ביסטרו אורבני-עדכני בתל אביב של השף גיא גמזו, וחזר עם כמה תובנות על אוכל ואלכוהול
"מנת הסשימי נחה לה בתוך צלחת ארוכה כשסביבה רוטב סויה עם סילאן, קראנץ' עדשים, קרם חציל, פלפל צ'ילי ושברי אגוזים. הרוטב החמוץ מתוק, יחד עם שברי האגוזים וחתיכות הדג, התפצפצו להם בפה בהנאה. תענוג..." סניף חדש וכשר לבני הדייג באשדוד, מה שגרם לרונן סולומון לצאת להפלגה פרטית לגילוי אוצרות הים של המקום
"סלט אספרגוס טרי שכלל אספרגוס קראנצ'י בליווי רוקט, עגבניות שרי וגבינה כחולה. המנה כוללת שילוב של טעמים עדינים המהווים מנגינת רקע לגבינה הדומיננטית. השילוב ביניהם מאוד מאוזן ומאוד טעים..." מורל טאפס עולמי ויין נפתחה לאחרונה ברחוב הנמל בחיפה, ומביאה רוח חדשה לעיר התחתית. קרין אביב שיחקה בכמה משחקי אוכל טעימים
"על בצק מושלם פוזר בנדיבות הרוטב הסודי של המקום ועליו גבינת מוצרלה בפאלו טרייה ופטריות שנתנו לכל התענוג הזה ארומה פונגית נהדרת. תענוג. נאלצנו לעצור עצמנו בכוח כדי שלא נתמלא..." גיל ח' עמית מגלה את סוד ההצלחה של לה רפובליקה די רונימוטי שבתל אביב: אווירה אורבנית, אוכל מקומי עונתי בהשראה איטלקית, שירות מוקפד וכמובן את ה-ג'רדינו
חג האהבה העברי בפתח, מה שאומר שהגיע זמן לרומנטיקה יחד עם אוכל טוב וכוס יין משובח. גם אם מדובר בדייט ראשון, שהלב פועם בחוזקה מהתרגשות ואי וודאות, או שאתם כבר נשואים שנים והשגרה מכרסמת בכם, אין כמו זמן איכות יחד במסעדה סופר רומנטית. בואו להכיר את המסעדות הרומנטיות של ישראל, ואל תשכחו להזמין מקום מראש
"כריך של סאטיה מורכב מצנימים של לחם טוב, פילה דג ים מטוגן ופריך עם סלט עגבניות וחריפות נעימה. באמת יופי של סנדוויץ' שמסתדר מצוין עם בירה קרה או כוס ערק-אשכוליות..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יונתן שטרנברג מגיע לסאטיה של השף אילן גרוסי
"הפילה היה רך אך בשרני כראוי, קוביות הגבינה שצפו להן בשלווה על הרוטב הוסיפו עניין, והשרימפס חוסלו במהירות. המנה מאוד נדיבה ועשירה, ומשאירה טעם של עוד..." גיא סופר-זמרני צלל אל מעמקי הצדף, מסעדת שף בראשון לציון המתמחה בדגים ופירות ים, וגילה עולם קסום של אוצרות
אם אתם שייכים לאלה שמתרגשים מלראות פילה דניס בצלחת, חולמים בלילות על פורל בקראסט עשבי תיבול, ברבוניות מטוגנות הן נשנוש עבורכם, ואתם גם מקפידים על כשרות - אז הכתבה הזו היא במיוחד בשבילכם. קבלו המלצה על מסעדות דגים כשרות כדי שתמיד יהיה לכם איזה דג בצלחת
הטעמים והניחוחות של רשת לחם בשר מגיעים למרינה של הרצליה, תפריט קיץ מרענן לאריא בניצוחו של השף גיא גמזו, חדש בתל אביב - מיט קיטצ'ן שהיא בשורה משמחת לקרניבורים שומרי הכשרות, בראנץ' שישי במסעדת פיש מרקט ועסקיות חדשות במיט בול שבראשון לציון. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי
"פילה מוסר שלם במשקל 200 גרם, עשוי על הפלנצ'ה, טובל ברוטב לימוני על בסיס נענע קצוצה, גינג'ר, שמן זית ופיסות לימון ומוגש על פירה. ככה אני הכי אוהבת את הדג שלי. מינימליסטי, מדוייק וטעים ביותר..." שפרה צח במשחקי ים-יבשה בחצר גולדמן, המשיקה בימים אלו תפריט קייצי חדש על רקע הנוף הקסום של חוף הים המרהיב של יפו
"האם להתחיל עם מאקי ספייס טונה או לבחור קודם את הנאצ'וס לצד גבינה מותכת ומטבלים מקסיקניים או בכלל כדאי לטעום קודם את לחמניות השמרים האסייתיות המאודות במילוי שפונדרה המוגשות ברוטב איולי ופלפל צ'יפוטלי..." דן תורן מגיע עם חברים ל-5th Avenue באילת לחוויה שכולה אוכל, אלכוהול, מוזיקה, אסתטיות ושיק ניו יורקי סוחף
במרחק נסיעה קצר מתל אביב, תמצאו סצנה קולינרית חיה, תוססת ומיוחדת השוכנת בלב שדות ירוקים, מול הים הכחול הפסטורלי או בתוך מרכזי הערים. נופי השרון מעוררי תיאבון - כך שלנו נותר לרכז במקום אחד את כל המידע על מסעדות מומלצות בשרון
בשנים האחרונות הסצנה הקולינרית באזור הקריות שוקקת חיים, עצמאית ומלאת ייחודיות, כך שתמצאו בה לא מעט מסעדות שף ששמן יצא למרחקים לצד מסעדות המתמחות במטבחים שונים מרחבי העולם. במיוחד בשבילכם, ריכזנו את כל המידע על מסעדות מומלצות בקריות - בהחלט שווה קפיצה לצפון. לגזור ולשמור!
"הדג מגיע לאחר השרייה בליים וטקילה ושודך לאבוקדו, עגבניות שרי, בצל ירוק, פלפל חלפיניו וכוסברה. עם מנה כזאת להתחלה, לא יכולנו לבקש יותר..." קרין אביב חוזרת למקסיקנה בתל אביב, ומרגישה הכי קרוב לחופשה חלומית במקסיקו הכוללת רביצה על החוף, מול ים כחול, עם כוס טקילה ביד ואוכל מקסיקני המסעיר את כל החושים. מי מצטרף אליה?
"סלט עשיר של מלפפונים, פלפלים, עלי בייבי, פטריות טריות, כרישה מטוגנת, גרעינים קלויים ומעל הכל פרוסות גבינת חלומי ועגבניות שרי צלויות בגריל ברוטב ויניגרט עדין. שילוב טוב מאוד של טעמים ומרקמים..." יונתן שטרנברג בזמן איכות עם אמא בשושקפה, בית קפה אינטימי וכשר בשכונת רחביה בירושלים, המציע מנות בהשראת המטבח הישראלי והים תיכוני עם נגיעות צרפתיות
גריל בר מציעה חוויה המשלבת בין עיצוב יפהפה ומושקע, תפריט בשרים ישראלי, ניחוחות של אוכל ביתי עשיר, בקבוקי יין בגומחות הקירות והכל עטוף באווירה חמימה ומזמינה. בטיול או בפגישות עבודה בירושלים? כדאי לכם להיכנס לגריל בר ולהכיר את הארוחות העסקיות המוגשות במקום
"ספינת הדגל של הראשונות, סלט ארטישוק, סלק וגבינת סנט מור. מנה נהדרת שבאה טוב עם כל משקה. הארטישוק היה בשרני וחמצמץ, והשתלב נפלא עם הסנט מור הדומיננטית והסלק הצלוי המתקתק...". חגיגות משחקי היורו לא פוסחות על ליאור פנחסי, ש"אורז" חבר ומגיע לנישה 166 בתל אביב. אז אוכלים או רואים את המשחק?
"כופתאות תפוח אדמה במילוי גבינת פניר, צ'ילי וגראם מסאלה, והכל עטוף ברוטב עגבניות חמצמץ. הכופתאות נראות תמימות למראה, אך ברגע שבוצעים אותן מתגלה המילוי המיוחד במלוא תפארתו..." רוני חזן יצא למסע מרתק בחמש מדינות במזרח הרחוק והכל בין כותלי מסעדת מינה טומיי שבמרכז קסטרא בחיפה. נרשמה התחייבות לביקור נוסף
ישראל היא אומנם מדינה קטנה אך עם אהבה גדולה לבשר כך שתמצאו בה לא מעט מסעדות בשר משובחות המושכות אליהן קרניבורים מכל רחבי הארץ. אז היכן ניתן להתענג מסטייק אנטרקוט עסיסי? איפה מגישים נתחי פורטרהאוס במשקל מעל לקילו? והיכן מומלץ להזמין פילה, סינטה, פריים ריב ונתחי בלאק אנגוס. במיוחד בשבילכם, ריכזנו רשימה של מסעדות בשר מומלצות. לגזור ולשמור!
"פיתה עבה חתוכה לרבעים, ממולאת בבשר טלה מתובל בעדינות עם זיתים סורים בצד. טעם הטלה מעיד על איכותו, ועם טחינה ולימון כבוש שבהם ניתן לטבול את הפיתה נוצר נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול..." גיא סופר-זמרני מגלה את לאו באשדוד, מסעדת שף וטאפאס בר חדשה המשלבת בין קולינריה משובחת, מוזיקה טובה ואווירה מנצחת