"כדי לספק את הסקרנות הזמנו גם מנה מקסיקנית - טאקו ממולא עוף וירקות בתיבול מקסיקני וחלפיניו. איזה מזל שלא ויתרנו, זו היתה מנה שעשתה כבוד למטבח המקסיקני ונתנה את ה"עוקץ" המפתיע לארוחה הזו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת את בן הזוג למיט - מקדש הבשר של חיפה, ומגלה כמה תובנות מעניינות על בשר, ועל כל מה שקורה מסביבו
"ילדים זה שמחה" זה נכון, אך באינטנסיביות החיים החלטנו בן זוגי ואני לקחת פסק זמן מהכנת ארוחת הערב, הפקדנו את התפקיד בידי הסבתא ויצאנו למיט חיפה בשם הבשר.
מיט נעים להכיר
מיט היא מסעדת בשר שעושה כבוד למה שגרגרנים כמונו הכי אוהבים, בשר. היא ממוקמת ברחוב מרכזי בכרמל, כזה שמאפשר הגעה נוחה (והסדר חניה! ממש לא מובן מאליו). מבנה המסעדה מתפאר בחלל אבן גדול וחצר מקורה ויפה. שם, בין כתלי האבן מטפלים בבשר באהבה: מיישנים, מעשנים, מתבלים ומוציאים לסועדים המרוצים שמבטים מדושנים מעונג בשרי משתקפים מעיניהם. האווירה הכפרית, החמה והנעימה מושכת את אוהבי הבשר אך לא רק, שבאים לארוחת ערב רומנטית, עסקית או חוגגים אירוע משמח. בצהריים יש ארוחות עסקיות משתלמות מאד, החל מ-49 ₪ למנה עיקרית, תוספת ושתייה. ניתן לחגוג במקום אירועים עד 130 איש ולהזמין משלוחים אם מתחשק לכם להתפנק בבית. וכך, בעודנו יושבים וסועדים, המון התרחשויות וחגיגות סביבנו: יום הולדת לסבתא, מסיבת רווקות לחברה שמתחתנת וממש מאחורינו ארוחת עסקים עם אורחים מחו"ל שאנגלית בריטית כבדה מתנגנת מפיהם. החלל הגדול מאפשר חגיגות לצד ארוחה שקטה ורומנטית והכי חשוב שיהיה רק בשמחות!
אז מה נאכל?
התפריט של מיט חובק בתוכו המון אפשרויות. מנות ראשונות, סלטים, תפריט מקסיקני, תפריט דגים, עיקריות וכמובן קינוחים. צללנו לתפריט והתקשינו להחליט. במקרה הזה החלטנו לשים את קיבתנו בידי המלצרית החביבה, שגילתה בקיאות והמליצה לנו על מנות שהתבררו כלא פחות ממצוינות. פתחנו עם לחם הבית שהוגש חם וטרי בליווי שני מטבלים על בסיס חרדל, פטריות ממולאות בגבינת שמנת ושקדים מוקרם ברוטב שמנת ובקרפצ'יו סינטה מעולה מלווה בעלי רוקט וגבינת פרמזן. המנות היו קלילות, נדיבות והתאימו מאוד לסגנון שאנו אוהבים, ובכלל, כל מנה ניראת כאילו יצאה זה עתה ממגזין אוכל.
יין ישמח לבב אנוש, ובשר משמח קיבה
תפריט היין העשיר הקיים במסעדה מגיע מחמישה יקבים מובילים בארץ. מיט מציעה מידי פעם גם יינות מיקבי בוטיק מקומיים, כך שמובטחת חוויה אלכוהולית משובחת לצד המנות המענגות. במיט החליטו להנגיש את היין לסועדים ולכן המחירים הוגנים מאד. אנחנו בחרנו ביין אדום שירז מיקב הבוטיק הר אודם שהשתלב בצורה הרמונית עם המנות שסעדנו.
אז לשם הבשר באנו ומהתפריט המקסיקני הסתקרנו. פתרנו בקלות את הדילמה. אני הזמנתי פילה עגל שהוגש על פירה שורשים ולווה בירקות מהגריל. בן זוגי הזמין אנטריקוט רמת הגולן מיושן עד העצם – נתח יפהפה שהוגש על פלנצ'ה לוהטת בליווי צלילים של גחלים רוחשות. כדי לספק את הסקרנות הזמנו גם מנה מקסיקנית - טאקו ממולא עוף וירקות בתיבול מקסיקני וחלפיניו. איזה מזל שלא ויתרנו! זו היתה מנה שעשתה כבוד למטבח המקסיקני ונתנה את ה"עוקץ" המפתיע לארוחה הזו. על איכות הבשר לא יכולנו להתווכח, הבשר טופל היטב ונעשה בדיוק במידה שביקשנו. בכל נגיסה החלפנו מבטים של עונג וידענו שהמסעדה הזו היא תחילתה של ידידות מופלאה.
לקינוחים תמיד יש מקום
אני לא אשקר. על הקינוח כמעט ויתרנו כי היינו מלאים עד אפס מקום. כשבן הזוג שלי ביקש קפה אספרסו נשברתי והזמנתי לנו עוגת גבינה אפויה בציפוי קרם וניל עדין. העוגה היתה מושלמת, רכה, נימוחה, נמסה בפה כמו צמר גפן מתוק-חמצמץ. על העוגה נמזג רוטב פירות יער אדום ובסיסה היה מצע של פירורי עוגיות חמאה שהוסיפו קראנץ' מעניין. תוך דקות ספורות לא נשאר זכר לעוגה ובחיוך הדדי הבנו שהקינוח היה מתבקש.
אז תרשמו - מיט חיפה, מסעדת בשר (אבל לא רק) מעולה. חוויה של עונג צרוף לנו, מתברר שגם לסבתא שבילתה ערב נעים עם הנכדים.
-
מיט - מקדש הבשר של חיפה
-
-
מיט - עושר של טעמים בכל מנה
-
מטפלים בבשר עם המון אהבה