Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> גראונד קפה קרית אונו

גראונד קפה קרית אונו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הלביבות שלי כוללת שלוש לביבות שמנמנות-שחומות שכל אחת מהן נחה, בקונטרסט צבעוני, על עיגול לבן של רוטב שמנת-חזרת שמוסיף עוד טוויסט למשחקי הניגודים של חם-קר פריך-חלקלק..." שפרה צח מגיעה לגראונד קפה קרית אונו, ומוצאת מקום "שכונתי" כזה שכולם נפגשים בו, עם תפריט המתחיל בנשנושים ומסתיים הארוחה של ממש

בזמן שכולם פה התעסקו שבוע שעבר עם הביקור של טראמפ, אני הייתי עסוקה בביקור אחר לחלוטין, ואם תשאלו אותי באופן אישי – לא פחות חשוב. הבת הטבעונית שלי, שמאז החלה בלימודי הביולוגיה עזבה את הבית לטובת דירת סטודנטים בצפון, הגיעה באמצע השבוע באופן בלתי צפוי. ומאחר שלא תכננתי – לא הכנתי, והמקרר נותר חף מכל המאכלים האהובים עליה. בספונטניות החלטנו להפוך את הלימון ללימונענע ולפרגן לעצמנו ארוחה בחוץ. עכשיו רק נשאר לחשוב איפה.

הדרישות שלה היו ברורות: שיהיה מספיק קרוב כדי לא לבזבז זמן על נסיעה ממושכת, אבל לא בתל-אביב כי היא לא אוהבת אותה, ועם תפריט מספיק ידידותי גם בשבילה. "גראונד קפה" בקריית אונו הסמוכה סיפק את התשובה – גם קרוב, גם "שכונתי" במידה וגם עם תפריט שבכל אחד מסעיפיו יש לפחות מנה טבעונית אחת. המשפט האחרון ראוי לציון מיוחד לנוכח העובדה ש'הגראונד' מתפקד כקפה-בר-מסעדה, מה שאומר שגם ככה התפריט שלו מתפרש על מגוון רחב, החל מכריכים, דרך סלטים, פיצות ופסטות, ועד למנות בשריות, כמו שניצל, המבורגר, עוף בגריל או קדרת בקר. כל זה במחירים נוחים של כ-30 ש"ח לראשונות ו-40-50 ש"ח לעיקריות למיניהן.

ה'גראונד' - כאן נפגשים כולם


ניכר שהמקום חביב על תושבי האיזור ומהווה נקודת מפגש שאליה מגיעים כו-לם: זוגות ומשפחות, תיכוניסטים אחרי הבגרות במתמטיקה וקבוצת חברות שחוגגות יום הולדת. יש כאלה שמסתפקים בנשנוש על כוס קפה או בירה, ויש שפותחים שולחן של ממש. אני והטבעונית בהחלט בעניין של אוכל. מהאגף המכונה "נשנושים" אנחנו מזמינות לביבות זוקיני בריקוטה ועשבי תיבול בשבילי וכרובית בתנור בשבילה. פרחי הכרובית עברו אפיה קצרה שהותירה אותם פריכים ונגיסים, והם מוגשים על מצע טחינה ומעוטרים בעדשים שחורות וצ'ילי. מנת הלביבות שלי כוללת שלוש לביבות שמנמנות-שחומות שכל אחת מהן נחה, בקונטרסט צבעוני, על עיגול לבן של רוטב שמנת-חזרת שמוסיף עוד טוויסט למשחקי הניגודים של חם-קר פריך-חלקלק.

סלט בריא והמבורגר מקורי


העיקרית כבר גורמת לה להתלבטות של ממש. ככה זה כשמקום הוא באמת "ויגן פרנדלי" ולא רק על יד. יש כריך מלחמניה טבעונית עם חביתת עדשים עם חומוס וירקות; יש פסטה פרימוורה עם זוקיני, ברוקולי, כרישה, קלמטה, תרד ושרי ברוטב פסטו, יש תבשיל עדשים חם ברוטב טחינה סילאן עם בטטה, סלק, בצל קלוי, בורגול, אדממה, עלי תרד ופטרוזיליה, ועוד כמה אופציות. בסופו של דבר היא מתבייתת על "סלט בריאות" - תערובת חסות עם קינואה, עדשים שחורות, קוביות בטטה, בצל ירוק, אגוזים וחמוציות, שמתחברים למנה מזינה ומשביעה. לי, לעומת זאת, אין שום התלבטויות. ההמבורגרים שזורמים מהמטבח לשולחנות לאורך כל הערב משכנעים אותי שזה הכיוון הנכון. אפשר לקבל אותם עם תוספות כמו ביצת עין, פטריות או בצל, אבל בנוסף ב'גראונד' גם עשו חסד עם אנשים כמוני, שהלחמניה מבחינתם היא עטיפה מיותרת. מנת הדגל כאן היא המבורגר נקי, עשוי ברוטב יין ופטריות ומוגש עם פירה שסופג גם הוא את הרוטב הטעים. טראמפ אולי היה רואה בזה חילול הקודש של האייקון האמריקאי, אבל עבורי זה שדרוג מבורך לקציצה המוכרת.

בקינוח אנחנו מתאחדות באהבה שלנו למאפי פירות – פאי אגסים עם בסיס פריך-חמאתי, אגסים מקורמלים מעליו ותלולית קצפת לצידו. הפוך קטן בשבילי וחליטה בשבילה, והיא כמעט בשלה לחזור שוב ללימודים, עד הביקור הבא.