לקראת החג הכי לבן של השנה, ריכזנו עבורכם רשימה של קונדיטוריות מומלצות המציעות מגוון עשיר של עוגות, קישים, מגשי אירוח, מאפים וקינוחים שיוסיפו המון צבע, טעם וחן לשולחן. חג שבועות שמח!
"השצ׳אמאדי, קדרת עגל ברכז שזיפים בתיבול גרוזיני, היא בדיוק מה שקדרה אמורה להיות, עטופה בחום ואהבה של שזיפים שנקטפו במטע אי שם למרגלות ההרים המרהיבים של גיאורגיה, והיא מוגשת עם תוספת של אורז..." עמרי שמילוביץ מגלה בראצ'ה תל אביב את הטעמים, הניחוחות והשמחה של המטבח הגיאורגי.
האביב כבר כאן, הכל פורח מסביב ומזג האוויר פשוט מושלם לארוחת בראנץ' זוגית מפנקת או ביחד עם חברים. במיוחד בשבילכם ריכזנו המלצות על ארוחות בראנץ' מומלצות מצפון הארץ ועד דרומה. אז את מי אתם מזמינים לבראנץ'?
"בימים אלו עושים כאן הרצה למנה המיועדת לקרניבורים מתקדמים – סטייק טי-בון במשקל 450 גרם. הטי-בון הוא נתח על העצם שמשלב שני סוגי בשר, כל אחד ומרקמו האופייני. בצד אחד הפילה הרך יותר, ומהצד השני הסינטה, יותר מוצקה ובשרנית..." שפרה צח מצאה את המקום שמציע את הארוחה הכי ישראלית שיש - מדזו הרצליה פיתוח
"כדי לספק את הסקרנות הזמנו גם מנה מקסיקנית - טאקו ממולא עוף וירקות בתיבול מקסיקני וחלפיניו. איזה מזל שלא ויתרנו, זו היתה מנה שעשתה כבוד למטבח המקסיקני ונתנה את ה"עוקץ" המפתיע לארוחה הזו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת את בן הזוג למיט - מקדש הבשר של חיפה, ומגלה כמה תובנות מעניינות על בשר, ועל כל מה שקורה מסביבו
"הניוקי היו גדולים במיוחד ונימוחים להפליא, והיו מצוינים בפני עצמם וגם בליווי רוטב השמנת, הפטריות והערמונים, שהעניקו טעם עמוק, מעודן ומלטף. ניוקי עשיר ומענג, שעטף את הפה בטעם של עוד...". ליאור פנחסי מגיע לפיאצה תל אביב ומגלה מקום המציע אווירה כפרית-ביתית בלב העיר הגדולה, אוכל איטלקי טוב המתכתב עם רומא וקינוח אחד שפשוט אסור לפספס!
"אנחנו הלכנו על טי-בון זוגי, כזה שמצידו האחד של העצם תמצאו בשר סינטה ומן הצד השני פילה. היה שקט בשולחן, היינו ממוקדים רק בטי-בון שהונח זה הרגע לפנינו, והוא היה פשוט מושלם..." השבוע ממש התחשק ליונתן שטרנברג איזה סטייק עסיסי וטוב אז הוא הגיע לאחת ממסעדות הבשר הכי מומלצות בארץ - מו ומו ברחובות
"פילה דניס צרוב עם ירק עונתי ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני ועירית קצוצה. נתחי הדג היו עדינים בטעמם וספגו את רוטב הלימון הרענן. זוהי מנה קלילה וקיצית עד מאוד שהוגשה לצד פסטה טרייה מופלאה..." כרמית אופק מגיעה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב ומתמוגגת מחוויה איטלקית צבעונית, טעימה, סוחפת ומלאת ניחוחות
"וכקונטרה לעדינות של הלברק, הצלחת השניה מציעה לנו את המוצקות והנוכחות של פילה לוקוס 350 גרם עשוי בתנור בתיבול מינימליסטי של שמן זית, לימון, שום ורוזמרין ולצידו פירה חמאתי וטעים..." שפרה צח ובן הזוג נשאבו אל תוך עולם הים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב
עכשיו כשהאביב ממש כבר כאן, זו ההזדמנות שלכם לטייל קצת בארץ עם המשפחה והחברים ולראות טבע בגוונים של צהוב. ריכזנו במיוחד עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות בדרום המציעות שפע של טעמים מרתקים וניחוחות ממגנטים, כדי שאף אחד לא יישאר רעב
יום הולדת לסבתא, העלאה בדרגה, השקת תינוק חדש או ערב גיבוש עם החבר'ה מהעבודה – חגיגות מיוחדות דורשות חדר פרטי במסעדה. במיוחד בשבילכם ריכזנו כמה המלצות על מסעדות עם חדר פרטי כדי שתדעו איפה כדאי לחגוג - אל תשכחו לשמור את הלינק לכתבה!
"את אגף הצמחונות ייצגו פטריות שלמות מטוגנות בטמפורה פריכה עם רוטב איולי-פסטו, את הדגים – פתיח אלגנטי של טרטר סלמון בוויניגרט יוזו ועשבי תיבול ולצידו מטבל אבוקדו עדין..." החגיגה עוד חודשיים אך את ההכנות מתחילים כבר עכשיו - שפרה צח יצאה לבדוק מקרוב את תפריט האירועים של מיתוס תל אביב. כעת רק נותר לה לקנות את השמלה
חופשת הפסח מזמנת לנו שלל אטרקציות, בילויים וטיולים בחיק הטבע יחד עם בני המשפחה והחברים. לשומרי הכשרות שבינינו, תשמחו לבטח לגלות שלא מעט מסעדות מירקו והכשירו את המטבח, כך שתוכלו לאכול בהן ללא חשש. ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות כשרות לפסח. חג שמח!
"הטורטליני כאמור מוכן במקום בעבודת יד, והבצק שלו עירסל בעדינות את מלית הערמונים המתקתקה. רוטב השמנת לא היה כבד מדי ולא האפיל על יתר הטעמים, אלא עטף כמו ענן את כיסוני הטורטליני..." טל יונאי שרייר חשבה שכבר אי אפשר להפתיע אותה בכל הנוגע לאוכל איטלקי, אבל אז היא הגיעה לבליסימו בפרדסיה. נרשמה התאהבות ממבט ראשון
"שתי פרוסות מפולטות של דג – במקרה זה סי באס, שבשרו הלבן ממש נמס בפה, והוא מקבל בשמחה מילוי ארומטי של ירקות שורש קצוצים, טובל ברוטב שמנת קטיפתי..." שפרה צח מגלה את הקסם של קלואליס רמת גן: יוקרתית בקו אלגנטי, ויטרינה המציגה לראווה את שוכני הים, היצע יינות מרשים ומנות המלאות ביצירתיות של השף ויקטור גלוגר. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"שרימפס מוקפץ בחמאת עגבניות שרי ויין, יחד עם חרדל ד'יזון ואגוזי מלך. טעמים דומיננטיים שהצליחו להשתלב יחד בצורה מאוזנת למנה עדינה מאוד..." קרין אביב יצאה להכיר מקרוב את צ'יז בר אוכל, התוספת המרעננת החדשה לעיר התחתית של חיפה, המעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי עם פרשנות ישראלית
"הלזניה בולונז שהגיעה במנה גדולה ונדיבה, הייתה עשויה מאותם דפי פסטה ירוקים כמו הפטוצ'יני תרד. השדרוג הזה הפך את הלזניה למענגת במיוחד. שכבות בשר הבקר העסיסי שהתבשל בבישול ארוך, ביחד עם רוטב העגבניות ורוטב הבשמל...". ליאור פנחסי שוב נשבה בקסמיה של קפה איטליה תל אביב: מנות איטלקיות בביצוע מושלם, עיצוב מרשים ואווירה שמחה וצוהלת
"במנת הטרטר שם המשחק הוא הפתעה. על הצלחת מונח מעין כדור, עטוף רצועות מנגו בצהוב-כתום. רק עם החיתוך מתגלה הטרטר - דג אריצ'ולה נא קצוץ עם עשבי תיבול..." שפרה צח "עלתה" על סוד ההצלחה של טורקיז תל אביב: מיקום מושלם עם נוף לים הכחול, תפריט שלא מפסיק להפתיע ולהתחדש כבר עשרים שנה ושירות מוקפד
מתכננים נסיעה לצפון? בין אם אתם בוחרים לטייל באזור הכנרת, העמקים והגלבוע או להגיע עד לגליל העליון, מומלץ שתכירו אלו מסעדות ישמחו לארח אתכם לארוחה כפרית מפנקת או כזו בטעם גלילי סוחף, מי שוכנת בין שבילי קיבוצים ומי בלב הטבע הירוק. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות מומלצות בצפון שיעניקו לטיול שלכם טעם טוב
"המשכנו עם סלט עשבי תיבול מעקצץ ונפלא שחבק בתוכו כמות נדיבה של מיץ לימון ואגוזי קשיו. זה אולי נשנע פשוט, אבל הדיוק בכמויות ובשילובים עושה אותו לכזה שונה ומיוחד..." אורלי פרש-אזולאי הגיעה לארוחה באלמרסא שבנמל עכו, אכלה סלט קלמרי, התמוגגה מפילה לברק בקראסט תבלינים וקינחה בכנאפה ביתית נדירה
החום המעיק של הקיץ והלחות הבלתי נסבלת לאט לאט נעלמים להם, ורוח סתווית שמגיעה מהים, בלווי רחשי הגלים הנשברים על המזח, עושה טוב לפנים ובעיקר לנפש. כל שנותר זה לקחת את האנשים שאנחנו אוהבים ולפנק אותם בארוחה במסעדות עם נוף לים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"פפרדלה סלמון מיזגה בין פילה סלמון בתנור העטוף בחמאת עשבי תיבול לפסטה רחבה ירוקה בזכות מרכיב התרד. הרוטב היה על בסיס יין לבן ושמנת לצד שלל ירקות ירוקים..." רפאלו בחיפה עוטפת באהבה את כל המכורים לז'אנר האיטלקי ומציעה תפריט מסורתי בשילוב עם נגיעות עכשוויות. קרין אביב מרגישה כמו במסעדה כפרית בלב טוסקנה
אילת, עיר הנופש והבילויים, מציעה למבקרים בה היצע רחב של סגנונות קולינריים, החל ממסעדות גורמה, דרך מסעדות המתמחות בנפלאות הים או בבשרים משובחים, מסעדות אסיאתיות, אמריקאיות, כשרות ועד למסעדות עממיות. במיוחד בשבילכם, ריכזנו המלצות על מסעדות באילת
"השרימפס עצמם היו עסיסיים ורכים, עטופים בתוך רוטב עשיר של שמנת, פרמזן, נענע, עגבניות שרי וגרידת לימון. צריך יד מאוד מיומנת בכדי להכין רוטב שמנת שלא יכביד על המנה ויטשטש את הטעמים..." סוהו בראשון לציון מצליחה כבר שנים להיות מותג קולינרי מוביל בארץ. טל יונאי שרייר יצאה לפצח מהו קוד ההצלחה של המקום
"פרוסות הגבינה המושחמות-חמימות מונחות על מצע לבנה-צאן חמצמץ, וכל הלבן-לבן הזה מעוטר בכתום של קרם פלפלים קלויים, אדום של עגבניות שרי וירוק של עלעלים טריים..." שפרה צח מגיעה לפיש מרקט בתל אביב ומגלה מקום יפהפה בצבעי כחול ים ולבן של חופש, תפריט חלבי-כשר המתמחה בדגים ומוזיקה יוונית סוחפת.