את הארוחה פתחנו בקוקטיילים חגיגיים שהתלוו למנות הראשונות שזרמו לשולחננו ללא הפסקה: חציל קלוי בטחינה לימונית עם נגיעות עריסה; פטה כבד עוף מלווה בריבת בצל, ריבת עגבניות שרי וטוסטונים; רביולי בטטה ( 5 כיסונים גדולים של רביולי שהונחו באופן אסתטי על צלחת וטבלו ברוטב שמנת, יין לבן ועירית) ועוד''. קרן ויזנר מדווחת מסופשבוע מופלא בעיר הקודש...
''למנת הביניים אנחנו מאחדים כוחות לטובת רביולי פורטבלו. אוי, הרביולי! שם צנוע שמסתיר מאחוריו מנה מדהימה של רביולי גדולים, במילוי פטריות פורטבלו ושמפיניון עם חצילים וקצ'קבל, ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות כמהין, יחד עם בצלצלי שאלוט מזוגגים. אותו עיקרון של עושר מרכיבים וטעמים שמפתיע ומענג את החיך עם כל ביס, חוזר גם בעיקריות: פילה הבקר שלו ופילה הלוקוס שלי...''. שפרה צח ביקרה ב''מקום בלב'' והתמוגגה
אחת המסעדות האיטלקיות האהובות בפתח תקווה היא קפה רומא. בעלי המסעדה לא נתנו להצלחה לסנוור אותם ויצאו במבצע שהוא אחד המשתלמים ביותר בהם נתקלנו לאחרונה, במיוחד לגולשי 2eat. הזמינו מנה עיקרית 1 מהתפריט וקבלו מנת פסטה מהתפריט מתנה.
אפילו לאכול במסעדה. ואפילו לא להפריע לאמא ואבא לאכול במסעדה. ארבע המלצות לבילויים קולינאריים עם הילדים בחופש הגדול. המקום שבו אפשר לאכול ולשחק עם ברווזים, האסייאתית שמצ'פרת את הילדים בארוחת חינם ועוד המלצות...
שילובם הייחודי של אינספור מרכיבים, שמצליחים להתקיים ולהתמזג בו זמנית הופכים אותה לפנינה מלכותית מושלמת: הנוף עוצר הנשימה הנשקף מחלונותיה, האווירה הרומנטית, המלצרים למודי הגינונים אך בו בזמן חייכנים, והתפריט, מבית היוצר של השף טיבי, הוא עילוי של ממש. לספקנים שבינינו אני ממליץ פשוט להגיע ולהבין...
אחרי שניקתה את שולחננו ביסודיות, הגישה לנו המלצרית קינוח מרהיב ומפתיע בשם ''גיישה''. שכבה של מוס שוקולד לבן וחלב קוקוס עם מוס פירות יער על מצע של ליידי פינגר שקדים, מקושט באטריות אורז תפוחות ומסולסלות. לצידו הוגש גם תה ירוק בכלי פורצלן מסורתי, שנמזג על ידי המלצרית ברוב טקס...''. אמיר בן נעים, כתבנו, ביקר השבוע ב''דומו סושי בר'' בירושלים
עשרות מסעדות בתל אביב חגגו בסופ''ש 28-30/6 את השנה השלישית להכרזת העיר הלבנה של אונסק''ו בתפריטים מיוחדים שכללו מבחר מנות ב- 76 שקל. הלילה הלבן אמנם הסתיים, אבל המסעדות והמנות נשארות שם גם הרבה אחרי...
אחת המסעדות הסימפטיות ביותר במתחם שדרות רוטשילד היא רוסטיקו. רוסטיקו היא מסעדה איטלקית המתמחה בבישול בסגנון כפרי. למיקום המוצלח, לשירות הידידותי ולמנות הטעימות מתווספות מגוון הצעות עסקיות במחירים שבין 25-80 ש''ח.
במקום לעלות על המטוס ולהמריא לאיטליה נסעה קרן ויזנר כתבתנו לבית אבא שבנהריה, אבל לא ויתרה על אוכל איטלקי מצוין, ממש כמו זה שמככב בזכרונותיה מארץ המגף
הכניסה ל''בבית של רפא'' מחופה בעצי תות עמוסי עלים ופרי בעונה זו של השנה, ותחתיהם בצל פזורים שולחנות. פנים המסעדה רומנטי אף יותר, ואנחנו מבינות מדוע המקום מושך אליו זוגות: בית אבן, עיצוב קלאסי ומהודר. איזה כיף שיש משברים, שכשהם נפתרים אנחנו יכולות (ואף חייבות) לפנק את עצמנו במקום כזה...
דווקא בגלל שחם נורא והכי מתבקש זה להסתגר במזגן, שוקולד איכותי הוא הליווי הקולינרי האולטימטיבי
האנשים מאחורי מטרופוליס החליטו ככל הנראה לדאוג לחיזוק הקשרים שלכם עם האהובים עליכם ויצאו במבצע מפתה במיוחד. במסעדה מציעים בימים אלו ארוחות לזוג במחיר של 49/99 ש''ח (ל-2 הסועדים גם יחד).
מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית. הסוֹמַלְיה שניגשה אלינו, בחרה עבורנו במרלו ''רכסים-דובב'' 2002 של סגל, שהתגלה כיין מעניין וטעים מאד...
''נפגשתי עם רותי במסעדה היפה, על מרפסת העץ שמשקיפה אל הים, בערב נעים של בריזה. התפריט של קום איל פו משדר איפוק, תחכום ויצירתיות, ממש כמו הבגדים. כמי שכנראה מכירה נשים, חילקה השפית את המנות לגדלים שונים, כמו תווית שעל הבגד (קטן, בינוני וגדול), מה שמאפשר להרכיב ארוחה בהתאם לרעב או לשובע''. מיה בר מתמוגגת מהתפריט החדש בקום איל פו...
תשוקה לסושי היא כמו החשקים הבלתי מוסברים של נשים בהיריון. אין ברירה אלא להיענות לה, ורצוי במגש נדיב של אצות מגולגלות עם אורז ודגים. הנה ארבע המלצות שכדאי לשמור למקרה שחשק כזה יתקוף אתכם בלי התראה מוקדמת
הגישה הקלילה היא בדיוק מה שנחמד ב''בלה ונציה'' שבהרצליה – האווירה, השרות וגם האוכל, שמקבל פה ושם טוויסטים לא שגרתיים. לדוגמה, הפוקצ'ה לפתיחה. היא לא היתה מעוצבת, כרגיל, ככיכר לחם, אלא כמאפה עגול ופרוס למשולשים, מעין פיצה בלי חלק עליון, עשויה בצק מתובל ברוזמרין ובמלח ים, והוגשה עם טפנד זיתים מוצלח. גם הפטריות הממולאות המצופות בפירורי לחם, קיבלו טעם לא שגרתי, בזכות המילוי גבינת רוקפור במקום גבינת עיזים כמקובל
קפה מוניקה השוכן במרכז תל אביב, הוא בדיוק הקפה השכונתי שכל אחד מאחל לעצמו. האווירה החמימה והצוות החייכן משרים תחושת נינוחות מהנה. ולא פחות חשוב במקום מציעים מבצע מיוחד לגולשי אתר 2eat.
התחלנו עם איקרה. סנדרה אמנם טורקיה מבטן ומלידה מה שמקנה לה יתרון גיאוגרפי עליי באיקרות, אבל קשה להתחרות עם המומחיות שפיתחתי אני לאורך שנים של התענגות על איקרות למיניהן. הגרסה היוונית, הגוון הבולגרי, זה הישראלי מקומי וכמובן הטורקי. בסוף מסע עקוב מאיקרות אני יודעת שאם יש מומחים לאיקרה בעולם, אלו הטורקים, וזאת של מסעדת גפן היא מהאיקרות הטורקיות המשובחות...
ארוחת הצהריים העסקית לא חייבת להיות שגרתית ומשמימה וארוחת ערב שבת לא צריכה להיות מאמץ מרתוני מתיש. אפשר להכניס ריגוש באמצע היום כשאוכלים בכל יום מאכלים של עדה אחרת ואפשר ליהנות מהשבת, אם קונים את התבשילים מוכנים. כל מה שהאמא הפולנייה לא סיפרה לכם
בכל רגע נתון עומדים לפחות עשרים איש בתור ב''שניצל קומפני'' ומנחיתים בקצב את ההזמנות השונות, בצלחת, בבאגט, בפיתה, עם תוספות מבושלות או רק עם סלטים, לאכול במקום, או לקחת למשרד. ששה עובדים מתקתקים מנות בקצב, כך שבאורח פלא אף אחד לא מחכה יותר מכמה דקות לפני שהוא נפנה מהדלפק בחיוך מרוצה, עם המנה המבוקשת בידו. אוכל מהיר במלוא מובן המילה, רק לא במשמעות השלילית שנקשרת אליו בדרך כלל...
מסעדת קולוני הירושלמית, הטובה והמוכרת לכם היטב משעות הערב, מתהדרת בדיל צהריים חדש עם אותן המנות האהובות, רק בצהרי היום. הדיל כולל גם אוכל טוב וגם קוקטייל שמפניה על חשבון הבית, מה שהופך את הבילוי לחגיגה של ממש.
כמה שולחנות, מוסיקה גרוזינית ברקע ואווירה מכניסת אורחים שמשרה טימור, הבעלים-מבשל-מגיש. עד עכשיו קראו למקום ''טי אנד די'', על שם טימור ודני הבעלים. אבל בערב הגיענו בישר לנו טימור שבדיוק מחליפים את השם ל''דדה'' – אמא בגרוזינית. מסתבר שלא משנה מאיפה באת, אוכל של אמא זה תמיד הכי טוב. שפרה צח ביקרה בגרוזינית של גבעתיים
מסעדת פיצטו החביבה מציעה ארוחות עסקיות מהמשתלמות ביותר בהן נתקלנו לאחרונה. המסעדה האיטלקית עם הסלוגן ''פסטה בהטעמה אישית'' מציעה עסקיות במחיר שבו בד''כ אפשר לאכול במקרה הטוב מנה עיקרית.
שישי בבוקר הוא זמן מתוק, השבת בפתח וחוץ מסידורים אחרונים לקראת המנוחה במצוות האל, אין שום דבר שחייבים לעשות. לא מעט מסעדות עלו על זמן האיכות הנפשי הזה והן מציעות בילויים שיעזרו לכם למתוח את הרוגע כמה שיותר. ארבע המלצות
לירון החליטה להיות אמיצה ולטעום את זאב הים העברי, ואילו אני, שמרנית שכמותי, הזמנתי אסקלופ וקיבלתי גלילת חזה עוף ממולאת בפטריות ורוטב חרדל. כך גיליתי שגם מנות עם שמות סטנדרטיים עשויות להפתיע, במיוחד כשיושבים במקום לא סטנדרטי כמו הדרל'ה. זאב הים של לירון הגיע שזור ומצופה כמובטח בתפריט והיא פרמה אותו בעדינות וטעמה ממנו בסקרנות מהולה בהתרגשות, בכל זאת, זאב ים...