מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ארוחת השבוע במסעדת לופט בראשל

בשר עם כל דבר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מנת ה-MEAT LOFT הצדיקה את כל הרפתקת הערב הזה. הבשרים היו מהטובים ביותר שטעמתי. הסינטה, הבורגר וגם האנטריקוט היו עסיסיים ובעלי ארומה מעושנת ממכרת, ואילו פילה הבקר היה רך כחמאה....'' דניאל רום ביקר במסעדת לופט בראשל''צ, נהנה משירות אדיב וקשוב, והתענג על חווית בשר מרוכזת.

''מנת ה-MEAT LOFT הצדיקה את כל הרפתקת הערב הזה. הבשרים היו מהטובים ביותר שטעמתי. הסינטה, הבורגר והאנטריקוט היו עסיסיים ובעלי ארומה מעושנת ממכרת, ואילו פילה הבקר היה רך כחמאה....'' דניאל רום ביקר במסעדת לופט בראשל''צ, נהנה משירות אדיב וקשוב, והתענג על חווית בשר מרוכזת

הכניסה שהובילה אותנו למסעדת מיט לופט לא הסגירה את מה שציפה לנו בפנים. כמו מתוך דלת סתרים נגלה למולנו חלל מעוצב ומרהיב בסגנון ניו-יורקי, בוהק באור אדום וחושני: סלון מפואר רחב ידיים בגווני עץ ובורדו, מסעדה סולידית ובר משקאות לילי תוסס. בזווית העין, הבחנו בחדר פרטי קטן, מפואר ואינטימי. משם לא הצלחנו לראות את הזוג המאוהב, אבל את הנברשות האקסקלוסיביות- בהחלט כן. לשמחתנו, המארחת הובילה אותי ואת זוגתי לשולחן חשוך ורומנטי בסלון. השתרענו ונשמנו את ניחוחות האוכל.

לופט היא מסעדה המתמחה בעיקר בבשרים, ואנחנו, מן הסתם, הגענו מלאי תאווה לבשר איכותי. רועי, המלצר שלנו, המליץ לנו על שתי מנות ראשונות מנצחות, ולעיקריות כמובן המליץ על מגוון הסטייקים. רועי הסביר במקצועיות רבה על שיטת יישון הבשר במסעדה: 21 ימים של תהליך יישון בתלייה משביחים את הבשר של לופט ומעדנים את טעמו. אחרי ההסבר הזה היינו באמת מורעבים.

פתחנו במנת פטריות ממולאות בגבינת עזים, בכדי למתוח עוד קצת את החשק לבשר. המנה הפתיעה לטובה. אנחנו הנחנו שתגיע מנה קטנה לגירוי החיך, אך התבדינו. על שולחננו הונחה צלחת מעוצבת ומוארכת עם כמות גדולה של פטריות בשרניות וגדולות במיוחד, בציפוי פריך ובמילוי עשיר של גבינה, לצד רוטב שמנת פסטו מצוין. בת הזוג שלי, שאיננה בחורה עם קיבה נשית סטנדרטית ואף מכורה לפטריות, לא הצליחה לסיים את המנה הנדיבה.

אני הזמנתי לראשונה כבד אווז ברוטב פירות יער ובליווי לחם קלוי, מנה קלילה ויוצאת דופן, שמרכיביה אומנם נשמעים מסובכים, אך טעמיה, המתוק והמלוח, מתמזגים בפה בהרמוניה מושלמת. לאחר מאבק עצמי קל הצלחתי להפסיק לאכול ולהשאיר מקום לעיקר. רועי שאל אם אפשר להתחיל להכין את העיקריות ואני התמוגגתי מהשאלה הפשוטה. למה? כי כל שולחן והקצב שלו, ואנחנו בכלל היינו במוזה של להאריך את הערב, ליהנות לאט ולהתענג על כל מנה עד כלות. ביקשנו להמתין והאתנחתא פתחה בינינו שיחה ארוכה, שבסופה היינו מוכנים בהחלט להזמין.

אני הזמנתי את מנת הדגל של המיט לופט: MEAT LOFT - 450 גרם של מבחר בשרים: סינטה, פילה בקר, אנטריקוט ובורגר (119 ₪). המנה מוצעת עם כמה תוספות לבחירה ואנחנו הזמנו תפודים בשמן זית וסלט ירוק. אם חשבתם שהסתפקנו בזה, אז טעיתם. אני השתלטתי על המנה כמעט לבדי. היא הזמינה 400 גרם צלע עגל מיושן בתוספת הום פרייז מוקפצים ברוטב צ'ילי וחמאה (89 ₪). שתי המנות היו טעימות להפליא, אולם, ללא ספק, מבחינתי מנת ה-MEAT LOFT הצדיקה את כל הרפתקת הערב הזה. הבשרים היו מהטובים ביותר שטעמתי. הסינטה, הבורגר והאנטריקוט היו עסיסיים ובעלי ארומה מעושנת ממכרת, ואילו פילה הבקר היה רך כחמאה. צלע העגל מומלצת לחובבי הז'אנר השומני שחיים את הרגע ומתענגים על החטא. מנגד, לידע כללי, במסעדה חשבו על הכל, ולכן מוצע גם תפריט בריאותי מיוחד, שנבנה על-ידי דיאטנית ומפרט את הקלוריות בכל מנה). רועי צירף לנו לחגיגת הבשרים גם רטבים מגוונים ומוסיפי עניין וצבע כגון: שמנת פלפלת, צ'לי שקדים וצ'ימיצ'ורי תוצרת בית.

הקינוח תמיד מהווה עבורנו פתח למחלוקת. אני משתוקק לחמצמצות שתאזן לי את הארוחה המלאה, או לפחות לקלילות ונילית. היא תמיד מתעקשת על שוקולד, ורק שוקולד וכמה שיותר מרוכז. המתח היה בשיאו ופתאום היא הפתיעה. אני הזמנתי קרם ברולה והיא וופל בלגי. קרם הברולה היה טעים, אבל דווקא הוופל הבלגי הוא זה שהפתיע לטובה! מצע פריך שאך נאפה ועליו ערימת גלידת וניל איכותית עם טעם שמנתי מודגש וזיגוג פירות יער. אין לי מושג למה עלה בדעתה דווקא קינוח הוופל, אבל אהבתי אותה על כך. זה היה סיום נכון ואידיאלי, אפילו מרגש. יצאנו ממסעדת לופט עם טעם של עוד וציון לשבח על אווירה יוקרתית, מנות יצירתיות, גדולות ומוקפדות ומחירים סבירים עד אטרקטיביים ממש.

לופט
משה בקר 15, א. ת. ישן, ראשל''צ.
03-9563216