ירושלמית תוססת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הארוחה נפתחה בקרפצ'יו בקר בבלסמי ופרמזן שהיה רך עדין ובמליחות הנכונה; חציל בלאדי על מצע טחינה; ופרחי כרובית מצופים ברוטב צ'ילי מתוק חריף. לבסוף הגיעה גם מנת כבד אווז מדהימה ביופייה וטעמה, שהוגשה ברוטב קרמל תפוחים והוכתרה כמנה מנצחת''.... כתבתנו התל אביבית התמוגגה בOPEN הירושלמית

סופשבוע ב''בירת'' התרבות והפנאי של ישראל, תל אביב, הוא ברור מאליו, ולמי שלא שוחים בביצה התל אביבית, מספקת אפילו קצת תחושה של חו''ל. אבל תרבות חיי הלילה בבירה האמיתית של ישראל – ירושלים – לוטה, לפחות מבחינתי, בערפל סמיך.

השמועות מספרות שיש בירושלים חיי לילה סוערים ואחרי חודשים שהן מטפטפות לאוזני, יצאתי לבדוק הכצעקתה, האם יש אמת בשמועה שעיר הקודש צועדת קדימה בצעדי ענק ונותנת פייט לעיר שהכריזה על עצמה כ''עיר ללא הפסקה''.

את הספתח של הערב עשינו חברתי ואני בבר מסעדה האופנתי OPEN, הממוקם במרכז העיר ופועל כבר שלוש שנים וחצי. הישג מכובד לבר. הגענו בשעות הערב המוקדמות ומבחוץ נראה לנו המקום אפלולי ומסקרן, אבל ברגע שנפתחו הדלתות מצאנו בר מעוצב עם אווירה סקסית ומוסיקה חדשנית.

אחת ההברקות של אופן היא פלטת הבר הלבנה-שקופה, שמחליפה גוונים ומסייעת ליושבים על הבר להיראות אטרקטיביים ולהרגיש הכי טוב שהם יכולים עם עצמם. שלושה אקווריומים עגולים מעטרים את קירות המקום ונותנים תחושה של זרימה משכרת בים של בליינים.

מי שחפץ להתבודד עם בן זוגו ו/או חברים קרובים יכול לעלות לגלריה העליונה ולהשקיף מגבוה על הנעשה בבר, לשחק ביליארד וליהנות מפינות חמד אינטימיות לחגיגת אירועים מיוחדים.

ימי שני נקראים כאן ''ימי שני העליזים'', ולהקות צעירות ירושלמיות מנסות בהם את מזלן בהופעה מול קהל משולהב. פעם בחודש מופיע ב''אופן'' אמן מוכר שמהווה כמובן אטרקציה מוזיקלית לקהל שמצביע ברגליו וממלא את הבר עד אפס מקום.
המטבח מוגדר על ידי הבעלים כ''פיוז'ן בעל נגיעות ארצישראליות''. זאת אומרת מטבח בשרי שאינו כשר, עם שף ראשי, טהר, שעבר השתלמות במסעדות הטובות ביותר בעיר.

ליאור, מבעלי המקום ליווה אותנו במשך כל הערב בסיפורים ואגדות אורבניות שהשתלבו באופן מושלם עם האוכל הרב שהוגש לנו ללא הפסקה. הארוחה נפתחה בקרפצ'יו בקר בבלסמי ופרמזן שהיה רך עדין ובמליחות הנכונה; חציל בלאדי על מצע טחינה; ופרחי כרובית מצופים ברוטב צ'ילי מתוק חריף (מנה פריכה ומהנה).
לבסוף הגיעה גם מנת כבד אווז מדהימה ביופייה וטעמה, שהוגשה ברוטב קרמל תפוחים והוכתרה כמנה מנצחת.

כשהרמנו את מבטינו מהאוכל, שמנו לב שהמקום החל להתמלא אדם וזה נתן את הסימן לעבור למנות העיקריות, שרימפס בחמאה שום ולימון ומדליוני סינטה ברוטב חרדל. ראשי השרימפס הוקפצו בחמאה ושום והוגשו בצורה אסתטית ביותר. המנה היתה קלילה, משביעה ונעמה לחיך.
העיקרית השנייה מדליוני הסינטה, הוגשה בצורה מיוחדת: על צלחת לבנה וגדולה הונחו טבעות סינטה איכותית במצב נא בליווי קרם חרדל. את הבשר התבקשנו לצרוב על מחבת לוהטת, כפי בחירתנו. אני אוהבת את הבשר שלי מדיום, כך שתהליך הצלייה היה קצר וקולע, הנתח עסיסי מאד וקרם החרדל והשום נפלא.

על אף כל מה שאכלנו עד כה, לא עמדנו בפיתוי ואכלנו גם מהקינוחים: גלידת וניל מעוטרת בטחינה גולמית, סילאן ושקדים- מנה קיצית מלהיבה - וקינוח שוקולדי, העתק מדויק ומבריק של חטיף מרס מתוצרת עצמית.

במשך הערב התחלפה האווירה בבר מרומנטית לתוססת, המוזיקה הנעימה הוחלפה בקצבית ורועשת יותר, רמת האדרנלין עלתה, מפלס ההתלהבות חצה גבולות, וכל שנותר לנו הוא להשתלב בקהל הירושלמי החם, להיסחף למחוזות חדשים ובלתי מוכרים ולהתמכר לאווירה המשכרת, שהשרה עלינו המקום המופלא הזה.


OPEN
שלומציון המלכה 17, ירושלים
טלפון: 02-6222622