מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פביאנה דה רוטשילד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הבטנו זה בזו במבטים שבעי רצון. שווה לצאת מהבית כדי לבוא למקום כמו פביאנה פסטה. מסתבר, שכמו לכל בני הזקונים, גם לינוקא הזו יש אופי שונה משל שאר בני המשפחה, והיא, כמו אחותי הצעירה, לקחה את הגנים המשובחים שקיבלה בבית, ועשתה מהם משהו אחר לגמרי''. מיה בר בדקה השבוע את הסניף החדש של פביאנה פסטה וחזרה עם תובנות...

כמה טעים בפביאנה. כמה יפה, וכמה כיף.
פביאנה ברוטשילד נפתחה אמנם לא מזמן, אבל אנחנו, שמכירים היטב את אחיותיה הבכורות מגרוזנברג ומדוד המלך, ידענו מיד שכדאי לנו להכיר גם אותה.
כשהגענו למסעדה בשעה שמונה, שולחן אחד, אולי שניים, היו מאוישים. לרגע אחד חששנו, מה יהא על העוללה, איך תתמודד עם העולם האכזר? אך עד מהרה נרגענו: בזמן שישבנו ונהנינו מארוחתנו, התמלאה המסעדה ביושבים, והשולחנות, בצלחות.

לאחר שקראנו את התפריט במשך דקות ארוכות, התלבטנו עמוקות במה כדאי לבחור מתוך כל השפע המפתה; האם בפסטה מבצק טרי, עם רוטב מעניין (אולי פומודורו פסטו), ברביולי ממולא בריקוטה, בטטה ותימין, או אולי במנה בשרית, כמו עוף צרוב בשמן זית, פולנטה, מוצרלה וברוקולי בציר עגבניות שרי ואורגנו? המלצר החביב שניגש לשולחננו הבין את המצוקה. ''הכול כאן מעולה. באמת'', הבטיח. וקיים.

לפני הכול, הגיעו לשולחן קנקן מים קרים וקערית קטנה ובה עגבניות מתובלות באורגנו טרי, פרוסות שום ושמן זית. מנה טעימה, פותחת את התיאבון ומסמלת את ההמשך. השקנו לחיים שתי כוסות יין מרלו, ובירכנו את עצמנו על שהגענו לפביאנה.

פתחנו בטאטקי מוסר-ים בשמן אלי אולי חם, הגרסה האיטלקית לסבי'צה. פרוסות הדג נחתכו דק, וקושטו בשומשום, עיגולי פלפל שטה ופרוסות של שום מטוגן. נפלא. הדג היה טעים וטרי, שמן הזית מזן משובח, והכול השתלב בפה לטעם הרמוני וטעים. לצד הדג הוגש גם סלט ירוק קטן, שלהפתעתנו, הורכב מעלי בזיליקום ועגבניות שרי אפויות. גם הסלט היה טעים ביותר.

לצד הדג, הוגשה צלחת גדולה ובה ריזוטו עם נתחי עוף קטנים, עגבניות מיובשות, מרווה, זוקיני, אגוזים ושמנת. לריזוטו היה טעם חזק של יין לבן, והפרמזן שקושט בו הוסיף הרבה טעם. השילוב של כל מרכיבי המנה יצר תוצאה מופלאה, עדינה, רכה וכלל לא מכבידה, על אף גודלה.

לעיקריות הזמנו קנלוני שוק טלה בתבלינים; שלושה גלילי בצק דק, מגולגל, ובתוכו תערובת של טלה קצוץ, צנוברים ועשבי תיבול. שלושת הגלילים נחו ברוטב שמנת ומעט עגבניות, אשר ספג מיץ מן הבשר. מנה מעט כבדה, אך נהדרת.
העיקרית השנייה הייתה סטראצ'י (קרעי פסטה) פירות ים אפוי בתנור אבן עם עגבניות, זיתים וקונפי בצל. המנה אמנם לא הכילה זיתים, אבל כמות פירות הים (שרימפס, קלמרי, וונגולי ומולים) חיפתה על היעדרם. למנה היה טעם חזק של ים, עשיר ועמוק.

קינחנו בפבלוביטה. לתומנו חשבנו שנקבל קינוחית קטנה, כפי שמרמז השם, אך התברר שזהו קינוח גדול ומושקע, עם בסיס מרנג פריך, ובתוכו קרם מסקרפונה עם רוטב פירות יער, ואגסים בגראפה. מעדן. וואו!

בסיום הארוחה הבטנו זה בזו במבטים שבעי רצון, שווה לצאת מהבית כדי לבוא לכאן. מסתבר, שכמו לכל בני הזקונים, גם לינוקא הזו יש אופי שונה משל שאר בני המשפחה, והיא, כמו אחותי הצעירה, לקחה את הגנים המשובחים שקיבלה בבית, ועשתה מהם משהו אחר לגמרי.

פביאנה רוטשילד
רוטשלד 64, תל אביב
טלפון: 03-5605072