יובל בלנקובסקי על ייננית אחת ויינות חדשים רבים בארצנו. מעמק האלה שמחליף פנים דרך בנימינה ורמת הגולן ועד ליקב פסגות. ואנקדוטה ארכיאולוגית: מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול שנמצא בעת חפירת מערה ליישון יין. שתו ותיהנו
מסעדת אלגרה שבמלון הבוטיק אלגרה בעין כרם ושף המלון ירון וינקלר במחווה ליינות ישראליים בכלל וליקבי הרי יהודה בפרט. בארוחת ערב מיוחדת שתיערך בחודשיים הקרובים, יוצעו טעימות יין מיוחדות – כי יש לנו ארץ נהדרת
יובל בלנקובסקי מסביר לנו על שמפניות המגדלים, שאותן ממליצים כתבי העת הנחשבים לרכוש השנה. לצדן, כמובן, עוד הרבה רעיונות למשקאות מבעבעים שתוכלו להשיק השנה עם תחילת הספירה לאחור. שתהיה שנה אזרחית טובה עם הרבה אלכוהול
הרהוריו של יובל בלנקובסקי על מזג האוויר החורפי מביאים אותו לטעום את היינות של כרם אל רום מיקבי רמת הגולן ולהתנסות ביינות של יקב אור הגנוז. ועוד בהרהורי החורף, שישמחו דווקא את חובבי היין - המדריך של דניאל רוגוב ז"ל
יובל בלנקובסקי סוקר את יינות החורף הבאים עלינו לטובה, ובפרט נותן מקום של כבוד ליינות הבוז'ולה. אל החג שנחגג השנה ביום חמישי, 17 בנובמבר, מצטרפת תעשיית היין הישראלית עם יינות בסגנון הבוזו'לה, חלקם אפילו כשרים
יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמוציא אותנו מהבית ומאפשר לנו לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. ולכן, המלצות ליינות אדומים שיתאימו לבשר משובח, ממיטב תוצרת יקבי הארץ, שמפתיעים השנה לטובה
"בערב ההוקרה שנערך לו לאחרונה עמדה והריעה לו כל תעשיית היין הישראלית. ובצדק, החלוץ שלפני המחנה לימד אותנו איך לשתות יין, איך לחשוב על יין ואיך להתנהג עם יין ובלעדיו..." יובל בלנקוסבקי נפרד מדניאל רוגוב
"הטור הזה מוקדש לכמה סדרות איכות שיצאו לאחרונה..." יובל בלנקובסקי על סדרות האיכות של יקבי ברקן, רמת הגולן, כרמל ותבור: נהנים מטיפול אישי וייצור בכמויות קטנות לצד משאבים ומבחר ענבים שמהם נהנים היקבים הגדולים
מהו הסיפור האמתי של ט''ו באב? ואיך הוא מתקשר לכרמים? האם הבנות יוצאות במחולות כשהן לבושות לבן? או: יין לט''ו באב. יובל בלנקובסקי עם המלצות חמות, ובעצם – צוננות. שיהיה לכם ט"ו באב מלא באהבה
זהו. הקיץ והחום מורגשים יותר ויותר, ואתם הרצון לשתות יינות לבנים, קרירים, צוננים, חמצמצים ומרעננים. יובל בלנקובסקי ממליץ על מגוון רחב של יינות לבנים מן השוק המקומי ומחו"ל. מבורגון שבצרפת ועד לגליל שבישראל
יובל בלנקובסקי מתכונן לשבועות עם המלצות ליינות מארבע ארצות היין המסורתיות: צרפת, איטליה, ספרד וגרמניה. בנוסף, סיורים ואירועים ביקבים מקומיים לקראת חג השבועות – בואו לחגוג עם דלתון וברבדו. חג יין שמח
חדשות היין עם יובל בלנקובסקי: זוהי תקופת הדמדומים שבין פסח לשבועות, שבה יוצאים מעט יינות – אדומים ולבנים. הנה כמה המלצות ליינות בתוצרת השוק המקומי – יקב דלתון, יקב המערה, יקב ויתקין ויקב טפרברג. תיהנו
מה עוד חסר לנו בחג הפסח הזה? לא שכחנו את ארבע הכוסות. יובל בלנקובסקי חוזר עם כמה המלצות ליינות משובחים במיוחד, כי ליל הסדר יכול להיות ההזדמנות השנתית שלכם לנסות עם הארוחה את כל מה שיש לשוק היינות להציע
יובל בלנקובסקי: לכבוד פסח כולם קונים יין. אבל איך מתאימים יין למצה ולחזרת? בכל זאת יש לסדר כמה יתרונות: לרוב מדובר בשולחן רב משתתפים שבו משתדלים כולם לשתות ארבע כוסות, וזו הזדמנות מצוינת לנסות כמה סוגי יינות
בטור היין של יובל בלנקובסקי, הוא ממליץ על היינות החדשים בשוק הישראלי לקראת סוף החורף, תחילת האביב ופורים הבא עלינו לטובה. מה אתם מתכננים לשתות במשתה פורים? יין כבד, עשיר וסמיך, קליל ומקסים או שמח וקופצני?
יובל בלנקובסקי: "זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות אייכותיים" – כל מה שרציתם לדעת על היינות האדומים והלבנים החדשים – קברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ, ירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן ועוד ועוד
ערב יינן ומטעמי שף אולי לא נשמע כמו חוויה מרתקת במיוחד, אולם הרצאתו משולבת הטעימות של הפרופסור עודד שוסיוב מיקב ברבדו במסעדת אדמה שבזכרון יעקב התבררה כערב מגרה, טעים ובמחיר משתלם. אורית איציק טועמת יין
יובל בלנקובסקי מהרהר בימי החורף ומציג יינות אדומים, כהים, מרוכזים וכבדים שיסתדרו טוב עם תבשילי קדירה ארוכים וגם יתאימו למטבח הישראלי. עוד ביומן החורפי: האלכוהול החזק באמת - ויסקי לייבל 5 וודקה פוליאקוב
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי עושה סדר ביינות המבעבעים השונים. מה ההבדל בין שמפניה צרפתית לבין קאווה ספרדית ולספומנטה איטלקית, איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2011 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
יובל בלנקובסקי מספר הכול על יינות כרם יחיד איכותיים דוגמת ירדן כרם אלרום 2007 וירדן כרם יונתן 2007. עוד על טיולים בין החלקות של יקבי רמת הגולן, יקב וילה וילהלמה ברמת הגולן וכמה יינות פשוטים אך איכותיים
"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים
"כמו בכל שנה בשתיים עשרה השנים האחרונות, הופך חודש סיום הבציר לפסטיבל משכר של פעילויות לכל המשפחה, ובהן טעימות יין, סיורים, דריכת ענבים בגתות עתיקות, מרוץ יקבים ועוד, בליווי מופעים מוזיקליים ותערוכות אמנות..."
"כדאי לגוון את השולחן גם ביינות מזנים מוכרים פחות. הם מתאימים פעמים רבות יותר למטבח הישראלי והשתייה שלהם מוסיפה הבנה וידע גם כשטועמים יינות מזנים מוכרים. אז אזרו אומץ ונסו..." יובל בלנקובסקי לא קברנה סוביניון
יובל בלנקובסקי מציע לכם יינות שילוו את ארוחת ראש השנה שלכם כמו גם את שאר החגים. פתחו את הארוחה בחליצת בקבוק יין לבן תוסס ומרשים, המשיכו עם יין אדום למנה העיקרית וסיימו ביין קינוח שימתיק את השנה החדשה
"היינן הסביר לנו על כל אחד מהיינות הנעשים מענבי כרמים באזור הרי ירושלים הנשקפים ממרפסת היקב. מאז ומעולם ישנו חן מיוחד ליינות הנשתים במקום גידולם..." יובל בלנקובסקי מסייר ביקב המקומי של צובה, ואוכל בקפה בלמונט