מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות מזני הענבים שיראז וקברנה סוביניון

שיראז וקברנה סוביניון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים

הטור הפעם מוקדש לשני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון. מבלי להיכנס למקורותיהם ההיסטוריים של זני הענבים הללו, ניתן לומר כהכללה כי מדובר בשני זנים שמניבים את התוצאות המרשימות ביותר בייצור היין המקומי. נדבר על יינות חדשים שיצאו לאחרונה לשוק - חלקם מזן שיראז או סירה, חלקם מזן הקברנה סוביניון וחלקם מבלנד של שני זני הענבים הללו ביחד.

יקב דלתון השוכן בגליל המערבי הוציא לאחרונה את השיראז רזרב 2008 ואת הקברנה סוביניון רזרב 2008. מדובר בשני יינות אדומים מסדרת העילית של היקב. לשיראז הוסיפו ביקב דלתון 5% של ענבים מזן ויונייה (שמייצרים ממנו יינות לבנים) כבר בשלב התסיסה. השיראז יושן ארבעה עשר חודשים בחביות, והתוצאה היא יין בעל צבע אדום אטום, גוף מלא וטעמים מרוכזים. הקברנה סוביניון לעומתו הוא יין מורכב יותר, יש לו סיומת ארוכה ומורכבות של טעמים שעוד תלך ותתפתח עם השנים. שני היינות טובים אם כי לדעתי יעניקו חווית שתייה טובה יותר ויציגו אופי מורכב עוד יותר בעוד שנה.

יין נוסף שיצא לאחרונה מזן הסירה הוא הסירה רזרב 2008 של יקב טוליפ. מדובר באחד היינות המשובחים של היקב בשנים האחרונות. גם השנה התוצאות לא מאכזבות: יין סירה ישראלי טוב, פה מרוכז מלא בטעמים של פירות אדומים, בעל מתיקות וחמיצות גבוהה. הוא יתאים לארוחה של נתחי בשר על האש, יש לו הרבה מה להגיד, והוא מאד מתאים ומהנה לחיך הישראלי. במחיר של פחות ממאה שקלים לצרכן זהו יין שגם נותן תמורה טובה לכסף.

מכאן אנו עוברים לבלנד של יקב הרי גליל קברנה-סוביניון שיראז 2008. היין הזה שנמכר בכ-60 שקלים מוצא כעת גם בגודל של חצי בקבוק. זהו אחד היינות שבשנים האחרונות נותנים לדעתי את התמורה הטובה ביותר לכסף בשוק היין הישראלי. ליין ארומות דחוסות של פרי אדום ושחור, המרקם שלו עשיר וסמיך והוא מותיר חמיצות נעימה בחיך. בעיניי מדובר בסוג של בנקר – יין ישראלי שלעולם לא מאכזב. פורמט חצי הבקבוק מתאים למי שמייעד אותו לארוחה קטנה, אם כי איני משוכנע שייטיב עם איכות היין. בסך הכול מדובר ביין נהדר שניתן לצרוך אותו באופן יום-יומי וכעת גם לרכוש בפורמט נוסף.

אחרון חביב הוא היין החדש שיצא לאחרונה, יין הדגל של יקבי סגל, קברנה סוביניון לא מסונן 2007. לפני שארחיב על היין הנהדר הזה, אחד הטובים ביותר שיצאו בעת האחרונה, כדאי לומר שלא זו בלבד שזהו יין עשיר ומורכב שמציג את מלאכת היינות המקורית והאיכותית של יינן היקב אבי פלדשטיין אלא שבניגוד ליינות יוקרה אחרים זהו יין שלדעתי מוכן לשתייה מיידית ואינו וזקוק ליישון נוסף. מכאן אני קורא לכם פשוט לרוץ לחנויות ולקנות אותו, משום שלהערכתי (ואתם מוזמנים לבדוק זאת) בעוד חודשים ספורים הוא יאזל מהחנויות ומחירו יאמיר.

ועכשיו מעט על היין. הקברנה סוביניון אינו מסונן והוא יין הדגל של יקב סגל. היינן אבי פלדשטיין סובר כי היין מבטא את העשייה היינית ביקב, שבשנים האחרונות הוא מנווט אותה לכיוון של עולם ישן: הפרי עובר קדימה ואילו טעמי העץ נסוגים אחורנית. מבחינתו, בהשוואה לשנים קודמות זהו "היין הכי עולם ישן שיצא אי פעם". לטעמי, זהו אחד היינות המהנים ביותר שיצאו בארץ לאחרונה. ליין ארומות של פירות אדומים ושקדים וברקע עשבי תבלין וטעם ארוך מאד. יש לו סיומת של חמיצות נעימה שמהולה בפירותיות, לאחר לגימה אחת הפה כבר מרייר ומוציא אוסף של טעמים כתגובה ליין הנפלא. לחיים.