מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לפסח

ארבע כוסות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מה עוד חסר לנו בחג הפסח הזה? לא שכחנו את ארבע הכוסות. יובל בלנקובסקי חוזר עם כמה המלצות ליינות משובחים במיוחד, כי ליל הסדר יכול להיות ההזדמנות השנתית שלכם לנסות עם הארוחה את כל מה שיש לשוק היינות להציע

בכל מה שקשור ליין, חג הפסח הוא חג מאד מיוחד. ארבע כוסות לסועד אינן עניין של מה בכך, ובאופן אישי אני מתאמן כל השנה לקראת החג, רק כדי להגיע לליל הסדר בכשירות מלאה. יתרה מכך, החג הנכסף הוא הזדמנות שנתית מצוינת לרכוש יין איכותי ומשובח במיוחד, יין שכשתשתו אותו תבינו למה אנשים משלמים על בקבוקי יין מאות ואף אלפי שקלים. רוב היינות שיוזכרו כאן אינם זולים, ועם זאת הם מושקעים מאוד ושווים את המאמץ ואת ההוצאה.

המלצתי הראשונה אינה נוגעת ליין ספציפי אלא ליקב צרפתי נהדר מאזור עמק הרון- יקב שפוטייה המיובא על ידי החברה הסקוטית. זהו אחד היצרנים הגדולים בעמק הרון, עם עשרות סוגים של יינות ברמות מחירים משתנות: מעשרות שקלים ועד ליינות שמחירם חוצה את האלף שקלים. יין אחד שזכיתי לטעום מיינות שופטייה שהרשים אותו במיוחד הוא Ermitage La Pavillon מבציר 2007. אף על פי שמדובר ביין שעוד לא התיישן שנים רבות, הוא מציג ארומות מורכבות של אדמה ופרי אדום עמוק ומרוכז. זהו יין נדיר באלגנטיות ובמורכבות שלו, בעל איכויות שלא ניתן למצוא בשוק המקומי, שיותיר אתכם פעורי פה. גם יינות זולים ממנו בהרבה כמו למשל Cotes du Rohne Rouge Belleruche 2009 וחברו היין הלבן נמכרים בכ-60 שקלים והם יינות מקסימים וקלילים הנותנים תמורה נהדרת לכסף, בייחוד אם אתם מחפשים יין אדום קליל לשתייה יומיומית ללא הרבה עץ.

יקב נוסף, הפעם מהשוק המקומי, ששמו הולך לפניו ובצדק, הוא יקב מרגלית. היקב השיק לאחרונה את בציר 2009 שלו. היין הבולט ביותר בין היינות שהושקו לאחרונה הוא הקברנה סוביניון ספיישל רזרב 2009, המורכב מ-83% קברנה סוביניון ומ-17% פטיט-סירה. זהו יין שחור מרוכז ומורכב שעתיד בשנים הקרובות לפתח טעמים וארומות נוספות. ד"ר יאיר מרגלית, היינן והבעלים של היקב (לצד בנו אסף), הסביר כי יקב הבוטיק הוותיק הקיים קצת יותר מעשרים שנה מחפש כעת לייצר יינות אלגנטיים ומורכבים יותר – יינות שיש בהם הרבה פרי, אלכוהול ומתיקות מדומה. אין ספק שהאיכויות של יינות מרגלית מתבטאות יפה ביין המיוחד הזה – מורכב ועמוק שקשה למצוא כמותו בשוק המקומי. היין מהנה בהחלט כבר עכשיו אך בעוד כמה שנים יש לשער שהוא יהיה טוב ומורכב עוד יותר.

יין נוסף ששתיתי שיצא לאחרונה הוא הקברנה סוביניון סופיור 2007 של יקבי ברקן. מדובר ביין מסדרת הדגל של היקב. היין מורכב מ-100% ענבי קברנה סוביניון ששהו 21 חודשים בחביות עץ אלון. היין סמיך מאוד, ארומות של פרי אדום וחמיצות נעימה ומודגשת, הוא בעל אפטר טייסט ארוך וסיומת מעט מרירה המזכירה שקדים. כדאי גם בהזמנות זו להזכיר לקראת החג יין אחר, זול יותר, של יקבי ברקן - הפינוטאז' מסדרת רזרב. כבכל שנה זהו יין מורכב, מהנה, קליל ועמוק במידה שמאד מתאימה לחיך ולמטבח הישראלי. אם יש לכם חשדנות בסיסית לגבי יינות שאינם עשויים מהזנים המקובלים של מרלו וקברנה, נא קנו את היין הזה ותיפטרו ממנה בקלות. הוא נותן תמורה טובה מאד לכסף, הרבה יותר מרוב יינות הקברנה הנמכרים כעת.

יין גדול נוסף שיצא לאחרונה הוא הקצרין 2007 של יקבי רמת הגולן. הקצרין הוא אחד מיינות הדגל של יקבי רמת הגולן והוא נעשה בשנים מובחרות בלבד. היין מורכב מ-91% של קברנה סוביניון ומ-9% מרלו. היין יושן 24 חודשים בחביות עץ אלון כאשר בששת החודשים האחרונים הוא יושן בבלנד הסופי שלו. בניגוד לבצירים הקודמים הוא מתאים לשתייה כבר עם יציאתו לשוק, זאת למרות שהוא נחשב ליין עם פוטנציאל היישון הגבוה ביותר בשוק הישראלי. זהו יין מרוכז מאוד, עם ארומות של פרי שחור, שקדים ואמרטו. אני חושב שהאיכויות המובחנות שלו יהיו נהירות הן למי שחובב יינות והן למי שפחות מצוי בתחום.

אחרון וחביב, יין חדש יצא ממש לאחרונה ליקב ברבדו, קופאז' (בלנד בצרפתית), 2009. היין מורכב מ-40% קרבנה פרנק, 33% שירז ו-27% קברנה סוביניון. יקב ברבדו, שעד לאחרונה הוציא יינות זניים, הוציא לראשונה לאור הביקוש בשוק האמריקאי יין המורכב מבלנד של זנים. את היין מתארים אנשי היקב כ"בעל ארומה מורכבת המכילה רמזים של פלירט מתקתק המוכר מעולם הבשמים, פטל, שזיף אירופי ופלפל ירוק שמקורם בהורה קברנה פרנק ובצאצא קברנה סוביניון. גרגרי יער שחורים, שוקולד ותבלינים צמחיים שמקורם בענבי השיראז שנבצרו בהבשלה פנולית משתחררים תוך מגע מתמשך עם הלשון והחיך". לאור המוניטין של היינות הזניים של היקב נראה לי כי זו קנייה מסקרנת ומעניינת. שיהיה כשר ושמח.