אם אחשוורוש היה מזמין את ושתי למשתה עם הרבה אוכל ויינות מקומיים, אילו היו נכללים בו? יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – חדשות מיקב צובה, בלנד חדש של יקב אדיר, יין הדגל של טוליפ ו-50/50 מיקב אסף
ברים בירושלים: כי מי אמר ששיכורים יש רק בתל אביב? תוצרת אירלנד, אוסטרליה וישראל – ירושלים מציעה אסופת ברים שהיא גם קיבוץ גלויות בעיר הבירה. איפה אתם מעדיפים את ה-Happy Hour שלכם? הנה כמה המלצות לאלכוהול חם
"ההמבורגר הבשרני והעסיסי של הבחורה שישבה ליידי גרם לי להבין שגם אני יכולה, אז בחרתי בביף בורגר של 220 גרם שעשוי מ-100% בשר בקר..." שירלי רחמים מסיימת את הלילה בפלאנצ'ה בר שבראשון לציון – פשוט, איכותי, בשר ואלכוהול
אם חיפשתם מגוון רחב מאד של יינות, אם יינות בוטיק ישראליים מרגשים אתכם, אם אתם מבינים שיין צריך לקבל טיפול הולם ולהיות מוגש בטמפרטורה הנכונה, ואם אתם אוהבים לאכול אתו משהו טוב – אספנו בשבילכם המלצות לבר יין
יובל בלנקובסקי על ייננית אחת ויינות חדשים רבים בארצנו. מעמק האלה שמחליף פנים דרך בנימינה ורמת הגולן ועד ליקב פסגות. ואנקדוטה ארכיאולוגית: מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול שנמצא בעת חפירת מערה ליישון יין. שתו ותיהנו
"כשהגשם מכה בזגוגיות, חזרזירים צלויים ומבושלים מרפדים לנו את הבטן ובירה טרייה מחליקה בגרון – לא ראינו סיבה לחזור הביתה..." ובעיקר כשבשבוע הבא (7-9 בפברואר) חוגגת פראג הקטנה יום הולדת 10. אדם בר באלנבי
"האהוב עליי היה רול עם בשר קובה (kobe) - בקר רך במיוחד שמוכן מפרות שרק שותות בירה, מתענגות על מסאז' ומאזינות למוסיקה קלאסית..." דניאל לוין מעביר ערב של בירה וסושי מאד לא סטנדרטי בפריים, רמת החי"ל, תל אביב
מיכל גיא מגיעה לוויקי כריסטינה שבמתחם התחנה, תל אביב. בחוץ הגשם ניתך בעוז, אבל במתחם החורפי הסגור חמים ונעים. עכשיו אפשר לעבור לתפריט היין, הסנגרייה, הנשנושים והקינוחים וליהנות מערב בניחוח ספרדי. אולה!
מכיוון שתחזית מזג האוויר צופה לנו סוף שבוע סוער, אנחנו צופים הסתגרות ממושכת בבית. אבל מי אמר שחייבים להפסיק את הכיף? מתכונים לקוקטיילים שתוכלו להכין בלי לצאת מהבית ובלי להשאיר טיפ לברמן, למלצר או לנהג המונית
מסעדת אלגרה שבמלון הבוטיק אלגרה בעין כרם ושף המלון ירון וינקלר במחווה ליינות ישראליים בכלל וליקבי הרי יהודה בפרט. בארוחת ערב מיוחדת שתיערך בחודשיים הקרובים, יוצעו טעימות יין מיוחדות – כי יש לנו ארץ נהדרת
"לבנים חשופות, מדפי עץ מתפקעים מבקבוקי אוזו וערק, בקיצור, מקום שמפעיל (גם) את בלוטות השתייה..." אדם בר ב-SALT שברחוב הירקון פינת גורדון, תל אביב: אוזו, ערק, קוקטיילים והרבה פירות ים בתפריט ים-תיכוני מהודק
יובל בלנקובסקי מסביר לנו על שמפניות המגדלים, שאותן ממליצים כתבי העת הנחשבים לרכוש השנה. לצדן, כמובן, עוד הרבה רעיונות למשקאות מבעבעים שתוכלו להשיק השנה עם תחילת הספירה לאחור. שתהיה שנה אזרחית טובה עם הרבה אלכוהול
האירים בהחלט מחזיקים ברמת שתייה הרבה יותר גבוהה משלנו, אך למרבה המזל גם אנחנו יכולים להיות עדים לתופעה ואף לקחת בה חלק – בכל פאב אירי שנפתח גם בארץ הקודש. אספנו בשבילכם כמה המלצות לבילוי בפאב אירי – לרוויה
הרהוריו של יובל בלנקובסקי על מזג האוויר החורפי מביאים אותו לטעום את היינות של כרם אל רום מיקבי רמת הגולן ולהתנסות ביינות של יקב אור הגנוז. ועוד בהרהורי החורף, שישמחו דווקא את חובבי היין - המדריך של דניאל רוגוב ז"ל
מי שגר דרומה מתל אביב יודע שסצינת המסעדות, הפאבים והברים ברחובות אינה מביישת את מרכז הארץ, ולכן, רק כדי שתקבלו מושג מקומי, אספנו בשבילכם כמה המלצות. והפעם התמקדנו בכאלו שיש להן דבר או שניים להגיד על בשר
אילו ברים מציעה הרצליה פיתוח, האלטרנטיבה הרשמית לתל אביב בעבור כל מי שאינו מעוניין להיכנס לכרך הגדול? והאם האלכוהול פחות טוב? הנה לכם ברים בהרצליה פיתוח: גדולים יותר, מרווחים יותר, נקיים יותר – תל אביב, מאחורייך
יובל בלנקובסקי סוקר את יינות החורף הבאים עלינו לטובה, ובפרט נותן מקום של כבוד ליינות הבוז'ולה. אל החג שנחגג השנה ביום חמישי, 17 בנובמבר, מצטרפת תעשיית היין הישראלית עם יינות בסגנון הבוזו'לה, חלקם אפילו כשרים
ההפתעות הקטנות בחייו של עומר גנור, מצוות ההדרכה של בית הספר לברמנים זמן אמיתי, לנצח יהיו קשורות באלכוהול. הפעם הוא מופתע משתי מזקקות סקוטיות שאנחנו פחות מכירים ממדף האלכוהול בברים הרגילים. והרי לכם ויסקי
"את המרדסו השנייה שתינו כבר שמחים ונינוחים הרבה יותר. כאן נכנסו לתמונה אצבעות מוצרלה בבלילת קייג'ון מטוגנות בשמן עמוק, ברוטב מרינרה חרפרף – מנה שאפילו הקרדיולוג שלכם לא יעמוד בפיתוי..." אדם בר, ברבן סטריט, הרצליה
אל תתנו לגשם הקל לתעתע בכם: אנחנו נמצאים בעיצומה של עונת טיולים מרהיבה. הצפון יפהפה, הדרום עדיין חמים, והארץ כולה שופעת מסלולים. ובין כל אלו, אם בערב כל מה שאתם צריכים הוא בירה מהחבית, יש לנו כמה רעיונות בשבילכם
ביום שבו שמע על שחרור גלעד שליט היה אדם בר בפאב האופסייד. בקו התפר שבין פלורנטין ליפו המתפתחת נמצא מקום שכאילו נועד לארח חגיגות, גם של כדורגל. וגם - יש בירה מעולה, תפריט שהרכיבו הבעלים יוצאי שגב אקספרס ואווירה
ועוד בעניין סוכות – שוב נופלת בחכנו הזדמנות נהדרת לטיול בירושלים. בין המדרחוב לשוק, בין הכותל לעין כרם, בין אוויר הרים צלול כיין לרכבת הקלה, אולי כדאי לעצור לבירה בפאב. ולכן אספנו בשבילכם הצעות לפאבים בירושלים
יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמוציא אותנו מהבית ומאפשר לנו לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. ולכן, המלצות ליינות אדומים שיתאימו לבשר משובח, ממיטב תוצרת יקבי הארץ, שמפתיעים השנה לטובה
"הבירה, אגב, היא אוסטרית בשם אדלוויס, בהירה ולא מסוננת, והיין – גוורצרמינר של יקב שאטו סנט מישל מוושינגטון ואלי. לקאראס תפריט אלכוהול קטן ומובחר, המעדיף בבירור איכות על פני כמות..." מיכל גיא אוכלת ושותה בקאראס
סצינת הברים בתל אביב היא יותר מסתם סצינה, הברים בתל אביב הם שהופכים את העיר למה שהיא. איך הייתה נראית העיר בלי ברים בפלורנטין? ובלי ההופעות באברקסס? ואיפה הייתם צוחקים על תיירים לו לא היה מייקס פלייס? הנה סקירה